Hanna Stolt

Tervetuloa!

Gurmeesta löydät reseptejä, DIY-ideoita, hyvinvointi-asiaa ym. Toivottavasti viihdyt!

My content in English: Om Nom Lab.

Clipperin Decaf

Clipperin Decaf

Empä olisi uskonut, että kofeiiniton kahvi voisi maistua näin hyvälle! Meidän superihanasta lähikaupasta - Aitokaupasta - tarttui viime viikolla mukaan tämä Clipperin Decaf -murukahvi. Olen jo jonkin aikaa pohtinut kofeiinittoman kahvin testaamista. Joskus illalla tulee mahdoton mieliteko juoda kupponen kahvia, mutta koska olen vähentänyt kahvin juomista, piristää kahvi sen verran, etten sitä enää iltaisin voi nauttia. Muutenkin olen pohtinut kofeiinin hyötyjä ja haittoja elimistössä joten kofeiiniton viahtoehto tuntui houkuttelevalta. Pitäisi vielä selvittää millainen prosessi on kofeiinin poistaminen kahvista - onkohan tämä entistä teollisempaa ja käsitellympää lientä?

No, jos unohdetaan terveysasiat ja valmistusprosessi, miltä tuo Decaf-kahvi maistui? Pakko sanoa, että yllätyin todella positiivisesti! Murukahvi tietty aina maistuu murukahville, siinä on se jokin oma makunsa, mutta en mitenkään pystynyt erottamaan mausta eroa esim. Clipperin kofeiinipitoiseen murukahviin nähden. Maku oli täyteläinen ja hyvä! Purkin kylki lupaa "toasty and intense decaf" ja minusta tuo pitää paikkansa. Jotenkin olin kuvitellut, että kofeiiniton kahvi olisi laimeamman makuista tai jotenkin muuten ankeampaa kuin kunnon kahvi, mutta en pysty tuota ennakkoluuloa enää pitämään elossa.

Alkoikin tehdä mieli kokeilla kunnon pannulla valmistettua kofeiinitonta "oikeaa" kahvia, josko sekin voisi olla yhtä hyvää?Nyt saa meidänkin kotona kahvit illalla jos mieliteko yllättää.

Herkuttelin tuon kupposen kera Bionan coconut bar:in. Olen jotenkin antanut itseni kuvitella näiden olevan astetta terveellisempi herkku, mutta tutkinpa sitten patukan sisällysluettelon: corn syrup, coconut (25%), milk chocolate, raisins, hazelnuts, corn powder, whey powder, vegetable oil. Vaikka tämä on miten luomua, taitaa maissipatukka jäädä hyllyyn ensi kerran. Harmittaa.

Ristiäiskakku

Ristiäiskakku

Vihreä porkkanakeitto

Vihreä porkkanakeitto

0