Hanna Stolt

Tervetuloa!

Gurmeesta löydät reseptejä, DIY-ideoita, hyvinvointi-asiaa ym. Toivottavasti viihdyt!

My content in English: Om Nom Lab.

100+ käyttötapaa eteerisille öljyille

100+ käyttötapaa eteerisille öljyille

Tämä kirjoitus listaa 100+ käyttötapaa kymmenelle yleisimmälle eteeriselle öljylle - joka kodin ja ihmisen "must have" öljyille. Eteerisiä öljyjä voidaan käyttää tuhansiin eri tarkoituksiin ja monin eri tavoin. Suomalaisille tutuin mielleyhtymä lienee pieni kulho jonka alle laitetaan tuikku ja tuikun tuottama lämpö haihduttaa tuoksua (joka surullisen usein on epäpuhdasta, ellei jopa myrkyllistä) huoneilmaan. Tämä mielleyhtymä on vanhanaikainen ja halusinkin siksi valottaa parempia tapoja hyödyntää laadukkaita eteerisiä öljyjä monipuolisesti.

Puhtaat, laadukkaat eteeriset öljyt tukevat kehoamme monella eri tasolla - niin fyysisesti kuin tunnetasolla. Nämä ovat tietenkin yhteydessä toisiinsa. Kun jokin asia menee "rikki" kehossa, alkaa tunnetasollakin tapahtua. Fyysisellä tasolla eteerisiä öljyjä voidaan käyttää tukemaan terveyttämme, mukaan lukien kehon puolustusmekanismit, hormonit, vatsa ja ruoansulatuskanava, hengityselimistö. Voimme myös hyödyntää niitä tunnetilojen hallinnassa ja ohjaamisessa, paremman keskittymiskyvyn ja rentoutumisen tukemiseen sekä kodin puhdistusainemyrkkyjen vaihtamiseen puhtaampiin vaihtoehtoihin. Tästä kiittää niin oma terveytemme kuin ympäristökin.

Eteeristen öljyjen puhtaus ja laatu

Kuten jo mainitsinkin, eteeristen öljyjen puhtaudella ja laadulla on valtava merkitys. Olin järkyttynyt kun lähdin tutkimaan käyttämieni eteeristen öljyjen puhtautta. Olin ostanut mm. NOW foodsin luomu-laatuisia eteerisiä öljyjä jotka myöhemmin paljastuivat täysin väärennetyiksi öljyiksi. Lisäksi olin ostellut eteerisiä öljyjä vähän sieltä täältä. Opiskeltuani eteerisiä öljyjä enemmän, ymmärsin miten laaja-alaista ja moninaista niiden väärentäminen on. Ja miten haitallista on terveydellemme saada yhtä tiivistetyssä muodossa ympäristömyrkkyjä tai muita haitallisia kemikaaleja kehoomme. Hain tietoa laadukkaista ja puhtaista eteerisistä öljyistä ja lopulta päädyin valitsemaan DoTerran eteeriset öljyt joita testataan monipuolisimmin, kuin mitään muita tietämiäni öljyjä. Joka ikinen erä testataan niin talon sisällä, kuin kolmannen osapuolen laboratoriossa.

DoTerran öljyt ovat täysin puhtaita, eettisesti kasvatetuista ja kerätyistä kasveista. Kasvit kasvatetaan niissä maailmankolkissa, missä ne luontaisestikin kasvavat. Näin ollen maaperä, josta kasvit imevät ravinteensa ja ilmasto jossa ne kasvavat, on niille aina optimaalisin. DoTerran öljyissä ei ole myrkkyjä, kemikaaleja, synteettisiä ainesosia, täyteaineita tai mitään muuta kuin eteeristä öljyä (joissain sekoituksissa on fraktioitua kookosöljyä, mutta se mainitaan pakkauksessa aina erikseen).

Nämä alla olevat esimerkit ovat vain alku :)

100+ vinkkiä kymmenen yleisimmän eteerisen öljyn käyttöön

Sitruuna

 1. Ärtynyt kurkku. Sitruuna rauhoittaa ärtynyttä kurkkua. Kun kurkussa tuntuu kuin siellä olisi kaktus tai pieni kutittava karvapallo, levitä kaulallesi sitruuna- ja frankinsenssiöljyä tai sekoita 1-2 tippaa kutakin hunajaan ja käytä sisäisesi. Huom. eteerinen sitruunaöljy on valoherkkää, vältä aurinkoa ja UV-säteita 12 tuntia ihoalueella jolle sitä levität.

