Hanna Stolt

Tervetuloa!

Gurmeesta löydät reseptejä, DIY-ideoita, hyvinvointi-asiaa ym. Toivottavasti viihdyt!

My content in English: Om Nom Lab.

Nopea broilerisalaatti

Nopea broilerisalaatti

Olen löytänyt oikotien onneen kun kyse on nopeasta ja ruokaisasta ... ja maukkaasta lounassalaatista. Viimeksi tänään huomasin vähän liian myöhään, että vatsa kurnii jo joten marssin kadun toiselle puolelle kauppaan ja nappasin mukaan valmiiksi grillatun kokonaisen broilerin, paketin Apetina fetaa (valkosipuli-oliivi) ja tuoretta persiljaa. Loput ainekset löytyi kotoa.

Vaikka yleensä tykkään tehdä kaiken alusta saakka itse, on joskus hyvä suoda itselleen vapaus hyödyntää jotain valmistakin. En osta valmiiksi marinoituja broilerin suikaleita, mutta laskeskelin, että grillattu broileri ei valmiista marinadistaan olisi ihan liikaa imaissut ja kaiken päälle se ei kaipaa enää paistamista kotona joten se tuntui suorastaan täydelliseltä ratkaisulta.

Broilerisalaatti

yhdelle


Ainekset

 • jääsalaattia

 • rucolaa

 • tuoretta persiljaa

 • n. 15 cm pätkä kurkkua

 • kourallinen kirsikkatomaatteja

 • 1 prk Apetina fetaa (esim. valkosipuli-oliivi)

 • ½ grillattu broileri

 • chia-siemeniä

 • mustapippuria

Valmistus

 1. Revi lautasen pohjalle sopiva määrä jääsalaattia ja rucolaa niin että niitä on noin puolet ja puolet. Nypi päälle pieni nippu persiljaa. Leikkaa kurkusta n. 15 cm pätkä ja pilko se salaatin päälle. Pese ja ripottele kirsikkatomaatit salaatin sekaan. Nostele feta purkista esim. haarukalla niin että öljy jää rasiaan. Voit käyttää osan öljystä lopuksi salaatinkastikkeena. Erottele broilerin liha luista ja nosta se keoksi salaatin keskelle.  Ripottele päälle esim. chia- tai hampunsiemeniä ja rouhi hieman mustapippuria.

 2. Salaatti valmistuu parissa minuutissa ja maistuu todella hyvälle! Vaihtelua saa esim. erilaisilla salaattisekoituksilla, korvaamalla kanan vaikka lohella, vaihtamalla fetan mausteita (tai korvaamalla fetan jollain muulla juustolla) ja ripottelemalla salaatin päälle chia-siementen sijasta esim. hampunsiemeniä tai pähkinöitä. Mahtava määrä eri variaatioita siis tarjolla!

Villisikaa ja mustatorvisienirisottoa

Villisikaa ja mustatorvisienirisottoa

Lohta, balsamico-hunajaporkkanaa, parsakaalia ja mansikka-basilika-mascarponevaahtoa

Lohta, balsamico-hunajaporkkanaa, parsakaalia ja mansikka-basilika-mascarponevaahtoa

0