GURMEE.NET

Est. 2009
“Kaloreita ei kannata tuhlata sellaiseen mistä ei tykkää.”
- isoisäni

SUOMEKSI
IN ENGLISH

Kaurakeksit

Kaurakeksit

Tein viime viikolla tällaisia vähän kevyemmin makeutettuja kaurakeksejä Hälsokokbokenin (Ulrika Davidsson, Ica Bokförlag) ohjetta mukaillen.

Tein ohjeen pienellä oikotiellä ja minusta lopputulos oli oikein hyvä. Näitä ei tulisi sekoittaa perinteisiin kauralastuihin, mutta ovat siis hyvä, terveellisempi vaihtoehto niille. Ohjeessa ei ole lainkaan sokeria, ainoastaan luontaisena makeuttajana käytettyä hunajaa.

Kaurakeksit

n. 30 kpl


Ainekset

  • 3 dl kaurahiutaleita

  • 3 dl vehnäjauhoja

  • 0,5 tl leivinjauhetta

  • ripaus suolaa

  • 100 g voita

  • 3 rkl maustamatonta jogurttia

  • 2 reilua rkl hunajaa

Valmistus

  1. Lämmitä uuni 175°:een. Sekoita kaurahiutaleet, jauhot, leivinjauhe ja suola kulhossa. Kuutioi voi ja lisää se seokseen, sekoita tasaiseksi massaksi. Lisää joukkoon jogurtti ja hunaja, sekoita taikina jälleen tasaiseksi. Anna taikinan levätä jääkaapissa 30 min.

  2. Kauli taikinan. 0,5 cm paksuiseksi levyksi jauhotetulla pöydällä. Käytä piparkakkumuottia tai vaikka sopivan kokoista lasia ja leikkaa taikinasta 30 pyöreää keksiä. Laita keksit leivinpaperilla vuoratuille pelleille, rei'itä haarukalla ja paista n. 15 min.Itse en jaksanut nähdä ihan näin paljon vaivaa. Kun sain taikinan sekoitettua tasaiseksi, lusikoin sitä suoraan pellille. Minusta kaurakeksit saavat mielellään olla röpelöpintaisia joten painoin niitä vain hiukan lusikalla lyttyyn. Käytin annosteluun ruokalusikkaa - sillä sai n. 15 keksiä. Ensi kerralla siis lusikoin teelusikalla.

Kallen suppilovahveropiirakka

Kallen suppilovahveropiirakka

Emotional Freedom Technique (EFT) / Tapping / Naputtelu

Emotional Freedom Technique (EFT) / Tapping / Naputtelu