Hanna Stolt

Tervetuloa!

Gurmeesta löydät reseptejä, DIY-ideoita, hyvinvointi-asiaa ym. Toivottavasti viihdyt!

My content in English: Om Nom Lab.

Eteeristen öljyjen suositellut laimennussuhteet ja käyttömäärät

Eteeristen öljyjen suositellut laimennussuhteet ja käyttömäärät

Paheksun aina mielessäni, kun näen jonkun "instagrammaajan" tai bloggaajan ohjeistavan lukijoita laittamaan esim. jotakin eteeristen öljyjen sekoitusta laimentamattomana pienelle lapselle. Pahimmassa tapauksessa jopa pienelle vauvalle! Tämä on mielestäni edesvastuutonta.

Eteeriset öljyt ovat 50-70 kertaa vahvempia kuin yrtit. Kuvittele, yksi tippa aitoa eteeristä piparminttuöljyä vastaa 28 kupillista piparminttuteetä! Ja tätä sitten levitetään vauvan ohuen ohuelle, herkälle iholle sellaisenaan?! Eteeriset öljyt voivat väärinkäytettynä aiheuttaa aikuisellekin voimakkaita reaktioita. Elimistösi saattaa hyväksyä öljyn ja jopa hyötyä siitä ensin, mutta sitten eräänä päivänä, normaalia öljyrutiiniasi noudattaessa saatkin samasta öljystä voimakkaan vastareaktion. Juuri  näin videon naisesta, jonka iho oli niiltä alueilta, joille öljyä oli lisätty kuukausia laimentamattomana, tulipunainen ja ihottuman peitossa. Tällaisesta yliherkistymisestä kroppa ei välttämättä selviä koskaan. Jos siis haluat nauttia eteeristen öljyjen hyvistä vaikutuksista pitkään - mieluusti lopun ikääsi - huolehdi kunnon laimennuksesta. Ja käyttämiesi eteeristen öljyjen puhtaudesta.

Eteeristen öljyjen laimentaminen

Laimentaminen on mielestäni jokseenkin harhaanjohtava nimitys. Eteeriset öljyt pitäisi iholla käytettynä jatkaa "carrier oililla" eli kantajaöljyllä joka nimensä mukaisesti auttaa kuljettamaan eteerisen öljyn laajemmalle alueelle iholla. Kantajaöljy saa eteerisen öljyn itse asiassa kestämään iholla pidempään (eteerinen öljy itsessään haihtuu nopeasti ja voimakkaasti), hoitaa ihoa ja saa pienen määrän eteeristä öljyä riittämään pidempään. "Laimentaminen" ei siis laimenna öljyn tehoa, päin vastoin - voit nauttia eteerisen öljyn hyvistä vaikutuksista turvallisemmin ja pidempään.Kuten monen muunkin asian kanssa, pätee eteerisiin öljyihin periaate "less is more". Koska eteeriset öljyt ovat niin tiivistettyä tavaraa, on todella tärkeää laimentaa niitä riittävästi. Esimerkiksi - vesi on ihmisille elintärkeää, mutta liika vesi voi olla kuolettavaa. Perinteinen suomalainen sanonta "kohtuus kaikessa" pätee tähänkin, niin

Eteeristen öljyjen laimennustaulukko

laimennustaulukko.jpg

Alla olevasta taulukosta saat kätevän pikaoppaan eteeristen öljyjen laimennukseen. Esimerkiksi 25% laimennoksessa 1:3 suhteessa tarkoittaa, että laitat jokaista yhtä tippaa eteeristä öljyä kohtaan 3 tippaa kantajaöljyä. Roller-pulloihin on kenties helpointa yksinkertaisesti jakaa pullon korkeus neljään osaan ja täyttää yksi osa eteerisellä öljyllä ja täyttää pullo sitten kantajaöljyllä.

Eteeristen öljyjen suositellut määrät AIKUISELLE

suositukset-aikuisille.jpg

Tämä alla oleva taulukko on doTERRAn tiedemiesten suositustaulukko eteeristen öljyjen määristä AIKUISTEN käyttöön.

Eteeristen öljyjen suositellut määrät LAPSILLE

suositukset-lapsille.jpg
lessismore-gurmee.jpg

Tämä alla oleva taulukko on doTERRAn tiedemiesten suositustaulukko eteeristen öljyjen määristä LASTEN käyttöön. Lasten iho on ohuempi ja herkempi kuin aikuisten ja siksi on todella tärkeää, ettemme käytä lasten iholla liian vahvoja eteerisiä öljyjä. Less is more!Ideaali määrä kertoo suositellut kerta-annoksen määrän. Tämä määrä voidaan ottaa uudestaan 4-6 tunnin välein aina 24h maksimi -määrään saakka.

Sisäisesti tarkoittaa, että eteerinen öljy nautitaan vegekapselissa tai soft gel -muodossa. Suun kautta tarkoittaa, että eteerinen öljy nautitaan esim. veteen tai muuhun nesteeseen sekoitettuna suun kautta.

Aromaattisesti tarkoittaa huoneilmaan diffusointia. Tälle ei ole asetettu suositusrajoja, sillä määrä vaihtelee voimakkaasti ulkoisten tekijöiden mukaan, kuten huonekoko, ilmastointi, jne.Kohtuus kaikessa on parasta ja hyvä nyrkkisääntön on, että jos diffusoit tunnin, pidä 2h tauko ennen kuin jatkat.

Mistä voin hankkia doTERRAn eteerisiä öljyjä?

Jos olet kiinnostunut laadukkaista eteerisistä öljyistä, voit ottaa minuun yhteyttä tai tutustua kokoamaani infosivuun siitä, miten pääset tilaamaan itsellesi doTERRAn eteerisiä öljyjä edullisimmin. Rekisteröityessäsi minun kauttani varmistat samalla itsellesi jatkuvan tuen eteeristen öljyjen käyttöön :)

Mandariiniskonssit

Mandariiniskonssit

Kirsikka-suklaa n'ice cream -aamupala

Kirsikka-suklaa n'ice cream -aamupala

0