Hanna Stolt

Tervetuloa!

Gurmeesta löydät reseptejä, DIY-ideoita, hyvinvointi-asiaa ym. Toivottavasti viihdyt!

My content in English: Om Nom Lab.

DIY Kookos-lime deodorantti

DIY Kookos-lime deodorantti

Kaupan tavallisissa deodoranteissa on niin paljon myrkkyjä että hirvittää. Olen etsinyt hyvää, myrkytöntä deodoranttia jo hyvän aikaa. Laveran kookos-vaniljadeodorantti oli ihan OK, mutta vähän ajan kuluttua en enää kestänyt hajua (Siis sen deodorantin). Tuo spraydödö ei myöskään tuntunut tarpeeksi tehokkaalta. Farfallan deodoranttispray on myös ollut ihan ok, mutta tuoksusta tulee mieleen mojito tai vastaava ja joka kerta vähän krapulainen olo eikä tehokaan ollut ihan niin hyvä kuin toivoisin.

Löysin hiljattain tämän DIY coconut-lime deodorant -ohjeen ja päätin kokeilla sitä.

coco-lime-deo-580.png

Kookos-lime deodorantti


Ainekset

  • 2 rkl kookosöljyä

  • 1 rkl ruokasoodaa

  • 3 rkl arrowroot jauhetta

  • 5 tippaa lime eteeristä öljyä

Valmistus

  1. Voit sulattaa kookosöljyn juoksevaksi, mutta se ei ole välttämätöntä. Meidän keittiöstämme löytynyt kookosöljy oli pehmeää joten en vaivautunut sulattamaan sitä ihan juoksevaksi. Sitten vain lisäät kookosöljyn sekaan kaikki muut ainekset ja sekoitat kunnes koostumus on tasaista tahnaa.

  2. Purkita ja muista merkitä purkin kanteen tai kylkeen valmistuspäivämäärä niin että tiedät miten vanhaa tavaraa purkista löytyy. Näin luontainen kosmetiikka ei säily ihan samalla tavalla kuin kaupan säilöntäaineilla ladatut tuotteet.

  3. Lusikoilla mittaaminen on aina vähän ”sinne-päin-tiedettä” ja minä käytän vielä ihan tavallista keittiölusikkaa, enkä mittalusikkaa. Näin ollen tämän ohjeen annoskoko voi hieman vaihdella. Minä sain tällä ensimmäisellä kokeilulla n. 1 dl:n tuoretta kookos-lime deodoranttia säästämässäni metalliboksissa. Tuossa metallirasiassa oli alunperin saippuapala, mutta rasiahan soveltui erinomaisesti dödörasiaksi. Voit myös käyttää esim. lasipurkkia dödön purkittamiseen. Varmista vain, että purkissa on riittävän iso suuaukko, että saat sieltä sormella otettua deodoranttia levitettäväksi.

Kokemukset

Olen rakastumassa tähän deodoranttiin päätä pahkaa! Dödö tuntuu mahtavalta iholla ja pitää olon uskomattoman freesinä koko päivän. Olen äimänä. En olisi uskonut, että tällainen itse valmistettu dödö, näillä aineksilla, voisi olla näin tehokas! Suosittelisin sulattamaan kookosöljyn deodoranttia valmistaessa, näin saat koostumuksesta pehmeän kermaisen ja se on ihana levittää iholle. Pidän itse myös kevyestä limen tuoksusta kookoksen seassa, deodorantti ei tuoksu mitenkään erityisen voimakkaasti, mutta siinä on mieto raikas tuoksu. Voimakkaammista tuoksuista pitävä voi käyttää eteeristä öljyä enemmän.

Inkivääritee

Inkivääritee

Pancetta-filotaikinapiiraat

Pancetta-filotaikinapiiraat

0