Hanna Stolt

Tervetuloa!

Gurmeesta löydät reseptejä, DIY-ideoita, hyvinvointi-asiaa ym. Toivottavasti viihdyt!

My content in English: Om Nom Lab.

Bistro Sinne, Porvoo

Bistro Sinne, Porvoo

Kävimme viime perjantaina Porvoon Bistro Sinne:ssä lounaalla. Varasimme pöydän etukäteen ystäviemme Facebook-päivityksistä oppineina. Paikka on niin suosittu, että sinne todella kannattaa varata pöytä ajoissa. Meidän lounaan aikana ovelta jouduttiin käännyttämään kymmenkunta asiakasta, koska paikka oli täyteen bookattu.

Sinne sijaitsee Taidetehtaalla ja onkin ilmeisesti rakennettu vanhaan tehdashalliin. Paikka on ulkoapäin kovin vaatimattoman näköinen, mutta sisälle astuessa vaikutelma muuttuu täysin. Tunnelma on viihtyisä ja ikkunoista tulvii ainakin tähän vuodenaikaan ihanasti valoa. Ravintolassa on paljon kivoja sisustuselementtejä kuten kukkaruukuista tehdyt kattolamput, yrttiruukut pöydissä, keinutuolit ulko-ovella, viherseinä keittiön ja salin jakajana jne. Sopivasti "sinne" onkin ruotsinkielessä "aisti" - Sinne nimittäin tarjoaa ruokaa joka aistille.

Sinnen ruokatarjonta pohjautuu kotimaisiin ja lähellä tuotettuihin raaka-aineisiin sekä suomalaiseen gastronomiseen kalenteriin.

Nykyään ilahduttavan moni ravintola seuraa kotimaista ja kausittaista ruokamallia ja Sinne lukeutuu myös näihin ravintoloihin. Ravintola kiinnittääkin paljon huomiota ainesten korkeaan laatuun ja jopa viljelee osan aineksista itse! Ravintola pyrkii myös verkkosivujensa mukaan suoraan kontaktiin tuottajien kanssa raaka-aineiden korkealuokkaisuuden takaamiseksi.

Tilasimme Kallen kanssa molemmat Menu Borgå:n, joka on kolmen ruokalajin lounasmenu. Tällä setillä on hintaa 32 €, mikä on minusta ihan kohtuuhintaista ruuan tasoon ja määrään nähden.

Pöytiin oli kaikkiin katettu valmiiksi puolikkaaseen koivunhalkoon sujautettu näkkileivän pala. Näkkileipä oli hyvää, tosin itse en voi sietää juustokuminaa näkkärissä. Kallelle tämä puolestaan maistui oikein hyvin.

Ruokaa odotellessa saimme maistella ravintolassa leivottua, mielettömän hyvää, spelttileipää. Lisäksi tarjolla oli jälkiuunileipää joka oli pehmeää ja maukasta.

Minä tilasin alkuruoaksi kylmäsavustettua siikaa, kermaviilikastiketta ja kurkkua. Tämä oli hyvän makuinen ja sopivan kokoinen alkuruoka.

Kallen alkuruoka oli vihreä gaspacho-keitto.  Kaunis annos ja pehmeän makuinen keitto. Jätin keiton itse väliin siinä pelossa, että se olisi ollut kovin paprikainen, mutta sitä tuo ei ollut. Päin vastoin, keitto oli mietoa ja täyteläistä.

Tilasimme molemmat pääruoaksi lohta. Lohen kanssa oli tarjolla kanttarellimuhennosta sekä varhaisperunoita. En yleensä paljoa perunoita syö, mutta nämä söin ilolla - ne oli juuri sopivan kypsiä, ei lainkaan jauhoisia ja ohuen ohut kuori tallella. Nam. Toinen pääruokavaihtoehto olisi ollut grillattua naudanfileetä, macaire peruna ja bearnaisekastike.

Jälkiruoka oli kaikissa annoksissa sama. Tämä oli herkkua minun makuuni: mustikoita, vaniljajäätelöä ja salmiakkisiirappia. Lisäksi annoksessa oli jotain tuollaisia ihania rapeita "keksinpaloja".

Sinne oli aivan mahtava paikka ja kokemus. Tänne suuntaamme jatkossakin!

Supertoffee

Supertoffee

Kookosjäätelö

Kookosjäätelö

0