29,90

VEGE Talvi

Talven parhaat reseptit arkeen ja juhlaan löytyvät tämän kolmannen keittokirjani kansien välistä.

VEGE Talvi -kirja kokoaa talven parhaat reseptit yksien kansien väliin. Kirjasta löytyvät suussa sulavat vegereseptit sekä arkeen että juhlaan – joulun laatikot ja muut maukkaat jouluiset kasvisruoat, mikrossa syntyvät Runebergin tortut, konvehdit, helpot arkiruoat sekä muut herkut joista koko perhe nauttii.

Kuvaus

VEGE Talvi on 300-sivuinen järkäle, jonka sivuja kuvittavat paitsi ruokakuvat, myös suomalaiset talvimaisemat etelässä ja pohjoisessa. Kirjan idea lähti liikkeelle eräänä jouluna, kun tuskailin vegen jouluaterian luomisen kanssa. Yksinkertaisesti koin, että joulupöytä on aina täynnä kala- ja liharuokia ja halusin koota kerrankin pöytään kasvisvoittoista ilotulitusta! Kirja siis starttasi jouluruoista ja niiden “vegettämisestä”, mutta laajeni pian kattamaan talven ruokia ylipäätään.

Miksi juuri talviruokaa? Minusta talvi kaipaa ja vaatii pimeydessään ja synkkyydessään paljon hyvinvointiamme vahvistavaa ja tukevaa kasvisvoittoista ruokaa. Keittiössäni ei pahemmin kikkailla, vaan ruoka pitää olla maistuvaa, hyvää ja mieluusti silmiähivelevän kaunista. Halusin VEGE Talven resepteillä motivoida niin tottuneet vegeilijät, kuin ajatuksesta etäisesti kiinnostuneetkin kokkailemaan enemmän kasvisvoittoisia ruokia.

En usko liharuokien muuntamiseen johonkin teolliseen korvikemuotoon. Sen sijaan keksin mieluusti uusia reseptejä tai uusia versioita perinteisistä, yrittämättä kuitenkaan jäljitellä lihan ulkonäköä tai koostumusta. Joskus niinkin saattaa käydä, mutta se ei mielestäni milloinkaan pitäisi olla uuden reseptiikan tavoite. Tavoitteena on innostaa, tuottaa elämyksiä, onnistumisia :)

Toivon VEGE Talven innostavan mahdollisimman monet lisäämään kasvisten määrää lautasilla tämä talvena. Jos et vielä ole valmis heittäytymään täysin vegeen ruokaan, valmista VEGE Talven resepteillä itsellesi maukkaat lisukkeet lihalle tai kalalle.

Reseptit ja ruokakuvat: Hanna Stolt
Maisemakuvat: Kalle Laine
Taittaja: Satu Kontinen (Satukala)
Kustantaja: Readme.fi
ISBN: 9789523215153
Sivuja: 300

 

Facebook Comments

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “VEGE Talvi”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *