Hanna Stolt

Tervetuloa!

Gurmeesta löydät reseptejä, DIY-ideoita, hyvinvointi-asiaa ym. Toivottavasti viihdyt!

My content in English: Om Nom Lab.

Lusikkaleivät

Lusikkaleivät

En ole koskaan ennen tehnyt lusikkaleipiä vaikka ne ovatkin yksi perinteisimpiä kahvipöydän antimia ja vielä kaiken lisäksi itse tehtyinä ne maistuvat minusta todella hyvälle. Nyt omien synttäreideni kunniaksi väsäsin näitä sitten pienen kasan. Ohje on peräisin kirjasta Tee hyvä kakku (Sirpa Talka, WSOY).

Edit: Lusikkaleivistä on mielestäni vielä parempi versio, nimittäin äitini lusikkaleipäresepti jonka löydät täältä.

Lusikkaleivät

60 kpl, jos maltat olla syömättä taikinaa!


Ainekset

 • 200 g voita

 • 1,5 dl sokeria

 • 4 dl vehnäjauhoja

 • 1 tl soodaa

 • 2 tl vanilliinisokeria

Täyte

 • 1,5 dl marmeladia (käytin aprikoosihilloa kun minusta aprikoosi on näissä parasta ja meidän kaupasta ei löytynyt aprikoosia marmeladina. Hyvin toimi.)

 • Päälle tomusokeria

Valmistus

 1. Sulata rasva kattilassa ja kuumenna, kunnes se alkaa vaahdota. Älä anna sen kuitenkaan ruskistua. Siirrä kattila liedeltä ja sekoita joukkoon sokeri. Jäähdytä seos.

 2. Sekoita keskenään vehnäjauhot, sooda ja vanilliinisokeri ja sekoita ne rasva-sokeriseokseen.

 3. Valitse soikea, syväpesäinen teelusikka (sopivia löytää myös esim. kirppareilta jos oman astiaston lusikat ovat liian laakeita kuten meillä) ja ota avuksi napakka muovilevy. Käytin itse apuvälineenä leveä-, mutta lyhytteräistä juustoveistä jolla oli helppo painaa ja muovata taikinaa. Ota taikinaa lusikkaan, purista kiinni muovilevyllä tai muulla apuvälineellä, jolloin ylimääräinen taikina pursuaa pois. Siisti reunat ja irrota taikinasoikio uuninpellille (suojaa pelti leivinpaperilla).

 4. Taikina ei juuri kohoa paistaessa joten palat voi sijoitella tiheään. Saat 2 uuninpellillistä keksinpuolikkaita eli valmiita keksejä pellillisen.

 5. Paista keksejä 175°:ssa uunin keskitasoa hieman ylempänä n. 15 min.

 6. Levitä jäähtyneelle keksinpuolikkaalle marmeladia ja paina päälle toinen keksi. Ripottele lusikkaleipien päälle tomusokeria siivilän läpi. Käytän itse tässä teesihtiä - sillä on näppärä ripotella pieni määrä tomusokeria. 

Lohi-juustotorttu

Lohi-juustotorttu

Japanilainen seesamilohi

Japanilainen seesamilohi

0