GURMEE.NET

Est. 2009
“Kaloreita ei kannata tuhlata sellaiseen mistä ei tykkää.”
- isoisäni

SUOMEKSI
IN ENGLISH

Mökki edition: italianpataa ja vadelma-valkosuklaa mud cake

Mökki edition: italianpataa ja vadelma-valkosuklaa mud cake

Näköjään tämä blogisuoni sykkii paremmin pohjoisessa. Vai jääkö vaan paremmin aikaa kodinhoidolta ynnä muulta mukavalta. En tiedä :) Mutta tässä pukkaa uutta ohjetta. Italianpadan ohjetta en edes kehtaa listata - se oli mallia paista jauheliha, lisää vesi ja pussiruoka. Joskus voi ottaa vähän iisimmin ja lisäksi minulla on ollut ihan hirveä italianpatahimo jo pitkään. Tänään tosin pataa maistellessa mietin, että tästäkin saisi kotitekoistena niin paljon parempaa.. Tulossa siis varmaan sen suuntaista ohjetta.

DSC_0934-1024x685.jpg

Ohje jonka sen sijaan haluan ehdottomasti jakaa, on Kohokohdasta bongaamani valkosuklaa mud caken ohje. Kakku on gluteeniton, tosin taidan ensi kerralla tehdä tästä kokeilun vehnäjauhon kera. Ehkä. Ihan älyttömän helppo - siis täydellinen mökkielämään ja tooodella hyvää :) Lisäsin ohjeeseen vaniljan ja vadelmat ja jätin pois mustikat ja kermavaahdon. Huikea kakku!

DSC_0937-1024x685.jpg

Gluteeniton vadelma-valkosuklaa mud cake

Määrä: 1 kakku


Ainekset

  • 200 g voita

  • 200 g valkosuklaata

  • 4 kananmunaa

  • 2 dl sokeria

  • 1 vaniljatangon siemenet

  • 2½ dl maissitärkelystä

  • kourallinen pakastevadelmia

Sulata rasva kattilassa ja lisää paloiteltu suklaa. Anna jäähtyä.Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää vaahtoon maissitärkelys. Halkaise vanljatanko ja raavi siemenet sen sisältä vaahdon joukkoon. Sekoita joukkoon voi-suklaaseos.Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan tai voideltuun piirasvuokaan. Ripottele päälle vadelmat.Paista uunissa 200 asteessa n. 20 minuuttia. Kakun kuuluu jäädä keskeltä hyvin kosteaksi. Lisää hyviä ohjeita löydät Kohokohdasta! Tsekkaa esim:

Filopiiras minuuteissa!

Filopiiras minuuteissa!

Pad Ruka

Pad Ruka