Rosmariini, Vanha Rauma

Rosmariini © Hanna Stolt

Rosmariini

Rosmariini ulkoapäin © Hanna Stolt

Rosmariini ulkoapäin - ennen kuin mielikuva mureni..

En näköjään ollut koskaan kirjoittanut tästä kahvilasta vaikka tarkoitukseni oli jo kesällä. Päätimme tehdä poikkeuksen sääntöön ja käydä välillä muissakin kahviloissa kuin kestosuosikissamme Café Salissa Raumalla. Päädyimme Rosmariiniin joka vaikutti ulkoa päin kovinkin lupaavalta. Sisään astuessa kuitenkin tuli jo vähän sellainen olo, että… no.. katsotaan… Vitriineissä komeilivat huoltoasema/kioskivalikoima muoviin käärittyjä panineja ja jotain kääröjä.. Salaattia sentään oli tarjolla, mutta se ei jotenkin näyttänyt kovin freesiltä sekään.

Linjasto © Hanna Stolt

Linjasto

Tilasimme lounaat, sillä olimme molemmat nälkäisiä. Lounaan alkuun sai hakea salaattia “salaattipöydästä”. Kuvasta näkyy juuri miten maittavat olivat salaattipöydän antimet. Tarpeetonta varmaan kertoa, että salaatti jäi syömättä. Rusehtavan nahkea pussisalaatti ja etikkapunajuuret on toki lyömätön yhtälö.

Salaattipöydän antimia © Hanna Stolt

Salaattipöydän antimia

Kalle tilasi lounaaksi jotain kalaa, nyt emme enää kumpikaan muista mitä. Sen muistan, että siinä nälässä Kallen annos oli kuulemma ihan ok, mutta ei mikään erityinen makuelämys. Omani oli kanaa homejuustokastikkeella. Annos oli varmaan vuoden kaikista ulkona syödyistä annoksista kamalin, huoltoasemat mukaanlukien! Kastike oli kokemuksena vastaava kuin kaupan caesar-salaatinkastike. Sillä ei siis ollut mitään tekemistä homejuustokastikkeen kanssa paitsi nimi. Annoksen päälle oli roiskaistu pari nahistunutta rucolan lehteä ja *ta-ta-da-daa!* pieni keko pakastevihanneksia. Niin ankeaa, että vieläkin ottaa päähän että jouduttiin maksamaan tästä jotain..

Kanaa ja pakastevihanneksia © Hanna Stolt

Kanaa ja pakastevihanneksia

ABC:n huoltoasemillakin saattaa saada parempaa ruokaa. Lisäksi pöydillä lojuivat kulahtaneet ja todella likaisessa kunnossa olevat kalman vihreät kaitaliinat. Paikka olisi saanut piristyksen ilmeeseen ihan vaan jos poistamalla nuo liinat pöydiltä ja kunnon rätinpyyhkäisyllä, mutta ei… kuluneet ketjuruokalaliinat jatkoivat eloaan pöydillä – keräämässä päivän ruokalistoja itseensä päivästä toiseen.

En voi suositella Rosmariinia kenellekään. Valitettavasti.

Facebook Comments
Related Posts
Showing 2 comments
  • Ida

    Ens kerralla Raumalla vieraillessanne käykääpä samalla kadulla Rosmariinin kanssa torin toisella puolen sijaitsevassa Soppi-nimisessä kahvilassa/ravintolassa/sopissa. Hipihkö paikka mutta makuelämyksiähän tässä ollaan etsimässä?

    • Hanna

      Kiitos vinkistä! :) Pistetään korvan taa. Soppi ensi visiitillä ehdottomasti kokeilulistalle!

Vastaa

Herkkupannari © Hanna StoltBrownie purkissa © Hanna Stolt

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. / Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. more information / lisätietoja

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close / sulje