Hanna Stolt

Tervetuloa!

Gurmeesta löydät reseptejä, DIY-ideoita, hyvinvointi-asiaa ym. Toivottavasti viihdyt!

My content in English: Om Nom Lab.

Bosgårdin delin, BBQ:n ja kahvilan avajaiset

Bosgårdin delin, BBQ:n ja kahvilan avajaiset

Kävimme eilen tutustumassa Bosgårdin uuteen deliin, BBQ:n ja kahvilaan joiden avajaisia eilen vietettiin. Heti pihaan ajaessa silmiin osui tuttu näky viime käynniltä: mieletön savustusmasiina, tai kuten itse härveliä kutsuvat, BBQ-grilli. Siellä oli pihalla kodikkaasti tuo aivan erityinen BBQ-grilli tulilla ja asiakkaat saivat käydä keräämässä sieltä grillin antimia nautittavaksi. Meillä oli niin vähän aikaa, ettemme itse ehtineet grillin antimista nauttia, näytti ja tuoksui kyllä superhyvältä. Myymälän edustalla oli pieni soma terassi ja sisällä odotti raikas ja tyylikkäästi kotimainen kahvila myymälöineen. Kaikki terassin paikat oli jo varattu ja ihmisiä lappasi sisään ja ulos hyvää vauhtia. Sana avajaisista oli selvästi kiirinyt.

Omistajat itse olivat mielestäni turhankin itsekriittisiä ensimmäisen päivän sujumisesta kun vaihdoimme pari sanaa lähtiessä, me olimme puolestamme todella tyytyväisiä kokemukseen. Putiikki oli siisti ja lihavalikoima tietenkin erinomainen. Myymälässä on siis tarjolla tilan omaa luomulihaa eri muodoissa sekä joitain muita lähituotteita sekä luomutuotteita. Pääpaino on kuitenkin selkeästi omissa lihatuotteissa, mikä varmasti on myös järkevää ottaen huomioon, ettei myymälä nyt aivan kauppakadun varressa sijaitse. Jotain pientä sekaannusta oli tiskin takana, mutta missäpä kahvilassa tai ravintolassa ei ensimmäisenä päivänä olisi. Minusta tuo oli ainakin meidän käyntimme aikana hyvin mallikas päivä. Itse olen aika tarkkana kahviloiden siisteydestä ja siitä voi kyllä jakaa kiitosta Bosgårdille jo ensimmäiseltäkin päivältä. Paikka oli tip top kunnossa alusta loppuun vaikka ihmisiä tuli ja meni hyvään tahtiin.

Maistelimme siis myös hieman kahvilan tarjontaa ja Kalle pääsi maistelemaan Bosgårdin lihatuotteita. Kahvilan puolella varsinkin lohipiiras jonka itse valitsin oli todella maukas, Kalle taisi ottaa munkin ja kahvin. Perushyvä setti sekin ilmeisesti. Lapsia oli ajateltu ja keskeltä kahvilaa löytyi pieni pöytä piirustusvälineineen. Minusta oli kiva, ettei lapsien paikkaa oltu piilotettu johonkin pieneen pimeään kulmaan.

Kaiken kaikkiaan siis oikein positiivinen kokemus ja tulemme vierailemaan tilalla useamminkin. Aiemman hankkimamme lihaerän perusteella voin todeta, että liha on todella hyvää ja arvotan sitä miten paljon tilalla satsataan luomuun ja miten eläimiä siellä kohdellaan hyvin. (Tilalla voi myös itse käydä katsomassa miten karjaa hoidetaan.) Tälläkin kertaa hankimme hyvän paketin lihaa heti kulutettavaksi sekä pakkaseen.

Deli ja kahvila ovat avoinna joka päivä 11-18 ainakin toistaiseksi. Matkaa tilalle on Porvoon vanhasta kaupungista 15 min joten ei pahan matkan takana. Suosittelen poikkeamaan. BBQ on auki toistaiseksi keskiviikkoisin ja lauantaisin - kuulemma kysynnän mukaan voidaan myös lisätä päiviä, mutta näin ainakin nyt alkuun. Kannattaa tarkista heidän kotisivuilta tämän hetken tilanne. Uutisia päivitetään suht ahkeraan.

Otimme viime reissulla mukaan Bosgårdin makkaroita, jauhelihaa ja metwurstia. On hyvä tunne kun tietää, että lehmät kasvatetaan tilalla vastuuntuntoisesti ja niistä pidetään hyvää huolta. Lisäksi on kiva tietää, että rahat jotka lihasta maksamme, menevät tilan pitäjille, eivätkä välikäsille. Erityisen kivaa on, että liha on tuoretta.


Sponssi-info

En ole saanut Bosgårdilta minkään laisia lahjoituksia tai pyyntöjä tämän kirjoituksen tekemiseen. Kaikki mielipiteet ovat omiani enkä ole vastaanottanut tästä korvausta. Ei siis mikään maksettu mainos vaan aidosti positiiviset kokemukset :) Kuvissa delissä ja kahvilassa on tyhjän näköistä, mikä ei ihan vastaa todellisuutta. Valitsin tarkkaan kuvaushetkeni niin, että mahdollisimman vähän ihmisiä joutuisi kuvaan ettei kukaan sitten tahtomattaan joudu nettiin ruokablogin sivuille. lisätietoja: www.bosgard.com

Keväisempi lihamakaronilaatikko

Keväisempi lihamakaronilaatikko

Rahkasämpylät

Rahkasämpylät

0