Hanna Stolt

Tervetuloa!

Gurmeesta löydät reseptejä, DIY-ideoita, hyvinvointi-asiaa ym. Toivottavasti viihdyt!

My content in English: Om Nom Lab.

Terveellinen välipala

Terveellinen välipala

Terveellisen ruoan valmistamiseen ei tarvitse mennä paljoa aikaa. Meillä oli jääkaapissa tänään valmiiksi keitettynä eiliseltä yli jäänyttä "karppiriisiä" eli vähähiilihydraattista riisiä. Mieluiten tuo riisi saisi kyllä olla täysjyväriisiä / tummaa riisiä, mutta ok näinkin. Jääkaapista löytyi myös valmiiksi hyörytettyä parsakaalia.

Koska syksy tulee ja minä täällä jo palelen, tuntui hyvältä ajatukselta lämmittää suurin osa aineksista. Laitoin tiiviiseen siivilään pohjalle riisin ja parsat, koska niiden lämpiämiseen menisi eniten aikaa. Päällimmäiseksi pari lehteä lehtikaalia jota ei vielä oltu muuten käsitelty. Lehtikaalin höyryttämiseen menee vain pari minuuttia joten laitoin sen päällimmäiseksi, missä se myös kypsyisi hitaimmin.

Tämä oli todella näppärä tapa samaan aikaan lämmittää valmiiksi kypsennetyt ruuat ja samalla höyryttää lehtikaali. Siihen mennessä kun kaali oli ihanan vihreää ja edelleen rapeaa, oli riisi ja parsakaali myös lämmenneet sopivasti.

Lisäsin lautaselle vielä muutaman kirsikkatomaatin ja puolikkaan avokadon. (Käytin kivellistä puolta kuvausrekvisiittana, mutta oikeasti avokadosta kannattaa aina laittaa talteen se kivellinen puoli jos ei syö kokonaista, sillä kivi estää avokadoa tummumasta jääkaapissa kun hedelmä on jo avattu.)

Siihen päälle sitten loraus hasselpähkinäöljyä ja vähän mustapippuria. Hyvä ja terveellinen välipala.

Tässä vielä ainekset listana:

  • 0,5 avocado

  • puolikas pieni parsakaali

  • pari lehteä lehtikaalia

  • n. 1,5 dl kypsennettyä riisiä

  • muutama kirsikkatomaatti

  • hasselpähkinäöljyä ja mustapippuria tarjoiluun

Gluteeniton herkkupannari ja mannapuuro

Gluteeniton herkkupannari ja mannapuuro

Kallen suppilovahveropiirakka

Kallen suppilovahveropiirakka

0