 2. Raikasta ilma. Diffusoi sitruunaa huoneilmaan neutraloidaksesi pahat hajut ja raikastaaksesi ilman. Sekoita muutama tippa eteeristä sitruunaöljyä n. 1 dl:aan ruokasoodaa ja laita astia avonaisena jääkaappiin poistaaksesi pahat hajut jääkaapista. Tai laita pari tippaa vanulappuun ja laput haisevien kenkien sisään raikastamaan ja poistamaan hajuja.

 3. Kohota mielialaa. Sitruuna muiden sitrusöljyjen tapaan on hyvin mielialaa kohottava ja virkistävä. Se tukee kognitiivista ajattelua ja sopiikin siten hyvin työympäristössä diffusoitavaksi. Yhdistä sitruuna ja piparminttu saadaksesi erityisen piristävän sekoituksen.

 4. Käytä ruoanlaitossa. Mausta sitruunaöljyllä ruokia, jälkiruokia ja juomia. Sitruunaöljyn maku on raikas, mutta ei lainkaan karvas. Se muistuttaa eniten sitruunankuoren makua. Oma suosikkini on 1-3 tippaa sitruunaöljyä isoon lasilliseen vettä aamulla. Kokeile myös esim. earl grey- tai muiden teelaatujen maustajana. Sitruuna sopii myös loistavasti raakaruokiin ja -leivontaan sekä smoothieen. Sitruuna tukee kehon omaa puhdistumisprosessia sekä ruoansulatusta.

 5. Puhdista tehokkaasti. Lisää pari tippaa tiskikoneeseen. Sitruuna on huikean tehokas puhdistusaineena! Saat sillä myös irti sitkeimmätkin tarranjämät purkeista. Pari tippaa nukkaamattomaan rättiin ja käsissäsi on mahtava harjatun teräksen puhdistusaine joka tuoksuu mahtavalta! Sitruunaöljystä valmistat myös helposti oman myrkyttömän lasinpesuaineen, sillä se jättää lasipinnat kirkkaiksi.

 6. Myrkytöntä siivousta. Valmista sitruunasta yleispuhdistusaine. Sekoita lasipullossa noin ½ dl etikkaa ja 30 tippaa sitruunaöljyä tai muita sitrusöljyjä ja täytä vedellä. Voit lisätä sekaan 1 rkl DoTerran On Guard puhdistusainetiivistettä, tiiviisteessä oleva neilikkaöljy on hyvä apu homeentorjunnassa.

 7. Kiillota puupinnat. Valmista sitruunaöljystä oma luonnollinen puuöljysi. Sekoita sitruunaa ja villiappelsiinia oliiviöljyyn ja kiillota puupinnat.

 8. Paras kaveri siitepölykausina. Sitruuna tukee hengityselimistön toimintaa. Diffusoi 2 tippaa kutakin, sitruunaa, piparminttua ja laventelia allergiakauden aikaan olotilaa helpottaaksesi, tai ota öljyt kasviskapselissa sisäisesti.

 9. Pidennä hedelmien säilyvyyttä. Lisää sitruunaöljyä ja vettä suihkepulloon ja suihkuta hedelmät sillä niin ne säilyvät pidempään tuoreina.

 10. Raikasta unohtuneet pyykit. Jos pyykit unohtuivat koneeseen vähän turhan pitkään, tee uusi huuhtelu ja lisää huuhteluveteen pari tippaa sitruunaöljyä eivätkä vaatteet jää tunkkaisen hajuisiksi.

Piparminttu

 1. Käytä leivonnassa. Käytä piparminttua leivonnassa. Se on superhyvää suklaan makuparina! DoTerran piparminttuöljyn maku on aivan omaa luokkaansa.

 2. Raikasta pahanhajuinen hengitys. Raikasta pahanhajuinen hengitys ja / tai käytä piparminttuöljyä oil pullingissa, eli öljypurskuttelussa. Sekoita piparminttuöljyä veteen tai jos öljypurskuttelet, kookosöljyyn ja purskuttele muutama minuutti. Jos haluat vain pikaisesti raikastaa hengityksesti, muutama purskutus riittää mainiosti! Jos olet liikenteessä, voit laittaa tipan suoraan suuhun. Vaihtoehtoisesti oma suosikkini on Peppermint Beadlets - pienenpienet piparminttutipat jotka on helppo sujauttaa suuhun liikkeelläkin.

