Hanna Stolt

Tervetuloa!

Gurmeesta löydät reseptejä, DIY-ideoita, hyvinvointi-asiaa ym. Toivottavasti viihdyt!

My content in English: Om Nom Lab.

Ilo leikellä

Ilo leikellä

Ostimme muutama vuosi sitten Köpiksestä pari kierrätysmateriaalista valmistettua,  jonkinlaista puumassasta valmistettua leikkuulautaa, Epicurean-merkkistä. Laudat ovat kestäneet kulutusta hyvin, samoin astianpesukonepesua, mutta itse en ole pitänyt "leikkuutuntumasta". Laudat ovat jotenkin tuntuneet turhan kovilta. Siis minun makuuni, Kalle taas on tykännyt niistä valtavasti.

Joka tapauksessa olemme molemmat olleet vakuuttuneita siitä, ettei meidän talouteen enää hankita yhtäkään muovista leikkuulautaa ja olemme etsineet noita Epicurean-lautoja pitkin eteläistä Suomea, mutta turhaan.

Onni onnettomuudessa sattui kun sain hiljattain Chez Mariukselta leikkuulaudan testiin, joka on vastaava (jopa parempi), kierrätysmateriaalista (biopuukuidusta) valmistettu ja tämänkin voi huoletta pestä pesukoneessa, se kestää kosteutta erinomaisesti. Tämä tumma leikkuulauta on tyylikäs alusta myös juustotarjottimena (valkoisella pois pestävällä tussilla voi kirjoittaa vaikka juustojen nimet viereen) tai vaikka pannunalusena - se kestää lämpöä paljon paremmin kuin tavalliset puulaudat.

Tällä oli myös paketissa useamman vuoden takuu. En muista yhdellekään toiselle leikkuulaudalle saaneeni mitään takuita ikinä, saatika sitten vuosissa. Bonuksena tällainen puukuitu / biomassa on ilmeisen veitsiystävällistä. Suosittelen lämpimästi kokeilemaan jos haluat keittiöösi astetta tyylikkäämmän ja hyvän tuntuisen, kestävän leikkuulaudan.

Ei paljon leikkuujäljet näy ainakaan ekan kokeilun jäljiltä!

Ei paljon leikkuujäljet näy ainakaan ekan kokeilun jäljiltä!


Edit 7/2019:

Olemme käyttäneet tätä leikkuulautaa nyt viitisen vuotta ja se on edelleen erinomaisessa kunnossa! Suosittelen lämmöllä! Lauta ei ole vääntynyt eikä kärsinyt käytössä. Aivan paras!

Kana-nuudelikeitto

Kana-nuudelikeitto

Maa-artisokkapiiras ja roquefort-salaatti

Maa-artisokkapiiras ja roquefort-salaatti

0