Hanna Stolt

Tervetuloa!

Gurmeesta löydät reseptejä, DIY-ideoita, hyvinvointi-asiaa ym. Toivottavasti viihdyt!

My content in English: Om Nom Lab.

Mangoa!

Lähikauppa myi alkuviikosta mangoa 0.99€ / kg, siis varmaan viidenneksellä normaalihinnasta. Hamstrasin sitten kassiini niin monta mangoa kuin vain jaksoin kantaa. Me ostettiin vajaa vuosi sitten kuivuri kotiin ja mietin silloin että mahtaako tästä tulla meidän "leipäkone", mutta eipä ole tullut. Olemme lähes viikottain kuivanneet jotain  ruokia kuivurissa. Nämä alkuviikolla hankitut mangot päätyivät melkein kaikki kuivuriin ja niistähän tuli ihan superhyviä iltanaposteltavia!

Olen itse sellainen, että illalla mielelläni jotain napostelen ja nämä kuivatut mangot ovat kuin karkkia, mutta vaan terveellisiä. Ihanaa on muutenkin syödä itse kuivattuja hedelmiä kun tietää ettei niihin ole lisätty ylimääräistä sokeria. Niin monta kertaa on kaupan hyllyltä nostettu kuivattujen hedelmien pussi palautettu takaisin paikoilleen kun huomaa, että sokeria on lisätty muutenkin ihan tarpeeksi makeisiin tuotteisiin vielä vähän lisää. Ihan pimeää toimintaa. Tuntuu hurjalta, että nykypäivänä meitä totutetaan arominvahventeisiin ynnä muihin lisäaineisiin ja sairaan makeaan ruokaan kun tiedetään, ettei kumpikaan ole ihmisille hyväksi. Noora on Kemikaalicocktail blogissaan kirjoittanut mm. natrium glutamaatista paljon ja asiaa. Itse olen tutustunut isoon läjään terveellisen ruokavalion kirjallisuutta ja vaikken täysin oppinut ruokatieteilijä olekaan, niin kyllähän minullakin selvä järki pelaa. Mieluummin valitsen ruokaa mihin on lisätty mahdollisimman vähän mitään ylimääräistä tai varsinkaan keinotekoista, samalla myös mielellään mahdollisimman vähän käsiteltyjä tuotteita.

Onneksi Helsingistä ainakin tällä hetkellä löytyy jo ihan kiitettävästi luomuruokaa ja paikkoja mistä sellaista voi hankkia. Ruohonjuuresta ja Punnitse & Säästä liikkeistä saa haettua usein sokeroimattomia ja luomumarjoja, -pähkinöitä, -siemeniä jne. Ruohonjuurikin on kehittynyt viimeaikoina mielestäni todella hyvään suuntaan. Aiemmin liike tuntui viherpiipertäjien harrastepaikalta, kun nykyään sinne varmasti eksyy yksi sun toinen terveellisemmistä vaihtoehdoista kiinnostunut helsinkiläinen. Valikoimaa löytyy jo todella laajalti ja haen nykyään suuren osan kuivatuotteista juuri Ruohonjuuresta, se kun on vielä kätevän lähellä Kampin isoa ruokamarkettia mistä voi sitten käydä täydentämässä kauppakassiin loput ostoslistalta.

Ja ei, en ole vastaanottanut yhdeltäkään mainituista liikkeistä tuotteita tai muita palkkioita :)

Kampasimpukat ja kukkakaalimousse / Pinjansiemenpihvit ja fetakreemi

Kampasimpukat ja kukkakaalimousse / Pinjansiemenpihvit ja fetakreemi

Kuhaa ja hunajaisia porkkanoita

Kuhaa ja hunajaisia porkkanoita

0