Hanna Stolt

Tervetuloa!

Gurmeesta löydät reseptejä, DIY-ideoita, hyvinvointi-asiaa ym. Toivottavasti viihdyt!

My content in English: Om Nom Lab.

Pipit ja vaippaihottuma - pari vinkkiä vauvojen ja lasten ihonhoitoon

Pipit ja vaippaihottuma - pari vinkkiä vauvojen ja lasten ihonhoitoon

Puhutaanpa hieman pipeistä ja vaippaihottumista. Voi tuntua hieman "off the topic" jutulta tähän blogiin, mutta loppujen lopuksi on kyse luotaisesta ihonhoidosta. Satuin törmäämään aivan mahtavaan reseptiin eteeristen öljyjen sekoituksesta jota alkuperäisessä ohjeessa käytettiin suihkeena, mutta jota itse käytän roll-on pullosta levitettynä. Luulen, että suihke olisi itseasiassa paras vaihtoehto. Haavojen kannalta hygieenisempää ja vauvan pepullekin se on helpompi suihkauttaa kevyt kerros sprayllä kuin roll-onilla. Minulla ei tällä hetkellä ollut kotona sopivaa suihkepulloa vapaana joten siksi päädyin roll-oniin.

Pipiöljy, aka. vaikkaihottumaöljy on sekoitus fraktioitua kookosöljyä sekä eteerisiä öljyjä, jotka tukevat ja nopeuttavat ihon omaa paranemisprosessia. Meillä 3- ja 5-vuotiaat lapset saavat jatkuvasti pieniä haavoja ja naarmuja ja niihin halutaan laastareita. Sipaisemme nykyään lasten kanssa hieman "pipiöljyä" iholle ja vasta sen jälkeen laastarin. Puolet ajasta lapsille tuntuu riittävän pelkkä öljy.

Miksi käytän "pipiöljyä"? Koska se tuntuu nopeuttavan ihon paranemista. En käytä öljyä pelkästään lapsille, vaan myös omiin haavoihini ja naarmuihini. Ei minuakaan huvita naarmuja pitkään katsella ja vanhemmiten tuntuu, että ihon paraneminen luonnollisesti kestää pidempään kuin joskus nuorempana. Pieni avitus ei siis ole pahitteeksi.

Tai vauvojen ja pienten lasten ihonhoidon näkökulma: tutkin lastemme ollessa vauvoja ja edelleenkin, lasten voiteiden ym. ihonhoitotuotteiden sisällysluetteloita savu korvista nousten. Niin paljon ainesosia, mitä en edes laittaisi omalle iholleni. Miksi ihmeessä sitten laittaisin niitä lasten iholle, joka on niin paljon aikuisten ihoa ohuempi? Mitä luonnollisempi, sitä parempi on oma nyrkkisääntöni.

ouchie-800.jpg

Pipiöljy

Määrä: 30 ml


Ainekset

  • 6 tippaa eteeristä laventeliöljyä

  • 6 tippaa eteeristä frankinsenssiöljyä

  • 6 tippaa eteeristä melaleuca-öljyä (teepuuöljyä)

  • 5 tippaa eteeristä helichrysum-öljyä

  • n. 30 ml fraktioitua kookosöljyä

Vaippaihottuma-versio

  • Korvaa puolet ylläolevan reseptin kookosöljystä vedellä. Ravista huolellisesti aina ennen käyttöä, sillä vesi ja öljy erottuvat hiljalleen käyttökertojen välissä.

Valmistus

  1. Mittaa eteeriset öljyt 30 millilitran spray tai roll-on pulloon ja täytä pullo sitten fraktioidulla kookosöljyllä.

  2. Jos teet vaippaihottumaversion, voit korvata puolet kookosöljystä vedellä.

Tärkeää eteerisistä öljyistä!

Eteerisissä öljyissä ja niiden laadussa on valtavia eroja! Päädyin itse DoTerran tuotteisiin nimenomaan niiden puhtauden takia. En tiedä mitään muuta yritystä maailmassa, joka satsaisi niin paljon tuotteiden puhtauteen ja niiden laboratoriotestaukseen. Varsinkaan pienille lapsille en missään nimessä sivelisi iholle mitä tahansa tuotteita. Lasten kohdalla riittävä laimennus on myös äärimmäisen tärkeää, sillä eteeriset öljyt ovat to-del-la potenttia tavaraa.

Jos olet kiinnostunut DoTerran öljyistä, ota minuun yhteyttä niin avataan sinulle oma tili, jolla saat tuotteiden normaalihinnoista n. 25 % alennusta. Samalla saat minulta tukea ja apua tuotteiden käytössä. Voit lukea lisää keräämästäni infopaketista sivulla Mistä voin tilata doTerran eteerisiä öljyjä?

Voit myös seurata eteerisiin öljyihin keskittynyttä Facebook-ryhmääni Eteeriset öljyt hyvinvoinnin tukena :)


Omenainen pullapitko juhliin

Omenainen pullapitko juhliin

Mitä vegaanille yskään?

Mitä vegaanille yskään?

0