Hanna Stolt

Tervetuloa!

Gurmeesta löydät reseptejä, DIY-ideoita, hyvinvointi-asiaa ym. Toivottavasti viihdyt!

My content in English: Om Nom Lab.

Kalakeidas, Ruka

Kalakeidas, Ruka

Kävimme maaliskuussa Rukalla laajennetun perheen kesken ja yhtenä illoista poikkesimme Kalakeitaalla syömässä. Suht vaatimattoman näköinen paikka, mutta sisällä on tunnelmaa. Saimme ystävällistä palvelua ja mielettömän hyvää ruokaa. Niin hyvää, että muun seurueen jo kotiuduttua, kävimme vielä oman perheen kesken vielä toiseenkin kertaan herkuttelemassa. 1,5v tyttäremme paljastui todelliseksi muikkufaniksi. Neiti dippaili muikkuja mätisoosiin innolla ja ilmoitti tasaisin väliajoin, että lisää olisi saatava. En sinänsä ihmettele, muikut ja mätisoosi olivat minunkin ehdoton suosikkini!

Niin hyvää, että muun seurueen jo kotiuduttua, kävimme oman perheen kesken vielä toiseenkin kertaan herkuttelemassa.

Maistelimme muikkuja myös Riipisellä, missä aiemmin olemme muikkuja popsineet, mutta nämä Kalakeitaan muikut olivat minusta vielä parempia.

Kalakeitaan periaatteisiin kuuluu, ettei yksikään asiakas joudu poistumaan nälkäisenä (paitsi omasta tahdostaan). Kalaa kannetaan pöytään lisää kunnes asiakas on kylläinen. Annokset ovat niin runsaita, että kysyin joutuvatko he useinkin tuomaan lisää pöytään. Harvemmin, kuulemma :)

Jos poikkeat kalakeitaalla, tilaa jotain muuta kuin lohta. Ei siksi, että lohi olisi ollut huonoa, vaan siksi, että Kalakeitaalta saat harvemmin tarjolla olevia kaloja mielettömän herkullisina! Listalta itseasiassa löytyy hyvin vähän lohta ja huomattavan paljon kaikkea muuta - ennen kaikkea luonnonvaraista suomalaista kalaa.

Talon erikoisuus on yrttinen kermakastike, jonka reseptiä kokki varjelee tarkkaan. Vinkkasi kuitenkin, että siihenkin hyödynnetään lähimetsien antimia. Upean makuinen kastike. Pitäisi itsekin hyödyntää Suomen luonnon antimia tehokkaammin.

Pöytä Kalakeitaalle kannattaa varata etukäteen jos illalla aikoo syömään, varsinkin jos seuruetta on enemmän. Paikka on ilmeisen suosittu joten oman seurueen paikka kannattaa varata hyvissä ajoin.

Olen itse aika surkea kalakokki ja ajattelinkin ensi talven reissulla suunnata Kalakeitaan pitäjän oppiin sillä aikaa kun muut suuntaavat laskettelemaan.

Perinteinen lihakeitto

Perinteinen lihakeitto

Ankanrinta ja karpalokastike

Ankanrinta ja karpalokastike

0