Helpot proteiinipinaattiletut / nokkosletut

Tällä hetkellä voin laskea yhden käden sormilla ne ruoat jotka pystyn valmistamaan nopeasti ja jotka meidän lapsemme myös syövät reippaasti, ilman mukinoita “pahasta ruoasta”. Nirso & Nirso co. on melkoinen parivaljakko ilmoittamaan mielipiteensä kokkauksistani tällä hetkellä ja epätoivo ei välillä ole kaukana, kun yrittää motivoida lapset syömään terveellisesti.

Takuuvarmoja ruokia tällä hetkellä ovat esim. tortillat (kasvikset tuoreina, jotain lihaa voi yrittää saada sekaan, tai “tiikerin lihaa” eli nyhtökauraa jne), hernekeitto (turha edes yrittää tarjoilla itse tehtyä! Jalostajan hernari on ainoa mikä uppoaa – “se isin resepti”), pannukakku (tietenkin), makaronilaatikko (ei tämäkään aina uppoa, mutta sen ennustaminen on mahdotonta) ja takuuvarmoista takuuvarmoin: pinaattiletut. Lapset syövät kyllä välillä ihan eineslettujakin, mutta oma suosikkini on tällä hetkellä nopeat itsetehdyt proteiinipinaattiletut. Taikina valmistuu noin minuutissa ja sitten vain paistamaan.

Proteiinipinaattiletut paistettuna

Raaka-aineista

Olen käyttänyt välillä ihan perus vehnäjauhoja, toisinaan kaadan kannuun valmiin Myllärin luomu lettutaikina kuiva-ainepussin (vehnä- ja kaurajauhoja, sokeria ja suolaa). Tuon pussin sisältö on kuitenkin pääasiassa jauhoja, joten laiskuuden piikkiinhän se valmispussin käyttö menee. Tuon nimenomaisen merkin olen valinnut eri valmistajien ainesosaluettelot läpi kyylättyäni. Lisäksi tuntuu, että tuo vehnä- ja kaurajauhon sekoitussuhde on valmispussissa aika jees ja lettujen koostumuksesta tukee aina hyvä.

Proteiinipinaattilettujen ainekset blenderin kannussa

Joka tapauksessa.. Koska pinaattiletut ovat eri muodoissaan tämän hetken varmimpia suosikkeja, olen yrittänyt optimoida niiden ravintoarvoja. Itse tehtyyn taikinaan saa ujutettua reilusti pinaattia ja näin keväällä / kesällä sekaan voi laittaa myös nokkosta (nam!).

Pakastepinaattia ostan mieluusti Lidlistä, sillä sieltä saa isoja pussillisia isolehtistä pakastepinaattia. Toki tähän tarkoitukseen sopii hyvin ihan mikä tahansa pakastepinaatti –  pieneksi se tehosekoittimessa menee kuitenkin.

Kasvisproteiinia lisään yleensä hamppuproteiinijauheen muodossa. Tällä hetkellä kokeilussa oleva kesäkurpitsansiemenproteiinijauhe on sekin hyvän tuntuinen vaihtoehto. Hamppuproteiinin ravintoarvot ovat kuitenkin vielä optimaalisemmat. Molempien maku on hyvä tähän ohjeeseen.

Blenderiletut

Tämän helpon pinaattilettutaikinan valmistan itse suoraan blenderissä. Se tarkoittaa vähemmän tiskiä ja taikinasta tulee pinaatteineen päivineen aivan sileää ja ihanan vihreää :) Kaiken lisäksi taikina on helppo kaataa pannulle suoraan kannusta. Vitamixin pesuominaisuuden vuoksi tiskaaminenkin on lasten leikkiä. Laitan vaan kannun puolilleen vettä ja pari tippaa käsitiskiainetta, n. 30 sekuntia täydellä teholla ja huuhtelu ja kannu on jälleen valmis käyttöön.

Helpot proteiinipinaattiletut -kollaasikuva

Helpot proteiinipinaattiletut / nokkosletut

Ainekset

  • 250 g valmistaMyllärin luomu lettutaikina jauhoseosta
  • 2 kukkuraista rkl kurpitsansiemen proteiinijauhetta tai hamppuproteiinijauhetta
  • 5 ½ dl vettä (tai maitoa)
  • iso kourallinen (ehkä 2½–3 dl? vähintään 200g joka tapauksessa) pakastepinaattia
  • 2 kananmunaa
  • ripaus suolaa ja mustapippuria
  • (hieman muskottipähkinää)

Valmistus

Sekoita kaikki ainekset keskenään blenderissä ja anna taikinan tekeytyä hetki.

Paista voidellulla / öljytyllä pannulla keskilämmöllä.

Facebook Comments
Related Posts

Vastaa

Annos puolukkarahkatuorepuuroa

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. / Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. more information / lisätietoja

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close / sulje