Hanna Stolt

Tervetuloa!

Gurmeesta löydät reseptejä, DIY-ideoita, hyvinvointi-asiaa ym. Toivottavasti viihdyt!

My content in English: Om Nom Lab.

Mustikka-orvokki booli x3

Mustikka-orvokki booli x3

Törmäsin Novellen kesäuutuuteen Mustikka-orvokki kivennäisveteen aivan sattumalta, ennen kuin edes aloin työstää tätä ohjetta. Etiketti houkutteli välittömästi ja yhdistelmä kuulosti hauskalta. Miltä maistuisi orvokilla maustettu juoma? Mustikka-orvokki Novelle ei ole sokeroitua ja siitä tulikin - ja on edelleen - ykkössuosikkini maustetuista kivennäisvesistä.

Kehittelin myöhemmin Novellelle kolme versiota mustikkaisesta boolista ja tästä postauksesta löydät kuvat jokaisesta versiosta. Boolilla on ollut minulle teinivuosista lähtien varsin petollisen juoman mielikuva, mutta sehän ei aivan pidä paikkaansa. Boolista saa helposti kauniin ja helpon juoman tarjottavaksi isollekin seurueelle. Netistä löytyy helposti alkoholilaskureita joilla ovi myös tarkistaa juoman vahvuuden. Näistä booliohjeista ensimmäinen on holiton ja kaksi seuraavaa miedosti terästettyjä

Mustikka-orvokkibooli

Mustikka-orvokkibooli

Aina silloin tällöin elämässä tulee hetki, kun kohtaa rakkauden ensisilmäyksellä. Minulle ensimmäinen siemaus uutta Novelle Mustikka-Orvokki kivennäisvettä oli rakkautta ensi siemauksella. Tämä ihanan raikas kivennäisvesi onkin sen jälkeen maustanut päivääni ja ensimmäisten kesäilmojen tullen loihdin siitä raikkaan vaalean sangrian viikonlopun fiilistelyjuomaksi. Kesäistä sangriaa maistellessa sain vision kauniista juhlaboolista, jota voisi ylpeänä tarjoilla niin ystäväporukan kesken, kuin valmistujaisjuhlissa.

Yksi juhlien juomatarjoilun haasteista on oman kokemukseni mukaan se, etteivät kaikki kaipaa alkoholia juomaansa. Tämän boolin etu on, että see maistuu kaikille sellaisenaan ja voit halutessasi terästää vain osan annoksesta ilman lisävaivaa ja makukokemus on sama. Sama makupaletti auttaa myös muun tarjoilun suunnittelussa. Loin perusohjeen alkoholittomana, mutta ohjeen lopusta löydät myös vinkit boolin terästämiseen.

DSC_0682-copy.jpg

Mustikka-orvokki booli x3


Mustikka-orvokkijuhlabooli

 • 3 litraa (2 isoa pulloa) Novelle Mustikka-Orvokkia

 • 2 dl seljankukkamehutiivistettä

 • 2 limetin mehu (ja kuori tai joitain siivuja koristeeksi pinnalle)

 • 250 g pensasmustikkaa koristeeksi (tuore tai pakaste)

 • 2 rasiallista syötäviä orvokkeja

 • Reilu nippu tuoretta minttua

Terästetyt versiot

DSC_0704-e1471463669794.jpg
DSC_0710-e1471463848306.jpg

Mustikkapuutarhabooli

Mustikkapuutarha-versio tästä boolista sisältää hieman todella mustikkaista Rooftop Garden mustikkalikööriä. Likööri antaa boolille reilusti väriä ja lisää mustikkaista makua.

 • Mustikkapuutarha (punaisen mustikkainen väri):

 • 4 dl Rooftop Garden luomu mustikkalikööriä, joka on maustettu inkiväärillä (17%)

 • 1 dl Koskenkorva (40%)

Tällä versiolla alkoholiprosentti on 2,9 %

DSC_0738.jpg
DSC_0745-e1471464373156.jpg

Raikas mustikka (väri säilyy kirkkaana)

Jos kovin punainen booli ei tunnu omalta jutulta, voit myös testata tätä toista terästettyä versiota. Myös tämä versio boolista on raikkaan mustikkainen, mutta väri on kirkkaampi. Terästyksenä käytin tässä versiossa De Kuyperin Sour Apple ja Triple Sec liköörejä.

 • 2 dl Sour Apple likööri (De Kuyper) (15 %)

 • 2 dl Triple Sec likööri (De Kuyper) (40 %)

 • 1 dl Koskenkorva (40%)

Tällä versiolla alkoholiprosentti on 4,1 %


Sponssi-info

Olen tuottanut ohjeen sekä kuvat alkoholittomaan versioon boolista Novellelle, korvausta vastaan. Muut kuvat otin omaksi ilokseni :) Muita sponsoreja ohjeilla tai kuvilla ei ole.

Karpalo-siemennäkkäri

Karpalo-siemennäkkäri

Wake me up! -mocktail

Wake me up! -mocktail

0