Casa Largo, Helsinki

Casa Largo logo

© Casa Largo

Sisko kävi kylässä reilu viikko sitten ja päädyimme kolmestaan Casa Largoon syömään. Casa Largo löytyy Helsingistä Sokoksen talosta. Aiemmin paikalla oli pitkään Memhis, mutta nykyään tämä espanjalaishenkinen tapas-ravintola. Casa Largo kuuluu S-ryhmän ravintoloihin ja kyllähän paikasta aistiikin sen tietyn ketjuravintolan fiiliksen. Kuitenkin paikka on paremmasta päästä S-ryhmän ravintoloita Helsingissä.

Kalle tilasi alkuruoaksi lajitelman kylmiä tapaksia.

Kylmät tapakset

Kylmät tapakset

Lajitelmaan kuului Ensalada de tomate y feta, eli tomaatti-fetasalaatti. Feta oli todella maukasta! Kupissa keskellä näkyy Aceitunas en escabèche eli vihreitä oliiveja ja valkosipulia + jotain yrttiä. Nämä vihreät oliivit olivat kaukana niistä kaupan säilykeoliiveista. Todella maukkaita olivat. Kolmantena lautaselta löytyi Berenja y pan rústico eli munakoisoa ja maalaisleipää, ihan ok kuulemma sekin.

Pääruoaksi Kalle tilasi Caballa a la parilla eli kokonaisena paistettua makrillia.

Caballa a la parilla

Caballa a la parilla

Tuo makrilliannos oli kaikista annoksista näyttävin. Kuvakulma ei nyt tee tuolle annokselle oikeutta, mutta lautasella se näytti upealta kaikkine väreineen. Annos oli kuulemma “ihan jees” – perushyvää kalaa. Lisukkeeksi Kalle valitsi Patatas bravas eli espanjalaisen version ranskiksista. Annos oli kuulemma sekin ihan ok. Itse en maistanut, mutta kastikkeineen se näytti minusta nakkikioskiruualta.

Patatas bravas

Patatas bravas

Solomillo a la pimienta

Solomillo a la pimienta

Oma pääruokani oli Solomillo a la pimienta eli härän sisäfilettä ja kermaista pippurikastiketta. Tämä oli ihan hyvä annos. Reilun kokoinen pihvi jonka alta löytyi oikestaan annoksen paras osa – sellaista “raastettua” ja rapeaa lihaa. Ihan mielettömän maukasta. Itse pihvi oli vähän kuiva (itsepähän pyysin kypsänä) ja pavut, kuten kuvastakin näkyy, taisivat olla pakastepapuja eivätkä myöskään kovin maukkaita. Kokonaisuudessaan annos oli ankean näköinen. Lisukkeeksi valitsin Ensalada eli salaattia. Salaattiannos oli todella hyvä – ei mikään perus salaatti-tomaatti-kurkku-sekoitus vaan sisälsi marinoituja kasviksia ym.

Ensalada

Ensalada

Saara päätti syödä tapaksia kuten paikan henken kuuluukin. Toisin kuin Espanjassa, täällä tapakset tuodaan kaikki kerralla pöytään, mikä ainakin itseltäni vie vähän fiiliksen ja ilon tapasten tilailusta, maistelusta ja syömisestä. Saaran tilauksesta löytyi: Pan tumaca (tomaattileipä). Tämä oli meille suuri pettymys. Lautasella komeili kolme reilun kokoista palaa leipää ja yksi puolikas tomaatti. Tunsimme itsemme petetyiksi kunnes asiasta tarjoilijalle kommentoidessamme saimme asiallisen oppitunnin espanjalaisesta tomaattileivästä. Toisin kuin bruschettan kanssa, pan tumaca tarjoillaan juuri näin ja tomaattia kuuluisi hieroa leivän päälle. Annos ei siis ollut huijausta ja ongelma oli omassa tietämättömyydessämme :)

Pan tumaca

Pan tumaca

Ensalada de patata y mejillones ahumados eli peruna-savusimpukkasalaatti oli ja pysyi pettymyksenä sekin. Kuten kuvasta näkyy, näytti annos läinnä perunasalaatilta ja makukaan ei kuulemma ollut kovin hääppöinen.

Ensalada de patata y mejillones ahumados

Ensalada de patata y mejillones ahumados

Onnistuneempia tapasannoksia oli Albondigas en salsa de tomate eli lihapullat tomaattikastikkeessa.

Albondigas en salsa de tomate

Albondigas en salsa de tomate

Paras tapaksista oli ehdottomasti Queso de capra a la plancha eli hunajan kera tarjoiltu friteerattu vuohenjuusto. Nam!

Queso de capra a la plancha

Queso de capra a la plancha

Viimeisenä Pollo al ajillo eli valkosipulikananpoikaa. Tämä oli kuulemma myös oikein maukas annos.

Pollo al ajillo

Pollo al ajillo

Kun kaikista ruuista oli selvitty, päätimme vielä pitää kunnon jälkkäriraadin. Tilasimme kolme viidestä tarjolla olevasta jälkiruoasta, osin tarjoilijan suositusten mukaan.

Helado de quessos cabra

Helado de quessos cabra

Saaran valinta oli Helado de quesos cabra eli vuohenjuustojäätelöä hunajalla ja pähkinöillä. Tätä jädeä ei kuulemma saa juuri muualta kuin Casa Largosta ja ajoittain Hakaniemen kauppahallista. Jäätelö ei ollutkaan ihan Saaran mieleen ja päätyi Kallen syötäväksi joka puolestaan tykkäsi mausta kovasti.

Churros

Churros

Kallen valinta, joka sitten päätyi Saaran syötäväksi oli Churros, eli espanjalaiset munkit. Käytännössä nämä olivat munkkitaikinaa uppopaistettuna maitosuklaavaahdon kera. Ihan hyvä, miedon makuinen jälkkäri.

Sorbete de fresa ecológica

Sorbete de fresa ecológica

Oma valintani oli Sorbete de fresa ecológica eli luomumansikoista valmistettu sorbetti. En edes ole mikään erityinen sorbettien ystävä, mutta tämä maistui ihanan pehmeälle ja raikkaalle. Täyden kympin jälkiruoka kuumaan kesäpäivään!

Kaiken kaikkiaan Casa Largo oli “ihan jees” kokemus ruokineen sekä mukavan tarjoilijamme ansiosta. Varmaan sinne päädytään toistekin syömään, mutta ei tämä nyt ihan parhaiden ravintoloiden listalleni pääse. Hyvää perusvarmaa ruokaa, mutta paikasta puuttuu jotenkin se “henki” ja ruoka oli tosiaan pääasiassa “ok”, mutta ei “vau!”.

Facebook Comments
Related Posts

Vastaa

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. / Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. more information / lisätietoja

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close / sulje