Hanna Stolt

Tervetuloa!

Gurmeesta löydät reseptejä, DIY-ideoita, hyvinvointi-asiaa ym. Toivottavasti viihdyt!

My content in English: Om Nom Lab.

Vinkki hinta- sekä ympäristötietoiselle kuluttajalle

Vinkki hinta- sekä ympäristötietoiselle kuluttajalle

Kaupallinen yhteistyö Kimbino.fi :n kanssa.

Olen reseptihamsteri. Kerään herkästi S- ja K-Supermarkettien asiakasvihkoset mukaani ostosreissulta. Samoin esimerkiksi Yhteishyvä-lehden välissä tulee postissa reseptivihko, jonka ohjeista olen löytänyt monta hyvää reseptiä arkeen. Kuitenkin minua samalla ahdistaa nurkkiin pyörimään jäävät vihkoset ja turha paperijäte. Varsinkin, kun alan pohtia paljonko on metsää täytynyt kaataa, jotta näitä lehtisiä voidaan joka kuukausi jakaa postitse ja markettien ovilla tuhansia kappaleita.

Vinkit talteen elektronisesti, ilman paperijätettä

Yksi tapa kerätä ruokakauppojen tarjoukset sekä asiakaslehtien reseptivinkit talteen ilman ainuttakaan lehteä on tsekata ne verkosta. Esim. K-Supermarketin tarjouslehti löytyy näppärästi verkosta ja sieltä voi tallentaa sähköisessä muodossa itselleen haluamansa vinkit, ottamalla vaikka kuvakappaukset haluamistaan tarjouksista tai ohjeista.

Esimerkiksi oheinen Mango-nicecreamin ohje löytyi viimeisimpien K-supermarket tarjouslehtien sivuilta.


Hintatietoisempaa ostostentekoa

Olen kuluttajana aika harvoin hintatietoinen. Toki tarkistan mitä tuotteet maksavat, mutta erityisesti kosmetiikassa ja vaatteissa olen ennemmin valmis maksamaan enemmän laadukkaasta, mieluusti kotimaisesta tai edes “lähimaisesta” tuotteesta, kuin ostamaan bulkkina jotakin halpaa vastinetta. Kuitenkin on olemassa tiettyjä tuotteita joita meidänkin neljän hengen taloudessa kuluu urakalla. Esimerkiksi pesuaineita. Tämän tajusin osuessani Halpa Hallin -kuvastoon jossa oli menossa hintatarjouksia mm. juuri pesuaineista. Halpa-Hallin kuvasto ei ole sellainen jonka tulisin keränneeksi mistään, eikä sitä myöskään jaeta postiluukustamme, joten sikäli oli ihan näppärää että pääsin nopeasti sen selaamaan Kimbinon palvelussa.

Ylipäätään asioita joita en millään meinaa inspiroitua ostamaan ovat pesuaineet, wc- ja talouspaperi, ym. Näitä voisin ilomielin ostaa hyvän tarjouksen kohdalle sattuessa kaapit täyteen valmiiksi. Kimbinon palvelusta löysin Halpa-Hallin tarjouslehtisen lisäksi tämän tyyppiset tarjoukset helposti, sillä siellä on minusta selkeästi esitettynä tarjoukset eri liikkeissä.


Kuka muistaa vielä Tupperwaren?

En usko kertaakaan itse ostaneeni Tupperwarea, mutta äitini luota meille kulkeutuu silloin tällöin jo pitkään hyvin palvelleita Tupperware-astioita jotka eivät tunnu kuluvan ajan saatossa miksikään.

Itse käytän mieluiten lasisia säilytysastioita, sillä niistä ei tartu ruokaan makua, toisin kuin mielestäni muovisista helposti tarttuu. Kun kuitenkin ostan muovisia tai silikonisia keittiövälineitä, haluan niiden mieluusti kestävän aikaa, jotta ostos olisi mahdollisimman neutraali ympäristön kannalta. Tupperwaren valikoimista päivittäisin hetkessä esim. nuolijat. Myös vohveliraudan vaihtaisin silikoniseen, uunissa käytettävään vohvelivuokaan (vähemmän käryä, kiitos!).

Tupperware-löytöjä

Tupperwaren fusion master spiraalileikkuri

Fusion Master spiraalileikkuri on laite mikä pitäisi mielestäni löytyä jokaisesta taloudesta! Meillä lapset ovat innoissaan aina leikkaamassa esim. kesäkurpitsaa spaghetiksi. Super näppärää jos haluaa tehdä gluteenitonta/ketogeenista/kivikautista/vegaania ruokaa tai jos ylipäätään haluaa kasvattaa kasvisten määrää omassa ruokavaliossa. Tuo Tupperwaren leikkuri näyttää yhtä käteväkäyttöiseltä kuin omani, mutta menee pienempään tilaan, mistä iso plussa!

Vitamixin käyttäjille, erityisesti perinteisen TNC5200 -mallin korkean ja kapean kannun käyttäjille on tuttua ainesten kaapiminen kannun pohjalta. Tai lähinnä se, ettei se aina ole niin helppoa jos aines on esim. tahmaista. Tupperwaren valikoimista bongasin aivan täydellisen muotoisen nuolijan tähän tarkoitukseen!

Tupperwaren nuolijat

Kimbino on ekologinen vaihtoehto hinta- ja ympäristötietoiselle kuluttajalle, joka haluaa mieluusti selata tämän hetken tarjoukset yhdestä paikkaa. Sen sijaan, että saisit postilaatikon täydeltä mainoslehtisiä, ne on nyt koottu näppärästi yhteen paikkaan.

Jungle look

Jungle look

Unicorn Cake - Yksisarviskakku

Unicorn Cake - Yksisarviskakku

0