Hanna Stolt

Tervetuloa!

Gurmeesta löydät reseptejä, DIY-ideoita, hyvinvointi-asiaa ym. Toivottavasti viihdyt!

My content in English: Om Nom Lab.

Mustikkarahkapiirakka

Mustikkarahkapiirakka

Viikonloppuna piti tuhota kaapista yhtä sun toista ruoka-ainetta ennen kuin parasta-ennen pääsi yllättämään. Kaapista löytyi mm. kaksi purkkia maitorahkaa. Pakkasessa sen lisäksi pari rasiaa mustikoita viime kesältä ja mietimme, että nekin voisi syödä tämän kesän marjojen alta pois. Voisiko noista nyt oikeasti tehdä mitään parempaa kuin mustikkarahkapiirakkaa?

Kysyin Kallelta Sen Kysymyksen ennen kuin aloitin: pulla vai muro? Tämähän jakaa ihmiset karkeasti katsoen kahteen ryhmään - n.50% on sitä mieltä, että pullapohja on ainoa oikea vaihtoehto, toinen 50% sen sijaan on vahvasti sitä mieltä, että murotaikina on ainoa oikea vaihtoehto. Itse kuulun jälkimmäiseen kategoriaan ja pelkäsin että koko piirakkasuunnitelma lässähtää tähän kysymykseen - sillä näistä asioista ei jousteta! Onneksi vastaus oli vahvasti muro ja piirakka saatiin aluilleen :)

img_7446.jpg
img_7439.jpg

Mustikkarahkapiirakka

1 piirakka


Ainekset

Muropohja

 • 200 g voita (ei margariinia! ...margariinit saisi minusta pistää pannaan)

 • 5 rkl sokeria

 • 4 dl vehnäjauhoja

Rahkatäyte

 • 2 prk maitorahkaa

 • 1 dl sokeria

 • 2 kananmunaa

 • 1 dl kuohukermaa

 • n. 2 dl mustikoita (tai muita marjoja)

Valmistus

 1. Valmista murupohja. Nypi jauhot, sokeri ja kylmä voi muruiseksi taikinaksi. voit lisätä joukkoon n. ruokalusikallisen kylmää vettä ihan lopussa jos taikina ei meinaa millään pysyä kasassa. Huomaa ettei taikinan kuulukaan olla vahvaa massaa vaan, kuten nimikin sen kertoo, murumaista.

 2. Painele taikina vuokaan odottamaan paistamista. (uuni 200°C)

 3. Valmista täyte. Kaikki ainekset sekaisin vaan! Jos et halua että mustikat värjää rahkaa, sekoita ne joukkoon jäisinä, jos haluat heleän mustikkaisen piirakan, anna mustikoiden sulaa ensin. Itse en malttanut odottaa joten tuli pilkullinen piiras.

 4. Piirakan kokoaminen: Rahka piirakkapohjan päälle ja piirakka uuniin. Paista kunnes kypsää. Kypsyyttä voi kokeilla laittamalla esim. veitsen täytteeseen. Piiras on valmis jos veitseen ei tartu täytettä.

img_7445.jpg

Rahkapiirakka on ehdottomasti parasta kylmänä joten tämä kannattaa leipoa päivää ennen tarjoilua. Lämpimänä maku muistuttaa juustokakkua, mutta pääsee minusta oikeuksiinsa seuraavana päivänä jääkaappireissun jälkeen...ei se kauaa kestänyt. ;)


Täytetyt zucchinit

Täytetyt zucchinit

Japanilainen seesamilohi ja portobellosienet

Japanilainen seesamilohi ja portobellosienet

0