Hanna Stolt

Tervetuloa!

Gurmeesta löydät reseptejä, DIY-ideoita, hyvinvointi-asiaa ym. Toivottavasti viihdyt!

My content in English: Om Nom Lab.

Kahvimylly vaihtoon

Kahvimylly vaihtoon

Kaupallinen yhteistyö KitchenTimen kanssa.

Olemme jo hyvän aikaa haaveilleet uudesta kahvimyllystä. Nyt keittiössä komeilee uusi Krupsin mylly josta löytyvät kaipaamamme toiminnot. Vanha DeLonghin myllymme piti olla odotettu päivitys edelliseen, mutta käytössä laite olikin pettymys. Halusimme laitteen jossa voisimme valita jauhatusasteen ja sitten kone tekisi työtä käskettyä. No, olisi ehkä pitänyt tutustua aiheeseen hiukan enemmän ennen kuin menimme sijoittamaan DeLonghiin.

Tässä meidän vanhassa kahvimyllyssämme voidaan toki valita alareunasta montako mitallista kahvia myllyyn on ladattu kahvia ja sen jälkeen mittataulukon yllä syttyvät kolme valoa sen mukaan kuinka kauan kahvia on jauhettu: Coarse / Medium / Fine. Toisin sanoen mylly on vähän kuin munakello. Jauhatustulos on ihan ok, mutta sekaan jää välillä sattumia eikä tulos ole aina ihan tasainen. Ajan mittaa olen oppinut jauhamaan koneella korvakuulon perusteella suunilleen sopivan hienojakoista kahvia, mutta saman asian ajoi jo aiempi Krupsin kahvimyllymme joka nykyään toimii erinomaisena maustemyllynä!

Tällä päivityskerralla tiesin jo, että halusin levyillä jauhavan myllyn teriä käyttävän sijaan. Tämä pitäisi kohdella papuja hellemmin ja kahvin maku ja aromi säilyvät paremmin. Ainakin teoriassa. :) Niinpä etsiskelin sopivan hintaista ja tyyppistä kahvimyllyä ja päädyin Krupsin Grind Expert -kahvimyllyyn joka ei ole mitenkään pahan hintainen. Alle viidellä kympillä saimme astetta paremman myllyn joka jauhaa sopivan määrän kahvia halutulla jauhatusasteella. 

Krupsin myllyssä voi koneen säiliöön kaataa papuja näppituntumalla ja valita sitten edessä olevasta namiskasta montako kupillista olisi tarkoitus keittää. Vasemmalla puolella olevasta säätimestä voi valita kuinka hienoksi haluaa pavut jauhaa. Sitten vain painetaan nappia.

Tein pienen kokeen näiden kahden myllyn välillä selvittääkseni onko jauhatuksessa eroa. Kuten sanottu, DeLonghin jauhatustulos ei ole aivan tasalaatuista. Krups sen sijaan ilokseni tuottaa todella tasalaatuista jälkeä. Käyttömukavuudessa Krups voittaa DeLonghin mennen tullen, sillä siinä riittää napin painallus kun taas DeLonghia saa painaa päältä koko jauhatuksen ajan ja samalla seurata silmä tarkkana merkkivaloja. Ja tietysti jos painat hetken liian kevyesti, sammuvat valot, etkä enää tiedä missä mennään. Ei niin kovin kätevää, voin kertoa.

Molemmista laitteista saa putsattua jauhatusastiat helposti joten siinä ei ole merkittävää eroa, mutta merkittävä ero sen sijaan oli jauhetun kahvin tuoksussa! Krupsilla jauhettu kahvi tuoksui voimakkaammin ja pehmeämmin. Käytin molemmissa laitteissa Mokkapuun Karju -kahvipapuja samasta pussista joten pavuissa ei ollut mitään eroa.

Krupsissa on levyteriä imitoivat murskainlevyt. Ymmärtääkseni levyteräiset myllyt maksavatkin sitten jo huomattavasti enemmän joten meidän käytössämme tässä laitteessa hinta ja laatu kohtaavat hienosti.Tässä vertailun vuoksi kuvat jauhatuksesta. En tiedä saako näistä niin hyvin selvää, mutta näettepähän kuitenkin :)

Krupsin jauhatus

Krupsin jauhatus

DeLonghin jauhatus

DeLonghin jauhatus

Yhteenvetona:

kannattaa ennen kahvimyllyn hankintaa miettiä melko tarkkaan mitä myllyltä haluaa. Pyörivillä terillä toimivaa en suosittelisi enää kenellekään, sen sijaan levyteräisissä ja murskainteräisissä on valinnan varaa ja hintahaitaria ja myllyyn voi satsata oman maksukyvyn ja hifistelytason mukaan :) Summamutikassa hankintaa ei kannata kuitenkaan tehdä, oman kokemukseni perusteella. ;)


Yhteistyössä

Sain uuden kahvimyllymme KitchenTime.fi -verkkokaupasta. Tuote on oma valintani eikä kirjoituksen sisältöön ole pyritty vaikuttamaan. Mielipiteet ja kuvat ovat omiani. Laitteen tilauksesta kesti noin kaksi päivää siihen, että laite oli noudettavissa postista! Nopeaa toimintaa :)

Banaania grilliin!

Banaania grilliin!

Kalaa sitruuna-yrtti-kaurakuorrutuksella

Kalaa sitruuna-yrtti-kaurakuorrutuksella

0