Hanna Stolt

Tervetuloa!

Gurmeesta löydät reseptejä, DIY-ideoita, hyvinvointi-asiaa ym. Toivottavasti viihdyt!

My content in English: Om Nom Lab.

Laskiaispullat

Laskiaispullat

Ei laskiaista ilman laskiaispullia. Meillä harjoiteltiin laskiaispullien tekoa hyvissä ajoin että varmasti menee sitten h-hetkellä oikein ;) Tämä pullataikina on meidän suvun perinneresepti ja paras jonka tiedän. Korvapuustit tästä joutuu tekemään muotteihin, sillä parhaat korvapuustit syntyvät vaarini mukaan "köyhästä" pullataikinasta, jota tämä siis ei ole. Minusta laskiaispullat ovat parhaita mantelimassalla, mutta pakko myöntää, että kun siskoni pyynnöstä valmistin myös vadelmahillotäytteisiä Hommanäsin oikeasti vadelmaisella hillolla, aloin heltyä niillekin. Teimme siis jokaiselle yhden kumpaakin versiota.

Laskiaispullat


Ainekset

Pullataikina

 • 0,5 l täysmaitoa

 • 1 pkt tuorehiivaa

 • 1 kananmuna (+ pari voiteluun)

 • 2 tl suolaa

 • 2 rkl kardemummaa

 • 2–2,5 dl sokeria

 • 250 g voita

 • 1kg vehnäjauhoja

Laskiaispullien täyte

 • 250 g mantelimassaa + 2 rkl kermaa.

 • Kermavaahtoa

 • (Tomusokeria)

Valmistus

 1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi (huom. jos korvaat hiivan kuivahiivalla, maidon on oltava 42°) ja murusta sen joukkoon hiiva. Sekoita hiiva huolellisesti maidon joukkoon.

 2. Lisää sen jälkeen kananmuna, suola, kardemumma ja sokeri. Sekoita hyvin.

 3. Lisää vehnäjauhoja pikkuhiljaa ja vaivaa ne aina hyvin taikinan joukkoon. Lisää jauhoja kunnes taikina irtoaa hyvin sormista ja kulhon reunoilta. Taikinan vaivauksen loppuvaiheilla lisää pehmeä voi paloina taikinan joukkoon.

 4. Lisää loput jauhot kunnes taikina on sopivaa.

 5. Anna taikinan nousta kunnolla.

Valmistus

Jos teet laskiaispullia: pyörittele taikinasta sopivan kokoisia pullia, anna nousta hetki pellillä liinan alla, voitele kananmunalla, (ripottele päälle raesokeria) ja paista kypsäksi. Jos taas tykkäät laskiaispullista tomusokerilla, jätä raesokeri väliin ja ripottele tomusokeria jäähtyneen pullan päälle ennen tarjoilua.

simpukkapullat

simpukkapullat

Jos teet simpukkapullia: Kauli taikinasta suorakulmaisia levyjä. Saavat olla niin leveitä kuin pöydälle mahtuu, korkeus n. 20cm. Levitä ohut kerros voita, sirottele sokeria ja mantelijauhetta päälle. Rullaa taikina pitkäksi rullaksi. Leikkaa rulla n.7-8 cm pituisiksi paloiksi. Leikkaa saksilla kaksi viiltoa jokaiseen palaan, melkein pohjaan saakka. Taita oikeanpuoleinen saksin leikattu halkio auki niin että pulla aukeaa simpukaksi.

Ohje maailman parhaisiin korvapuusteihin löytyy täältä. 

Anna pullien kohota pellillä ennen paistamista.Ennen uuniin laittoa voitele pullat kananmunalla ja sirottele päälle raesokeria. Paista kullanruskeiksi.

Valmista täyte. Sekoita mantelimassa ja kerma. Vatkaa kerma vaahdoksi. Leikkaa pullat kahtia ja levitä mantelitäyte alapuolikkaalle. Pursota sitten kermavaahtoa mantelitäytteen päälle ja aseta pullan yläpuolikas päälle. Voit vielä sirotella hieman tomusokeria pullien päälle koristeeksi.


Hernekeitto

Hernekeitto

Mausteinen hirssipuuro

Mausteinen hirssipuuro

0