GURMEE.NET

Est. 2009
“Kaloreita ei kannata tuhlata sellaiseen mistä ei tykkää.”
- isoisäni

SUOMEKSI
IN ENGLISH

Quinoa-kukkakaalipihvit

Quinoa-kukkakaalipihvit

Löysin uuden mahtavan keittokirjan: The Green Kitchen - Delicious and Healthy Vegetarian Recipes for Every Day (David Frenkiel & Luise Vindahl). Kaunis kirja täynnä hyviä kasvisruokaohjeita! Ensimmäisten kokeilujen joukossa olivat nämä quinoa-kukkakaalipihvit. Pihveihin olisi tullut myös valkosipulin lehtiä tai jotain vastaavia (ramsons), mutta niiden puutteessa muokkasin ohjetta hieman ja lisäsin sekaan persiljaa ja lehtikaalia. "Ramsonit" voisi kirjan mukaan korvata myös pinaatilla ja puristetulla valkosipulilla.

Paistovaiheessa oli myös harjoiteltavaa. Kakkusista piti taputella riittävän pieniä jotta ne pysyivät kasassa ja vasta lisättyäni hieman psylliumia, aloin pääsemään erinomaisiin tuloksiin. Kookosöljyn käyttäminen paistaessa antaa niille vielä oman kivan säväyksensä. Nämä lättyset ovat maukkaan meheviä ja quinoa antaa niihin ihanaa rapeutta.  Ne sopivat esim. kalan kylkeen mielestäni oikein hyvin. Pihvit maistuvat hyviltä myös seuraavana päivänä joten niitä voi huoletta tehdä reilun satsin.

Quinoa-kukkakaalipihvit

12 pihviä

Ainekset

  • 200 g vaaleaa quinoaa

  • 200 g kukkakaalin kukintoja

  • 1 kourallinen persiljaa hienonnettuna

  • 1 iso lehtikaalin lehti, hienonnettuna

  • 5 kananmunaa

  • 200 g (reilu) fetaa murustettuna

  • 80 g kaurahiutaleita

  • merisuolaa ja mustapippuria myllystä

  • 2 tl psylliumjauhetta

  • kookosöljyä paistamiseen

Valmistus

  1. Keitä quinoa - laita 5 dl vettä, quinoa ja suolaa kattilaan, kiehauta, madalla lämpöä ja annan porista n. 15 min. Quinoa on valmista kun siemenen ympärillä oleva häntä alkaa erottua tai irrota siemenestä. Siivilöi ylimääräinen vesi ja anna jäähtyä.

  2. Laita kukkakaali blenderiin ja silppua kunnes se on riisimäistä. Vitamix on niin tehokas, että kukkakaalin raastamisessa kannattaa käyttää "vesimetodia". Laitoin siis kukkakaalin kukinnot kannuun ja kaadoin päälle vettä kunnes kukinnot nousivat kellumaan tai veden varaan. Laitoin koneeseen täyden tehon (High) päälle ennen käynnistämistä, sitten käynnistin koneen pulsseittain kolmeen kertaan ja koko kukkakaali oli raastettu! Tuo on niin tehokasta, ettei sitä usko ellei näe. :)

  3. Kaada (valutettu) kukkakaaliraaste kulhoon, kaada sekaan quinoa ja kaikki muut ainekset. Sekoita lusikalla kunnes kaikki on hyvin sekaisin. Laita jääkaappiin asettumaan 30 min.

  4. Ota seos jääkaapista ja muotoile 12 pihviä käsin. Omien kokeilujeni perusteella reilun kukkurallinen ruokalusikallinen on aika passeli määrä per pihvi, tosin pihvejä voi silloin tulla vähän enemmän. Paista pihvejä kookosöljyssä 3-4 min, kunnes pinta on kullanruskea. Käännä varovasti ja paista vielä 2-3 min.

  5. Tarjoile viileänä tai lämpimänä - hyvää on molemmin päin!

Super puolukkapuuro (raw)

Super puolukkapuuro (raw)

Kuinka saisin rikki kookospähkinän? ..ja kookosmaidon valmistus

Kuinka saisin rikki kookospähkinän? ..ja kookosmaidon valmistus