Hanna Stolt

Tervetuloa!

Gurmeesta löydät reseptejä, DIY-ideoita, hyvinvointi-asiaa ym. Toivottavasti viihdyt!

My content in English: Om Nom Lab.

Rosmariini, Vanha Rauma

Rosmariini, Vanha Rauma

En näköjään ollut koskaan kirjoittanut tästä kahvilasta vaikka tarkoitukseni oli jo kesällä. Päätimme tehdä poikkeuksen sääntöön ja käydä välillä muissakin kahviloissa kuin kestosuosikissamme Café Salissa Raumalla. Päädyimme Rosmariiniin joka vaikutti ulkoa päin kovinkin lupaavalta. Sisään astuessa kuitenkin tuli jo vähän sellainen olo, että... no.. katsotaan...

Vitriineissä komeilivat huoltoasema/kioskivalikoima muoviin käärittyjä panineja ja jotain kääröjä.. Salaattia sentään oli tarjolla, mutta se ei jotenkin näyttänyt kovin freesiltä sekään. Tilasimme lounaat, sillä olimme molemmat nälkäisiä. Lounaan alkuun sai hakea salaattia "salaattipöydästä". Kuvasta näkyy juuri miten maittavat olivat salaattipöydän antimet. Tarpeetonta varmaan kertoa, että salaatti jäi syömättä. Rusehtavan nahkea pussisalaatti ja etikkapunajuuret on toki lyömätön yhtälö.

Salaattipöydän antimia

Salaattipöydän antimia

Kalle tilasi lounaaksi jotain kalaa, nyt emme enää kumpikaan muista mitä. Sen muistan, että siinä nälässä Kallen annos oli kuulemma ihan ok, mutta ei mikään erityinen makuelämys. Omani oli kanaa homejuustokastikkeella. Annos oli varmaan vuoden kaikista ulkona syödyistä annoksista kamalin, huoltoasemat mukaanlukien! Kastike oli kokemuksena vastaava kuin kaupan caesar-salaatinkastike. Sillä ei siis ollut mitään tekemistä homejuustokastikkeen kanssa paitsi nimi. Annoksen päälle oli roiskaistu pari nahistunutta rucolan lehteä ja *ta-ta-da-daa!* pieni keko pakastevihanneksia. Niin ankeaa, että vieläkin ottaa päähän että jouduttiin maksamaan tästä jotain..

Kanaa ja pakastevihanneksia

Kanaa ja pakastevihanneksia

ABC:n huoltoasemillakin saattaa saada parempaa ruokaa. Lisäksi pöydillä lojuivat kulahtaneet ja todella likaisessa kunnossa olevat kalman vihreät kaitaliinat. Paikka olisi saanut piristyksen ilmeeseen ihan vaan jos poistamalla nuo liinat pöydiltä ja kunnon rätinpyyhkäisyllä, mutta ei... kuluneet ketjuruokalaliinat jatkoivat eloaan pöydillä - keräämässä päivän ruokalistoja itseensä päivästä toiseen.

En voi suositella Rosmariinia kenellekään. Valitettavasti.

Brownie purkissa

Brownie purkissa

Gluteeniton herkkupannari ja mannapuuro

Gluteeniton herkkupannari ja mannapuuro

0