Hanna Stolt

Tervetuloa!

Gurmeesta löydät reseptejä, DIY-ideoita, hyvinvointi-asiaa ym. Toivottavasti viihdyt!

My content in English: Om Nom Lab.

Turkkilaista jogurttia ja raparperihilloa

Turkkilaista jogurttia ja raparperihilloa

Tänään sai taas herkutella aamupalalla. Klee pyöräytti aamulla mehulingossa kunnon trooppisen hedelmämehun. Mehulinko on kyllä maksanut itsensä aika hyvää vauhtia takaisin. Jokatapauksessa, tähän trooppiseen pläjäykseen kului (tuli 2,5 isoa lasillista raikasta mehua).

Trooppinen mehu

2,5 isoa lasillista


Ainekset

  • 5 appelsiinia

  • 1 mango

  • 1 sitruuna

  • 1 lime

  • agavesiirappia (matala GI)

Valmistus

Kaikki hedelmät vaan mehulingosta läpi ja kannuun hiukan agavesiirappia antamaan vähän makeutta muuten aika kirpeään mehuun.


Agavesiirappi on siitä hyvää, että siinä on matala GI, eli nostaa verensokeria tosi maltillisesti eli on erittäin hyvä vaihtoehto jos haluaa makeuttaa juomia. Siirappi on myös aika nestemäistä eli liukenee hyvin juomaan, eikä ole äkkimakeaa.

Sitten. Jotta ei herkuttelu päättyisi mehuun, kääräisin kaapista turkkilaista (luomu) jogurttia lautasellisen ja sen päälle Tanskasta ostettua Søbogaardin raparperihilloa ja vähän vielä agavesiirappia tämänkin annoksen päälle. Jogurtti on aika rasvaista ja sen ansiosta pitää myös nälkää hyvin. Ihan joka päivä tätä ei kuitenkaan juuri tuosta samasta syystä viitsi syödä, lähinnä viikonloppuisin on ihana herkutella aamiaispöydässä. Tuo Søbogaardin raparperihillo on taivaallista, eli jos jostain bongaat niin suosittelen tarttumaan kiinni. Itse aion hamstrata tätä mukaan tuleviltakin reissuilta.

Ruisvuokaleipä

Ruisvuokaleipä

Piimäskonssit

Piimäskonssit

0