Hanna Stolt

Tervetuloa!

Gurmeesta löydät reseptejä, DIY-ideoita, hyvinvointi-asiaa ym. Toivottavasti viihdyt!

My content in English: Om Nom Lab.

Kuivaharjaus

Kuivaharjaus

Hankkiudu eroon selluliitista ja saa hehkuva iho tilalle. Kuivaharjaus myös tuntuu ihanalta! 

Kuivaharjaus on helppo ja nopea ihonhoitorutiini ja olen itse alkanut harjata ihoni aamuin illoin. Rutiini on helppo tehdä aamulla ennen suihkua ja illalla ennen nukkumaanmenoa.

Vaikka mieleni tekisi jostain syystä harjata pyörein liikkein, on suositus kuitenkin, että harjaus tehtäisiin sydäntä kohti pitkinä vetoina (vältä edes takaisin harjaamista). Aloita varpaista, jalkapöydästä ja nilkoista ja siirry ylöspäin. Kun olet harjannut molemmat jalat, jatka sormenpäistä, kämmenistä ja ranteista, siirtyen hartioita kohti. Vatsan kohdalla voit harjata vastapäivään.  Älä kuitenkaan harjaa kasvojasi, kasvojen iho on liian herkkä karheahkolle harjalle.

Kuivaharjauksen pitäisi jättää stimuloitu ja virkistynyt tunne. Ihon ei pitäisi ärtyä tai punoittaa harjauksen seurauksena. Jos ihosi alkaa punoittaa tai ärtyä, varmista ettet käytä liikaa voimaa ja että käytät luonnonharjaa etkä synteettistä.

Kuivaharjaus edistää ihon kiinteytymistä, solujen uusiutumista ja verenkiertoa. Se aktivoi lymfaattista järjestelmää ja auttaa vapauttamaan myrkkyjä kudoksista. tästä syystä sitä suositellaan usein detox-ohjelmien ohessa. Kuivaharjaus auttaa myös ruoansulatuksessa sekä munuaisten toiminnassa. Tulet myös huomaamaan positiivisia muutoksia ihossasi. Harjaus poistaa kuolleita ihosoluja ja tekee ihosta pehmeämmän. Se auttaa myös piristämään hermostoasi stimuloimalla ihon hermopäätteitä.

Muista pestä harjasi kerran viikossa. Kuivaharjaus tehdään aina kuivalla harjalla, mutta se kannattaa pestä säännöllisesti sillä harjauksessa ihosta irtoaa kuolleita ihosoluja joista osa jää aina harjaan kiinni. Varmista että harja saa kuivua kunnolla, ettei se ala homehtumaan ja että se on käyttövalmiina (kuivana) taas seuraavana päivänä.

Selluliitin poistossa kuivaharjaukseen kannattaa liittää emäksinen ruokavalio sekä hyvä annos liikuntaa.

Kuivaharjaus pähkinänkuoressa:

  • 1-2 kertaa päivässä

  • pitkiä yhdensuuntaisia vetoja, vältä pyöreitä tai edes-takaisia vetoja

  • aina sydäntä kohti

  • älä harjaa kasvojasi :)

Kokeile kuivaharjausta! Se on todella edullinen ja helppo tapa huolehtia itsestäsi sekä isoimmasta elimestäsi – ihostasi.


Lähteet

http://www.thecrunchychicken.com/2011/01/detox-dry-skin-brushing.html

http://www.huffingtonpost.com/2012/08/21/dry-skin-brushing-benefits-cellulite_n_1811708.html#slide=1404282

http://www.jashbotanicals.com/articles/skin_brushing.html

Helppo ja maukas pinaatti-kananmuna-aamiainen

Helppo ja maukas pinaatti-kananmuna-aamiainen

Lohta ja yrtti chèvreä sekä lanttu-naurispaistos vol 2

Lohta ja yrtti chèvreä sekä lanttu-naurispaistos vol 2

0