Gurmee.net

View Original

Ankanrintaa, maa-artisokkagratiinia ja vihreitä papuja

Vietimme isänpäivää äitini keitoksista nautiskellen. Aterian aloitti ihanan vihreä kana-kookoskeitto jota on meillä nautittu ennenkin. Pääruokana vuorostaan oli Ankanrintaa, maa-artisokkagratiinia (onko olemassa mitään parempaa!?) ja vihreitä papuja jotka ovat muuten meidän 2-vuotiaan suurta herkkua. Ihana tyttö, ei vingu pullan, vaan papujen perään ;) Lisäksi pöydästä löytyi vakiosuosikki uunijuurekset sekä mielestäni oikein hyvin ankan kanssa sopiva (sinappinen) flambeerauskastike. Jälkiruoaksi saimme unelmaista suklaamarkiisitarta.

Nam! Kiitos äiti, ja onnea kaikki isät :)

Ankanrintaa, maa-artisokkagratiinia ja vihreitä papuja


Uunijuurekset

Valitse omia suosikkijuureksiasi ja pilko suupalan kokoisiksi paloiksi. Sekoita joukkoon hieman hunajaa, oliiviöljyä, yrttimaustetta ja herbamarea tai lempisuolaasi. Paista 200°:ssa kypsäksi. Jos käytät myös punajuurta, harkitse sen paistamista erillään ja ripottele muiden kasvisten joukkoon ennen tarjoilua. Näin ei koko annos ole vaaleanpunainen.

Vihreät pavut

Papuja keitetään suolalla maustetussa ja voilla höystetyssä vedessä kypsiksi. Ne saa mielellään jäädä hieman rapsakoiksi. Pekonit pilkotaan ja paistetaan rapeaksi ja sekoitetaan kypsien papujen sekaan. Helppoa!

Ankka

Viillot ristiin nahkapuolelle, sitten kylmälle pannulle. Paistetaan molemmin puolin rapeaksi, sitten uuniin 225°:een, kunnes paistomittari näyttää 56°C. Laita ankat hetkeksi vetäytymään. Sitten ne viipaloitiin tarjolle.

Sinappinen flambeerauskastike

  • 1 dl kuohukermaa

  • 2 rkl konjakkia

  • 2 rkl sinappia

  • 1 tl sitruunamehua

  • suolaa ja vastajauhettua pippuria

  • (paistolientä)

Valmistus

  1. Vatkaa kerma.

  2. Kaada konjakki kuumalle pannulle ja sytytä se. Pidä kansi käsillä siltä varalta että tuli olisi saatava sammumaan. Kun liekki on sammunut itsestään, nosta vatkattu kerma pannulle. Lisää sinappi ja sekoita hyvin.

  3. Mausta sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla. Jos paistolientä on, kaada se kastikkeeseen ja lämmitä kastiketta kovalla lämmöllä pari minuuttia.

  4. Tämä kastike on herkkua paistetun lihan kanssa.

Flambeerauskastikkeen ohje on peräisin loistavasta kirjasta nimeltä Suuri kastikekirja.


Maa-artisokkagratiini

Tämän superherkun ohje löytyy aiemmasta postauksestani: Susan synttäridinnereiltä. ..ja ehkä ihan parista muusta postauksesta. Se on vaan NIIN hyvää! :)