Hanna Stolt

Tervetuloa!

Gurmeesta löydät reseptejä, DIY-ideoita, hyvinvointi-asiaa ym. Toivottavasti viihdyt!

My content in English: Om Nom Lab.

Kesän ensimmäinen picknick

Kesä ja picknick-kausi on virallisesti avattu! Ihan käsittämättömät fiilikset :) Koko kevät on ollut yhtä epämääräistä viileää puuroa ja nyt yhtäkkiä ihan puskista tuli Kesä! Lauantaina oli +26°C ja minähän suuntasin Kaivarin rantaan kesän ensimmäiselle picknickille ystäväni Susan kanssa. Siis totuuden nimissä luulin kyllä alunperin että mennään vaan loikomaan aurinkoon joten oma panokseni tähän herkulliseen ateriaan on häpeällinen nolla.Yllä oleva kuva on tuunattu picknick-kori. Kori on haettu Hakaniemen torilta ja toinen ystäväni oli ommellut siihen tuon tyyliin sopivan kangasvuoren ja kiinnittänyt kahvan päihin punaiset isot rusetit. Tältä picknick-korin pitäisi näyttää!

Susan picknick-repusta löytyi sitten seuraavanlaiset salaatin ainekset:

  • Jääsalaattia (minusta ihan parasta, ihanan rapeaa salaattia)

  • Kalamata oliiveja

  • Säilöttyä artisokkaa

  • Kirsikkatomaatteja (loistavia erityisesti picknick- ja evässalaateissa kun eivät tee salaatista märkää velliä toisin kuin tavalliset tomaatit)

  • Castellon mustaa homejuustoa (tavallista sinistä vahvempaa ja ahhhh.... niin hyvää)

  • Järkyttävän hyvää parman kinkkua

Tuo musta Castello on ihan mahtavan makuista. Se on sinihomejuustoa, mutta tehty lampaanmaidosta tai ainakin osin lampaanmaidosta joten maku on täräkämpi kuin tavallisessa sinihomejuustossa. Juusto on hurjan näköinen kun sen avaa paketista, mutta maku on loistava. En voi kuin suositella jos satut olemaan sinihomejuuston ystävä :) Itse olen ollut ihan pienestä saakka ja loppua ei tälle rakkaussuhteelle ole näkyvissä.

Salaatin kanssa nautiskeltiin Triventon valkoviiniä - sopivan kevyttä ja raikasta kumaan kesäsäähän. Myöhemmin päivällä (vietettiin rantsussa kuitenkin päälle 5h) Susa kipaisi meille vielä pullon kuohuvaa Pink kuohuviiniä ja sekyllä sopi loistavasti kruunaamaan päivän :)

Jälkkärinä tuli testattua Brunbergin tummaa suklaata ja sitä samaa Castellon homejuustoa. Aika hyvä yhtälö :)

Juusto kävi myös vihreiden viinirypäleiden kanssa. Ehkä kaikki maut maistuivat vielä normaalia paremmalta ihan vaan siksi että on kesä. Vihdoinkin!

Kiitos koko seurueelle ihan mahtavasta päivästä ja kaikista herkuista! Elämä voi joskus olla niin luksusta.

Valokuvat © Hanna Stolt paitsi:

Castello Black  - http://www.arlaingman.fi/fi/tuotteet/?pid=183&pcsid=19&p=5

Pink - http://prudence.ie/wp-content/uploads/2009/10/Pink-Yellowglen-ezine-30-10-096.JPG

Varhaisperunoita ja kesäkurpitsapaistosta

Varhaisperunoita ja kesäkurpitsapaistosta

Prinsessakakku ristiäisiin

Prinsessakakku ristiäisiin

0