Hanna Stolt

Tervetuloa!

Gurmeesta löydät reseptejä, DIY-ideoita, hyvinvointi-asiaa ym. Toivottavasti viihdyt!

My content in English: Om Nom Lab.

DIY Hiusöljy (sopii myös partaöljyksi!)

DIY Hiusöljy (sopii myös partaöljyksi!)

Pitkähiuksisena haen jatkuvasti ideoita hiusten hoitoon luontaisesti. Etenkin latvat kuivuvat hiljalleen joten niitä yritän hoitaa ja kosteuttaa erityisesti. Olen tutkiskellut kauppojen ja kampaamoiden hyllyillä houkuttelevan näköisiä hiusöljypulloja, mutta kaikkien niiden ainesosalistat ovat aivan kamalia. Joka ikisessä löytämässäni tuotteessa on runsaasti silikonia, monessa se on jopa ensimmäisten joukossa INCI-listalla. Mistä siis löytyisi hyvä, luonnollinen, laadukas hiusöljy joka oikeasti hoitaisi hiusta, jättämättä siihen pitkää listaa lisäaineita?

Luonnollinen hiusöljy ilman turhia lisäaineita

Löysin tämän helpon DIY hiusöljyn/partaöljyn ohjeen Organic Makers’in sivuilta ja valitsin siihen mielestäni parhaat mahdolliset eteeriset öljyt: cedarwood (seetripuu), blue tansy ja laventeli. Tuloksena on jännän vihreän sininen öljy (ei värjää hiuksia!) ja huumaavan hyvä tuoksu! Miehelle partaöljyksi tehtynä saattaisin vaihtaa laventelin spikenard-öljyyn ja käyttää ehkä vain tipan blue tansya. Näin siihen saisi hieman miehekkäämmän tuoksun. Tosin minusta tämäkin tuoksu on suht sukupuolineutraali.

Arganöljy on hiusten ihmeaine joka kosteuttaa ja tuo niihin hohdetta, ilman voimakasta kiiltoa, mikä on hyvä ominaisuus jos tätä käyttää partaöljynäkin. Hamppu on suosikkejani ruoassa, mutta myös ihonhoidossa. Siinä on rasvahapot aika optimaalisessa balanssissa.

Silikonilla vai ilman?

Käytin reseptissä hieman Makers Silk -tuotetta jonka tilasin Organic Makersilta. Makers Silk on luonnollinen vaihtoehto peruskosmetiikassa käytetylle silikonille jota ainakin itse vältän parhaani mukaan. Silikoni kertyy hiuksiin ja siinä missä se alkuun voi auttaa pitämään kosteuden hiuksessa, se toisaalta myös blokkaa kosteuden hiuksen ulkopuolelle. Makers Silk tekee tästä hiusöljystä hieman kevyemmän ja “kuivemman” tuntuista. Se ei ole pakollinen ja voit hyvin aloittaa ilman sitä. Korvasin Makers Silkillä 4 ml arganöljystä, 4 ml hampunsiemenöljystä ja 2 ml parsakaalinsiemenöljystä. Alla ohje ilman sitä.

Itselle tai lahjaksi

Tämä öljy on ihana tehdä itselle, mutta minusta myös erinomainen lahjaidea.

DIY hiusöljy ja eteeriset öljyt
DIY hiusöljy

DIY Hiusöljy / Partaöljy


Ainekset

  • 12 ml arganöljyä

  • 12 ml hampunsiemenöljyä

  • 6 ml parsakaalinsiemenöljyä

  • 1 tippa E-vitamiinia

Eteeriset öljyt

  • 6 tippaa Lavender

  • 4 tippaa Cedarwood

  • 2 tippaa Blue Tansy

Valmistus

  1. Mittaa ainekset puhtaaseen, desinfioituun lasipulloon. Ravista sekaisin.

  2. Lisää eteeriset öljyt ja sekoita.


Pipettipullo 30 ml, ruskea
Quick View
Pipettipullo 30 ml, ruskea
from 3.50
Pakkauskoko:
Quantity:
Add To Cart


Innostuitko kokeilemaan?

Voit ostaa lasisia pipettipulloja verkkokaupastani jos niille on tarvetta. Kaupasta löytyy muitakin näppäriä DIY-tuotteita :)

Kaupasta löytyy myös loistava valkoinen merkkaustussi jolla saat lasipintaankin kestävät merkinnät helposti! Tussin saa pestyä pois jos haluaa - näin pulloa voi käyttää pidempään ja useisiin eri seoksiin.

Eteeriset öljyt

Käytän itse doTerran eteerisiä öljyjä, sillä luotan niiden korkealaatuisuuteen ja puhtauteen. Olen tehnyt erillisen sivun missä tietoja siitä miten doTerran öljyä saa hankittua helpoimmin ja edullisimmin. Löydät tiedot täältä.

Ketogeeninen Shakshuka

Ketogeeninen Shakshuka

Raparperikiisseli

Raparperikiisseli

0