Hanna Stolt

Tervetuloa!

Gurmeesta löydät reseptejä, DIY-ideoita, hyvinvointi-asiaa ym. Toivottavasti viihdyt!

My content in English: Om Nom Lab.

Mango cake pops

Mango cake pops

Olen mainonnan uhri. Nämä mango cake popsit eli kakkutikkarit ovat vainonneet minua. Lopulta en kestänyt enää ja nappasin kaupasta mangotuorejuustoa sekä valmista kakkupohjaa ja pyöräytin cake popsit kokoon. Popseista tuli yllättävän hyviä. Sisus on mehevä ja suklaakuorrutus lohkeava. Tykkäsin paljon siis mausta. Oma toteutukseni sen sijaan ei ollut ihan nappisuoritus. Mittailin aineksia summittain ja taikinasta taisi jäädä turhan pehmeää. Huonoin seurauksin.

En myöskään malttanut antaa taikinan olla jääkaapissa tarpeeksi kauan. Tästä ilosta taikinapallerot valuivatkin kuorrutettuina tikkujen läpi ja jouduin turvautumaan varasuunnitelmaan eli säätämiseen: kuorrutin pallerot ja annoin niiden hyytyä lautasella jääkaapissa (itseasiassa aika näppärä tehdä juuri näin) ja sitten ennen tarjoilua iskin ne tikkujen nokkaan. Ainoa varjopuoli tässä tavassa oli, että kuorrutuksesta ei tule yhtä nättiä kuin jos nämä olisi tehnyt oikein ja vaan dipannut suklaaseen ja laittanut pystyyn kuivumaan.

Tällaiset popsit olisivat varmasti lastenjuhlilla tai vaikka jossain häissä aika menestys. Helppo syödä sotkematta ja nätin näköisiäkin ovat. Ohje löytyi Valion ja varmaan kymmenien lehtien sivuilta. Valkosuklaata värjäämällä saisi myös mielettömiä väripläjäyksiä!

Mango cake pops

20 cake popsia


Ainekset

 • 100 g Viola mangotuorejuustoa

 • 150 g valmista torttupohjaa

 • 1 dl tomusokeria

Kuorrutus

 • 100 g valkosuklaata

 • nonparelleja

Lisäksi

 • 20 tikkaritikkua (minä katkoin puisia varrastikkuja)

Valmistus

 1. Hie

 2. nonna torttupohja monitoimikoneen kulhossa hienoksi muruksi. Sekoita joukkoon mango tuorejuusto ja tomusokeri. Sekoita tasaiseksi massaksi. Nosta massa jääkaappiin jähmettymään noin tunniksi. Pyörittele taikinasta tikkaripallon kokoisia palloja. Pistä pallojen keskelle tikkaritikut.

 3. Sulata valkosuklaa vesihauteessa. Kasta kakkupallot valkosuklaaseen. Minä autoin teelusikalla niin että sain suklaan nätisti kokonaan ympäri. Ripottele päälle heti nonparelleja.

 4. Voit pistää mangokakkutikkarit omenan puolikkaaseen, jolloin ne pysyvät hyvin pystyssä. Minä löysin kaapista isäni vanhan tiilestä tehdyn kynätelineen mikä sopi alustaksi täydellisesti :)

 5. Se taikinan freestailaus johti sitten tosiaan siihen, että ne yön yli jääkaapissa levänneet, kuorrutetutkin pallerot valuivat pian tikkuja pitkin alas. Surkea näky, mutta saatiinpahan hyvä tekosyy syödä ne nopeammin pois valumasta.

Valuvat popsit

Valuvat popsit

Porkkana-kookoskeitto tofulla

Porkkana-kookoskeitto tofulla

Banaani-porkkana-mantelismoothie

Banaani-porkkana-mantelismoothie

0