Hanna Stolt

Tervetuloa!

Gurmeesta löydät reseptejä, DIY-ideoita, hyvinvointi-asiaa ym. Toivottavasti viihdyt!

My content in English: Om Nom Lab.

Enkelinkosketus ja demoninhönkä

Enkelinkosketus ja demoninhönkä

Sain muutaman onnekkaan kanssa ensimmäisten joukossa käsiini Marc Aulénin SOPAT! -keittokirjan (Gummerus) joka on siis kirjaimellisesti keittokirja. Suurkiitos tästä ilosta kustantajalle Gummerukselle. Sopat on kaunis ja räväkkä keittokirja jonka sivuja koristavat Jaeseong Parkin ottamat vauhdikkaat ja ei-niin-perinteiset valokuvat.

Kirjassa on Aulénin omien ohjeiden lisäksi hänen tuttujensa / julkimoiden lempikeitto-ohjeita. Kirja on todellinen löytö keittojen ystävälle ja kaunis lahja kenelle tahansa. Silmiini osui erityisesti "Enkelinkosketus" niminen keitto, joka on siis valkosipulikeitto. En ole koskaan maistanut valkosipulikeittoa, joten tätähän oli pakko kokeilla. Varmistin, ettei parina seuraavana päivänä ollut mitään erityistä tarvetta olla ihmisten ilmoilla, ihan siltä varalta, että keitosta seuraisi demoninhönkä jälkiseurauksina (=hyvä juttu, sillä melkoinen oli hönkä ;).

Voin muuten kertoa, että 200 g kuorittuja luomuvalkosipulinkynsiä vaatii ihan himpun verran töitä. Meillä oli yksi megaiso (varmaan normaali, mutta olen jo niin tottunut noihin pieniin luomuversioihin, että tavallinen tuntuu ihan järjettömän kokoiselta) ja loput pikkuisia ja somia. Onneksi oli meidän minikokki innokkaana auttamassa ja me kuorimme yhdessä valkosipulia niin että kuoret ja kynnet pöllysivät. :)

Luotin soppamestariin enkä tällä kertaa jättänyt väliin kuminansiemeniä jotka muutoin sivuutan säännönmukaan joka ruoasta. Tämä on yksi niitä harvoja makuja joista en koskaan [toistaiseksi] ole oppinut pitämään. Kannatti luottaa. Kumina ei maistu keitossa erityisesti, mutta antaa sille varmasti oman tärkeän vivahteensa. Keitto on todella maukasta ja samettista. Paistoin lisäksi päälle pari siivua luomupekonia, proteiinista aterialla kun tykkään. Hyvin sopi maut yhteen minun mielestäni.

Kustantajan pyynnöstä osaa kirjan ohjeista ei saa julkaista ja valitettavasti tämä ohje on yksi niistä. Ei auta muu kuin käydä ostamassa tai lainaamassa oma kirja. :) Jos yhtään lohduttaa, sain tästä keitosta hyvän idean omaan versiooni jonka julkaisen jahka ehdin sen valmistaa :)

Enkelinkosketus & demoninhönkä

Enkelinkosketus & demoninhönkä

Porkkana-linssikeitto ja liha-kasvispiirakka

Porkkana-linssikeitto ja liha-kasvispiirakka

5 terveellistä tapaa jotka ainakin kannattaa aloittaa

5 terveellistä tapaa jotka ainakin kannattaa aloittaa

0