 3. Avaa hengitystiet. Piparminttu on mieletön hengitysteiden avaaja! Oma suosikkitapani hengitysteiden avaamiseen on laittaa 1-2 tippaa kämmenilleja hieraista niitä yhteen. Nosta sitten kädet kupiksi suun ja nenän ympärille ja hengitä muutama kerta rauhallisesti. Voit myös laittaa tipan piparminttuöljyä peukalolla kitalakeen ja hengittää syvään. Voit myös diffusoida piparminttua tai jopa nuuhkaista suoraan pullosta (kaikkia eteerisiä öljyjä ei kannata haistella suoraan pullosta).

 4. Viilennä. Piparminttu viilentää. Sekoita muutama tippa veteen ja suihkuta ihollesi hienojakoista sumua sumuttavasta pullosta ja saat kuumana päivänä välittömän viilennyksen. Kokeile myös väsyneille / haiseville / hikisille jaloille!

 5. Helli jalkoja. Lisää jalkakylpyyn pari tippaa piparminttua ja epsom suolaa ja olet pian onnellinen...

 6. Virkistä. Diffusoi piparminttua ja villiappelsiinia pysyäksesi keskittyneenä ja virkeänä pitkin päivää. Mahtava yhdistelmä varsinkin iltapäivän energiatason notkahdukseen.

 7. DIY Jalkarasvat. Piparminttu sopii mahtavasti itsetehtäviin jalkarasvoihin.

 8. Poista jumit. Vapauta jännitystä ja jumeja kehosta. Jos "kuuppa on jumissa", laita piparminttua ja laventelia laimennettuna niskaan ja otsalle keventääksesi painetta.

 9. Hammastahnat ja suuvedet. Piparminttu sopii mainiosti itsetehtyihin hammastahnoihin ja suuvesiin!

 10. Rauhoita vatsa + matkapahoinvointi. Piparminttu rauhoittaa vatsaa ja auttaa matkapahoinvointiin. Hiero laimennettuna vatsalle tai autossa ollessasi nuuhki piparminttua kunnes olosi helpottaa.

Breathe

Breathe

Breathe on DoTerran oma eteeristen öljyjen sekoitus joka sisältää laakerinlehteä, eucalyptusta (ok myös lapsille, suurin osa eteerisistä eucalyptusöljyistä ei ole suositeltavia lapsille), melaleucaa eli teepuuöljyä, sitruunaa, kardemummaa, ravintsaraa ja ravensaraa.

 1. Avaa hengitystiet. Siitepölyaikaan, tue hengitysteittesi toimintaa ja nuku paremmin. Laita pari tippaa diffuuseriin illalla, diffusoi makuughuoneessa nukkumaan mennessä. Sekoitan mielelläni Serenity- ja Breathe öljyjä illalla diffuuseriin.

 2. Tue hengitysteiden toimintaa. Levitä rinnalle, selkään sekä jalkoihin tukeaksesi hengityselimistön toimintaa. Sekoita 1-5 tippaa 10 ml:aan kookosöljyä ja levitä haluamillesi alueille roll-on pullolla. DoTerralla on myös kätevä valmis vapor stick sekä Breathe Touch jotka ovat käyttövalmiita. Myös Breathe respiratory drops - pastillit ovat mahtavia!

 3. Höyryhengitys. Sekoita tippaa Breathe- ja Wintergreen öljyjä kuumaan kattilalliseen vettä ja höyryhengittele pyyhkeen tai liinan alla.

 4. Avaa nenä. Laita tippa vanupalloon ja hengitä vanun läpi tai nuuhki suoraan pullosta.

 5. Ilma loppuu! Jos huomaat, että sinua alkaa ahdistaa, koet ahtaanpaikankammoa tai että ilma tuntuu loppuvan, Breathe on paras kaverisi.

 6. Pika-apu. Jos sinulla ei ole diffuuseria, laita tippa Breathe ja Frankinsenssiöljyjä kämmenillesi ja hieraise niitä yhteen. Muodosta käsillä kuppi suun ja nenän ylle ja hengitä rauhallisesti ja syvään.

 7. Aivo-poweria! Breathe sisältää eucalyptusta joka tunnetaan henkisen aktiivisuuden stimuloijana. Se herättää mielesi. Myös se, että hengitystiesi avautuvat ja aivosi saavat kirjaimellisesti enemmän happea, auttaa asiaa :)

 8. Parempi ilma yölläkin. Laita muutama tippa tyynylle jos et halua levittää öljyä ihollesi. Kätevä keino lasten kanssa!

 9. Ettei ahdistaisi.. Tee pienestä, ahtaasta tilasta ilmavamman tuntuinen diffusoimalla Breathea.

 10. Ennen liikuntaa. Levitä rinnalle, selkään ja jaloille ennen liikuntaa antaaksesi keuhkoillesi parhaat mahdolliset olosuhteet.

