Hanna Stolt

Tervetuloa!

Gurmeesta löydät reseptejä, DIY-ideoita, hyvinvointi-asiaa ym. Toivottavasti viihdyt!

My content in English: Om Nom Lab.

Lakritsi! Salmiakki!

Lakritsi! Salmiakki!

Jos saisin valita vain yhden makeisen, jolla tyydyttää ajoittainen makeanhimoni, se olisi lakritsi. Kirkkaasti, varmasti, ilman epäilyksen häivää. LAKRITSI. :) Ja näin on ollut jo pienestä saakka.

DSC_0129_790.jpg

Ruotsissa on lakritsia juhlistettu omilla festivaaleilla jo vuodesta 2009 lähtien ja tapahtuma on rantautunut Suomeenkin vihdoin 2014 jolloin festarit keräsivät 1500 kävijää. Seuraavana vuonna kävijämäärä oli jo tuplaantunut. En ole itse päässyt vielä kertaakaan paikalle, mutta tänä vuonna aion ehtiä mukaan ilonpitoon! Ihastuin erityisesti kun festivaalien äiti - Tuija Räsänen kertoi, etteivät he halunneet järjestää vain lakritsimessuja, vaan juhlan jossa kaikki osallistujat voivat julia ja nauttia lakritsiherkuista.

Lakritsi- ja salmiakkifestivaalit järjestetään tänä vuonna Wanhassa Satamassa 29-30.10.2016.

DSC_0114_1200-1024x675.jpg
DSC_0122_1000.jpg

Muutamia nostoja näiden kotimaisten lakritsifestivaalien näytteilleasettajista:

3 Kaverin jäätelö: ihan parasta kotimaista jäätelöä, ja pian myös vegaanina! Jos et vielä ole testannut 3K:n lakujäätelöä, suosittelen testaamaan. He maistattavat kyseistä herkkua festareilla :)

Anjan luontoherkku: Tämän firman perustaja oli mahtava tyyppi. Nainen joka on toteuttanut tuoteideansa tomerasti marssien ideansa kanssa oikeiden valmistajien puheille. Mahtavaa meininkiä ja yksi lempi lakuistani: Intiaanilakritsi.

Halva: Halvan lakut ovat varmaan tuttuja ihan kaikille, ainakin omasta ikäpolvestani. En kuitenkaan ole juurikaan Halvan tuotteita kuluttanut viime vuosina. Jonkin aikaa sitten myyntiin tulivat uudet lakukuulapussit (tai ainakin ne vasta hiljattain bongasin lähikauppamme hyllyllä). Pussit eivät näytä kovin kummoisilta, mutta kun sain maistella näitä uutuuksia, olin myyty. Erityisesti Suklaalakukuulat - salmiakki on aivan täydellinen makeinen ja varteenotettava kilpailija Lakrids by Johan Bülow -lakuille, jotka ovat omassa lakukastijärjestelmässäni lakujen aatelia.

Lakrids by Johan Bülow: Lakritsien aatelia. Ei mulla muuta. Tai no, Lakrids-tuotteissa yhdistyvät minusta täydellisesti visuaalinen kokemus, maku (!!!) ja innovaatio. Makuyhdistelmät ovat aivan erityisiä ja tuotteiden koostumus... täydellistä..

Porvoon lakritsi: Täytyyhän minun paikallinen lakritsiosaaminen mainita! Porvoon lakritsia löytää useammin muiden kaupunkien toreilta, kuin Porvoon omalta torilta. Suosittelen testaamaan kauralakritsia. Siinä on omaan makuuni erittäin onnistunut koostumus sekä maku. Tuote sisältää tosin vehnää, joten tämä ei ole gluteeniton, kuten nimestä voisi päätellä.

Nämä, ja monia muita lakutehtailijoita ja tuotteita siis luvassa festareilla. Lisäksi tällä viikolla pääsin maistamaan aivan erityistä "Suomen makuista" erikoislakua, joka valmistetaan festareita varten. Paljastan mausta vain sen verran, etten koskaan ole maistanut mitään vastaavaa. Se oli lakua, mutta maistui kesämökiltä. Kaikessa positiivisessa mielessä! Mielleyhtyminä mausta nousivat vahvasti mökkisauna, kesätuuli, kotimainen metsä auringonpaahteessa.. huippukeksintö  ja kiva pieni lisä festivaalitarjontaan.

"Suomen makuinen" lakritsi vei kielen mennessään!

"Suomen makuinen" lakritsi vei kielen mennessään!

IMG_3269_1500-1024x862.jpg

Sponssi-info:

Kirjoitusta ei ole sponsoroitu :)

Aurinkoinen kurpitsapizza

Aurinkoinen kurpitsapizza

Miso-munakoisokeitto

Miso-munakoisokeitto

0