 11. Kun yskittää. Tämä öljysekoitus on tehonnut parhaiten mistään kokeilemistani huojennuksista itsepintaisen yskän yllättäessä.

On Guard

 1. Tue oman kehosi puolustusmekanismeja. Diffusoi pahimpaan sairasteluaikaan tukeaksesi oman kehosi immuunijärjestelmää. Voit lisätä sekaan pari tippaa oreganoa ja mustapippuria extra boostina. Laimenna ja pyykäise jalkapohjiin iltaisin ja/tai selkärankaa pitkin illalla.

 2. Reissun päällä. Ota On Guardia sisäisesti kapseleissa (joko vegekapseleissa ruokaöljyn kera tai softgel -muodossa), ennen ja jälkeen lennon sekä lennon aikana tukeaksesi elimistöäsi ilmatilassa, missä hengität kierrätettyä ilmaa pahimmillaan tunteja.

 3. Ilmanvaihto. Laita muutama tippa ilmanvaihtolaitteiden filttereihin. Myös autoissa on näppärää laittaa muutama tippa esim. puiseen pyykkipoikaan jonka kiinnität ilmanvaihtoluukkuun tai vaikkapa huopa- tai pumpulipalloon. Verkosta voi myös ostaa valmiita klipsejä jotka saa kiinnitettyä ilmanvaihtolaitteen rimoihin.

 4. Puhdista amme. Sekoita 6 tippaa 1 ½ dl:aan ruokasoodaa ja puhdista amme putipuhtaaksi ilman myrkkyjä.

 5. Suun ja hampaiden hyvinvointi. On Guard on mahtava sekoitus suun ja hampaiden hyvinvoinnin tukemiseen. Kokeile On Guardia öljypurskutteluun (oil pulling) tai sipaise laimennettuna suoraan hampaille ja ikenille. Voit myös lisätä tipan hammastahnaasi tai käyttää DoTerran On Guard -hammastahnaa. Puhdistaaksesi hammasharjasi, laita 3-5 tippaa pieneen lasilliseen vettä ja laita hammasharja likoamaan siihen. Öljypurskutteluun: 1 rkl kookosöljyä + 1-2 tippaa On Guardia. Aloita pienemmällä määrällä, öljy on vahvan makuinen. >>Olen tehnyt öljypurskuttelusta myös lyhyen videon.

 6. Käsidesi. Valmista oma käsidesi ilman haitallisia myrkkyjä ja kuivattavaa alkoholia.

 7. Puhdista uuni. Sekoita On Guardia ruokasoodaan, veteen ja sitruunaöljyyn ja levitä uunin pinttyneille pinnoille. Anna vaikuttaa ja puhdista. Ei pahanhajuisia uunin puhdistusmyrkkyjä ja uuni tuoksuu ihanan raikkaalle!

 8. Käytä ruoanlaitossa. Liota omenalohkoja vedessä johon lisäät pari tippaa On Guard -öljyä ja saat herkullisen, immuunisuojaa tukevan välipalan.

Laventeli

 1. Muovailuvaha. Tee lapsille turvallista muovailuvahaa joka samalla rauhoittaa.

 2. Nukkumatti. Diffusoi muutama tippa Vetiveriä ja Meiramia (marjoram) saadaksesi helpommin unen päästä kiinni.

 3. Rauhoitu illalla. Hiero omiin ja lastesi jalkoihin laimennettuna osana iltarutiineja ja /tai laita pari tippaa tyynylle rauhoittamaan.

 4. Rentoudu. Auta itseäsi rentoutumaan kiireisen päivän jäljiltä. Tee itsellesi kylpy tai jalkakylpy laventelista ja epsom-suolasta.

 5. Väsyneiden jalkojen paras ystävä. Pitkän päivän jälkeen hiero laventelia ja sitruunaruohoa laimennettuna jaloillesi auttaaksesi jalkojen lihaksia palautumaan ja rentoutumaan.

 6. Vaippapeppu. Lapsen ärtyneelle pepulle voit levittää laventelin, geraniumin ja kookosöljyn yhdistelmää laimennettuna. Levitä iholle aina vaipanvaihdon yhteydessä. Voit myös valmistaa laventelilta tuoksuvia, ihoärsytystä lieventäviä peppupyyhkeitä itse.

 7. Sihahduksille. Jos onnistut sihauttamaan kätesi esim. takan metalliosaan poltettuasi siinä puuta koko illan, kuten minä, levitä laventeliöljyä sihautetulle ihoalueelle helpottaaksesi punaisuutta ja turvotusta. Laventeli on myös hyvä öljy ärtyneille höynteistenpistoille.

 8. DIY partavesi. Käytä parranajon jälkeen vähentääksesi ihoärsytystä, rauhoittaaksesi ja pehmentääksesi ihoa.

 9. Auts! Tippa laventelia auttaa hellittämään kipua kun ikenet ovat ajoittain hieman kipeät, kuivat ja halkeilevat huulet saavat helpotusta, hiertymät ja naarmut kiittävät. Yltäkylläisen auringonoton jälkeen nautit laventelin ihoa rauhoittavasta vaikutuksesta.

 10. Rauhoita mielesi ja tunteesi. Levitä laventelia ohimoillesi sekä niskaan rauhoittaaksesi itseäsi stressaavina aikoina ja auta itseäsi pitämään kiinni kirkkaasti toimivasta mielestä.

Oregano

Oregano kuuluu "kuumiin" eteerisiin öljyihin. Ole siis sen kanssa erittäin tarkkana ja varovainen. Laimenna reilusti (n. 4x normaali laimennuksen määrä!) iholla käyttäessäsi (Oregano Touch on kätevä, valmiiksi laimennettu versio). Varmista, ettei öljyä jää käsillesi, ettet vahingossa pyyhkäise sitä silmiisi tai muille aroille iho-alueille.

 1. Julkiset tilat. Esim. uimahalleissa tai jumppahalleissa paljasjaloin tepsuteltuasi, saatat haluta levittää jalkapohjiisi hieman oreganoa ja timjamia (thyme) fraktioituun kookosöljyyn laimennettuna.

 2. Käytä oreganoöljyä syyliin. Suojaa syylää ympäröivä alue kookosöljyllä ja pudota tippa oreganoöljyä joka päivä syylälle,vähintään viikon ajan.

 3. Mausta. Laita tippa oregano- ja basilikaöljyjä kasvisdippiin tai valmista italialainen kastike jonka maustat oreganoöljyllä. Maun lisäksi saat nauttia sen terveyttä tukevista ominaisuuksista.

 4. Tue kehosi puolustusjärjestelmää oreganolla. Laita laimennettua oreganoa ja On Guardia jalkapohjiisi tai diffusoi näitä kahta öljyä tukeaksesi immuunijärjestelmääsi.

 5. Oregano on yllättäen hyvä hengityselimistön tukija. Diffusoi muutama tippa Breathen kera tai levitä laimennettuna selkärankaa pitkin.

 6. Ruoansulatusdilemmoihin. Oregano on DoTerran GX Assistin pää raaka-aine, eikä sattumalta. Oregano auttaa luomaan ruoansulatuskanavaan rauhanomaisen ympäristön, joka hylkii ei-haluttuja vieraita, jotka muutoin verottavat ruoansulatuskanavamme toimintaa.

 7. Vipoinen talvi? Laimenna 1 tippa oreganoöljyä reiluun määrään fraktioitua kookosöljyä ja hiero nopeasti käsiin sekä jalkoihin. Oregano on "kuuma öljy" ja lämmittää ihanasti iholla. Sen laimennuksessa pitää kuitenkin olla tarkkana, öljy on todella voimakas!

 8. Puhdista pintoja oreganolla. Lisää pari tippaa yleispuhdistusaineesi joukkoon!

 9. Ärsyttävien harmien aiheuttajat iholla. Meidän kaikkien iho oireilee ajoittain - saamme näppyjä, iho ärtyy, kutisee, siihen nousee paiseen kokoisia finnejä.. mitä tahansa voi käydä. Käytä oreganoöljyä säästeliäästi, se on todella potenttia! Laimenna noin 1 tippa 2 ml:aan fraktioitua kookosöljyä aikuisille, lapsille vielä enemmän laimennusta!

 10. Oregano on yksi On Guard softgel -tablettien potenteista öljyistä. Ota On Guard softgel-tabletteja kun kaipaat elimistösi puolustuskyvylle extra voimia. On Guard softgel-tabletit kannattaa ottaa ruoan kera.

ZenGest

ZenGest (DigestZen)

DigestZen on jälleen yksi DoTerran valmiista eteeristen öljyjen sekoituksista. Se sisältää inkivääriä, piparminttua, kuminaa, korianteria, anista, rakunaa ja fenkolia. Rakastan öljyn makua, mutta se myös jakaa mielipiteitä. Jos maku on liian voimakas, voi DigestZeniä hyvin käyttää myös iholla tai vegekapseleissa jolloin et joudu maistamaan öljyä.

 1. Rauhoita kärttyisä vatsa. Minulla on nykyään aina mukana DigestZen Touch, eli DigestZeniä valmiiksi laimennettuna roll-on pullossa. Otan myös ajoittain DigestZeniä softgel-kapseleissa päivittäin, ikäänkuin kuurina. Eteeristä DigestZen öljysekoitusta voit laimentaa hieman fraktioidulla kookosöljyllä ja hieroa vatsalle myötäpäivään. Hämmästyt miten nopeasti se toimii!

 2. Tippa veden kanssa ennen aterioita. Ota mieluusti tippa DigestZeniä veteen sekoitettuna ennen aterioita niin saat nauttia sen ruoansulatusta tukevista ominaisuuksista.

 3. Jännittääkö niin, että vatsa on rullalla? Kokeile sipaista DigestZeniä vatsalle ja kuulostele vatsaasi hetken kuluttua uudestaan. Huomaatko eron?

 4. Söitkö jotain mikä ei tunnu sopivan vatsallesi? Kokeile DigestZeniä. Oma vatsani turpoaa välillä jalkapalloksi jos syön vääriä ruokia ja raaka tai liian vähän kypsennetty parsakaali saa sen tunneiksi aivan hirvittävän kipeäksi. Tällöin kaivan DigestZenin laukusta ja rullailen sitä vatsalle.

 5. Alkaako vatsaa vääntää liikenteessä? Hengittele DigestZeniä suoraan pullosta tai levitä vatsalle roll-onilla. Jos olet autonratissa itse, sipaise tippa tai pari ranteisiisi. DigestZenistä on myös tehty näppärät Digest Tabs joita on helppo pitää kädenulottuvilla yllättäviä tilanteita varten.

 6. Joulu tai muutenvaan ruokaöverit? Jos pystyt ennakoimaan överit, muista ottaa tippa tai pari veden kanssa ennen ruokailua. Jos vahinko on jo tapahtunut etkä näe muuta vaihtoehtoa kuin käydä vatsasi viereen lepäämään, ota esiin DigestZen ja rullaile sitä vatsallesi.

 7. Nenän ja poskionteloiden alueella tukoksia? DigestZen tukee vatsan toimintaa, mutta se on myös oiva öljy silloin, kun poskionteloiden alueella tuntuu painetta. Laimenna ja levitä nenän ja poskionteloiden päälle sekä ohimoille.

 8. Käytä päivittäin tukeaksesi normaalia suolen "poistotoimintoa".

 9. Jos hengityksesi saa kukatkin lakastumaan, kokeile DigestZenia suuvetenä. Sekoita vain pari tippaa veteen ja purskuttele huolella.

 10. Uuden ravintolan jännitys. Tai matkallelähtöjännitys. Reagoimme helposti vatsalla, kun tiedämme, että edessä on vieras ravintola, maa tai muu paikka, missä emme tiedä WC:n saatavuutta tai tarkkaa sijaintia. Kun uusi paikka odottaa ja huomaat jännittäväsi asiaa, ota DigestZeniä vegekapselissa ennen lähtöä

Deep Blue

Deep Blue

 1. Levitä laimennettua Deep Blue öljysekoitusta lihaksillesi ennen ja jälkeen liikunnan vähentääksesi epämukavaa oloa.

 2. Pitkän työpäivän jälkeen, kun olet kenties istunut koneen ääressä koko päivän, hiero Deep Blueta laimennettuna (tai omaa suosikkiani, Deeo Blue Rub:ia!) lievittääksesi lihasjäykkyyttä.

 3. Kirjoitatko paljon koneella ja käytätkö paljon hiirtä? Pitkän naputtelurupeaman jälkeen, levitä Deep Blueta käsiisi, sormia myöten.

 4. Hiero Deep Blueta laimennettuna kasvavan lapsen kasvuspurttien aikaan jalkoihin ennen nukkumaanmenoa, jotta lapsi ja muu perhe saa nukkua yönsä rauhallisemmin.

 5. Anna "paremmalle puoliskollesi" niska-, jalka-, tai selkähieronta päivän päätteeksi. Deep Blue on ihanan rentouttava ja auttaa avaamaan työpäivän aikana kehoon kertyneitä jännityksiä.

 6. Deep Blue on rauhoittava sekoitus joka sisältää blue tansyä sekä helichrysumia jotka säännöllisesti käytettynä voivat edesauttaa pitkän tähtäimen nivel- ja luuterveyttä. Deep Blue edesauttaa myös kehon normaalia tulehdusreaktiota solutasolla.

 7. Lasten palatessa liikuntaharrastuksista, voit sipaista Deep Blueta laimennettuna, tai Deep Blue rubia kuhmuihin sillä se tukee paikallista verenkiertoa.

 8. Toisinaan lihakset saattavat kramppailla vitamiininpuutteen tai kovan fyysisen työn jäljiltä. Kokeile silloin levittää Deep Blueta kramppaavalle alueelle.

 9. Deep Blue viilentää ja lämmittää samanaikaisesti. Se viilentää niveliä ja lämmittää lihaksia ja pitkän juoksulenkin jälkeen se rauhoittaa niveliä sekä tkee terveiden, vahvojen lihasten kasvua.

 10. Ota Deep Blue mukaan rub tai öljymuodossa seuraavan kerran kun käyt hierojalla ja pyydä hierojaa käyttämään Deep Blueta hieronnassa.

Frankinsenssi

 1. Rauhoitu. Hengitä laventelia, piparminttua ja frankinsenssia ja levitä sekoitusta niskaasi rauuhoittaaksesi itsesi stressin keskellä ja vapauttaaksesi jännitystä.

 2. Ravitse ihoasi. Laimenna tippa frankinsenssia ja 3 tippaa fraktioitua kookosöljyä tai (DoTerra) käsivoidetta tai vartalovoidetta ja levitä iholle. Frankinsenssi saa ihon hehkumaan, Kokeile Immortelle-öljysekoitusta iholle! Sen pääraaka-aine on frankinsenssi. Immortelle ei tuoksultaan ole välttämättä omaan makuuni, mutta kun näen sen tehon omalla ihollani, en luovu siitä enää ikinä.

 3. Frankinsenssi tuoksuu ihanalle ja kohottaa mielialaa. Voit käyttää sitä parfyyminä kohottaaksesi omaa mielialaasi ja virkeystilaasi.

 4. Ahkerat kädet. Hiero frankinsenssia käsiisi kun olet tehnyt pitkän päivän töitä puutarhassa, ahkeroinut kuntosalilla painojen kanssa, tai missä tahansa muussa hommassa, missä käsien iho joutuu koetukselle.

 5. Aika keskittyä. Laita 1-2 tippaa frankinsenssia ohimoillesi ja niskaasi auttaaksesi itseäsi keskittymään. Frankinsenssi on yksi DoTerran In Tune -sekoituksen öljyistä, joka on luotu auttamaan keskittymistä.

 6. Teräskynnet. Kuiva ilma ja talvi verottavat helposti kynsiä. Levitä hieman frankinsenssia kynsille vahvistaaksesi niitä. Tässä Frankincense Touch (valmiiksi laimennettu roll-on) on aivan loistava! Levitän muutaman kerran viikossa Melaleuca Touchia kynsinauhoihin ja Frankincense Touchia kynsille.

 7. Laimenna tilla frankinsenssia 1 teelusikalliseen hunajaa tai lisää tippa pieneen kupilliseen yrttiteetä. Nauti päivittäin tukeaksesi terveyttäsi.

 8. Rauhoittava mielialan kohottaja. Levitä frankinsenssia jalkapohjiisi rentoutuaksesi ja rauhoittaaksesi mielialan heilahteluita. Frankinsenssi onkin odottavien äitien suosikki raskauden ja synnytyksen aikana. Diffusoi ilmaan tai hiero tippa rintaan tai niskaan.

 9. Solutason elinvoima. Frankinsenssi on DoTerran DDR Prime -sekoituksen yksi ainesosa, sillä se edistää tervettä solujen lisääntymistä. Ota frankinsenssia esim. vegekapselissa sisäisesti tukeaksesi tervettä solutoimintaa kehossasi.

 10. Hermot kuriin. Käytä frankinsenssa kun haluat helpotusta ahdistuneeseen oloon ja kun haluat luoda positiivisen olon. Kokeile yhdistää frankinsenssia, piparminttua ja villiappelsiinia käsissäsi (1-2 tippaa kutakin), hiero käsiä yhteen ja hengitä syvään. Tämä sekoitus auttaa myös iltapäivän energiatason notkahdukseen.

 11. Rentoudu ja lataa akut. Lisää muutama tippa frankinsenssia kylpyveteesi rauhoittaaksesi hermosi. Voit myös diffusoida frankinsenssia kylpyhuoneessa kylpysi aikana.

 12. Frankinsenssia on käytetty vuosisatoja haastavan ihon hoitoon ja lähes mihin tahansa ihoon liittyvään. Frankinsenssi on erinomainen öljy myös ikääntyvälle iholle! Levitä suoraan iholle. Käytän itse joka ilta Frankincense Touchia, Melaleucaa sekä Immortellea valituille alueille. Frankinsenssia niille alueille, missä haluan ihonvärin tasoittuvan esim. näppylöiden jäljiltä, Melaleucaa näppyihin ja Immortellea otsalle, silmien ympärille sekä kaulaan. Viimeistelen levittämällä Kypriksen kasvoöljyn ja hieron öljyt kasvojen ihoon pehmeästi.

 13. Arkojen lihasten apu. Käytä frankinsenssia ja kylmähaudetta treenipäivän päätteeksi tai kuumana päivänä kun haluat vilvoitella ja rentoutua. Tai voit käyttää frankinsenssia kuumahauteena väsyneiden lihasten hellimiseen sekä ajoittaisiin kramppeihin.

Melaleuca (teepuu)

 1. Parranajopolte! Levitä leualle parranajon jälkeen ehkäistäksesi ihoärsytystä. Voit myös sekoittaa Melaleucaa pullolliseen fraktioitua kookosöljyä tehdäksesi erinomaisen kasvojen kosteuttajan. Harkitse myös Laventelin ja Frankinsenssin lisäämistä sekoitukseen.

 2. Lisää "ytyä" voiteisiisi. Tasapainota ihoa lisäämällä 1 tippa Melaleucaa kosteusvoiteesesi aamuin illoin. Voit myös laittaa Melaleucaa iholle niihin kohtiin joista haluat tasoittaa ihon väriä tai rauhoittaa ihottumaa, osana päivittäistä ihonhoitoito-ohjelmaasi.

 3. Raikasta pyykki. Lisää muutama tippa Melaleucaa pyykinhuuhteluaineeseen niin saat tunkkaisen hajun irtoamaan vaatteista. Vaatteiden tunkkainen haju johtuu yleensä huonosta ilmanvaihdosta tiiviisti pakatussa vaatekaapissa.

 4. Vauvan pepulle. Sekoita Kookosöljyä, Laventelia ja Frankinsenssia. Käytä riittävästi kookosöljyä! Levitä vauvan ärtyneelle pepulle.

 5. Suihkuta patjalle vettä johon olet sekoittaunt Melaleucaa vaihtaessasi lakanat.

 6. Heipat pipoissa viihtyville ötököille! Suihkuta lasten hattuihin ja pipoihin vettä johon sekoitat Melaleucaa ja rosmariinia - ötökät eivät pidä näistä eteerisistä öljyistä!

 7. Melaleuca on loistava apu satunnaisten naarmujen ja ihoärsytysten kanssa. Seuraavan kerran kun sinä tai lapsesi kolhaisette itsenne jonnekin, ota melaleuca apuun.

 8. Hyvä apu ällöjaloille. Levitä suoraan jaloille ja varpaankynsiin iltaisin ja erityisesti jos käyt uimassa tai urheilemassa yleisissä paikoissa missä käy paljon ihmisiä.

 9. Myrkytön siivous. Laimenna 8-10 tippaa veteen ja laita spray-pulloon niin saat myrkyttömän, raikkaan tuoksuisen yleispuhdistusaineen. Erinomainen puhdistusaine kosteisiin tiloihin ja kylppäriin!

 10. Tehosta kehosi puolustusmekanismeja. Diffusoi melaleucaa tai laimenna sitä ja hiero jalkapohjiisi. Yhdistä On Guardin kanssa erityisen tehokkaaksi immuunijärjestelmän tueksi.

Muokattu seuraavista kirjoituksista sekä omien kokemusteni perusteella:

 • https://sempergumbyoils.wordpress.com/2015/02/14/200-uses-for-the-family-physician-kit/

 • http://www.getafreshstart.com.au/100-uses-essential-oils/

 • http://pureoils.com.au/files/9414/2423/2185/150_uses_for_the_Family_Physician_Kit.pdf

DIY Beach look - luonnollinen suolaspray hiuksille

DIY Beach look - luonnollinen suolaspray hiuksille

Sitrus- ja laventelikylpypommit

Sitrus- ja laventelikylpypommit

0