Puolukka-suolakinuskikakku on juuri sopivan makea

Tämä resepti on Lunni Leipoo -blogin käsialaa ja oli siskoni huippulöydös maku.fi:stä (meilläkotona.fi). Tällä kakulla on siskoni hurmannut jo monta eri ruokaseuruetta ja vähänä aikaa sitten pääsimme herkuttelemaan mekin. Hapokas puolukka ja makean suolainen suolakinuski ovat “match made in heaven”. En pidä jälkiruoista jotka ovat vain makeita. Tässä kakussa on keveä koostumus ja se on juuri sopivan makea. Samaa mieltä oli muukin seurue. :)

Toinen ihana talveen sopiva kakku on Glögijuustokakku, jota olemme myös leiponeet monesti. Aina yhtä kaunis ja herkullinen jälkiruoka! Eri glögeillä kakkuun saa hieman eri vivahteita. Kiireisen versio sen sijaan voisi hyvin olla VEGE Talvi -kirjani Glögi- tai sharonpannacotta, joka on myös luontaisesti vegaaninen. Tuo VEGE Talven ohje sopii erinomaisesti myös terveelliseksi aamupalaksi!

Puolukka-kinuskijuustokakku

 

Puolukka-suolakinuskikakku

10 palaa
Valmistusaika 4h 30 min (aktiivinen 30 min, passiivinen 4h)

Ainekset

Pohja

 • 140 g Digestive-keksejä
 • 50 g voita

Täyte

 • 300g maustamatonta tuorejuustoa
 • 200g vaniljarahkaa
 • ½ dl sokeria
 • 1 ½ dl puolukoita
 • 2 dl kuohukermaa
 • ½ dl puolukkamehua
 • 4 kpl liivatetta

Kinuskikiille

 • 2 dl kuohukermaa
 • 1 ½ dl fariinisokeria
 • ½ tl sormisuolaa
 • 2 kpl liivatetta

Lisäksi

 • puolukoita (koristeluun)

Valmistus

 1. Valmista ensin pohja. Murskaa keksit hienoksi, sulata voi ja sekoita keskenään. Pingota 20-senttisen irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Painele päälle keksi-voiseos tasaisesti. Laita kylmään odottamaan.
 2. Laita täytteen liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.
 3. Sekoita keskenään huoneenlämpöinen tuorejuusto, rahka ja sokeri. Sekoita tehosekoittimella puolukat joukkoon, jätä osa puolukoista sivuun. Vatkaa kuohukerma kuohkeaksi, kääntele joukkoon. Lopuksi sekoita joukkoon loput puolukat.
 4. Mittaa puolukkamehu kulhoon, kuumenna mikrossa kiehuvaksi.
 5. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja sekoita yksi kerrallaan kuuman nesteen joukkoon, sekoita haarukalla tai vispilällä. Kaada liivateneste täytteen joukkoon ohuena nauhana samalla sekoittaen.
 6. Kaada täyte pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa noin 2 tuntia.
 7. Valmista kinuskikiille. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
 8. Mittaa kattilaan kerma ja fariinisokeri, kuumenna kiehuvaksi ja keitä noin 2 minuuttia. Sekoita joukkoon suola. Purista liivatelehdistä mehu, sekoita joukkoon.
 9. Anna kinuskin jäähtyä suunnilleen kädenlämpöiseksi ja kaada hyytyneen juustokakun päälle. Anna hyytyä jääkaapissa vielä noin 2 tuntia. Koristele puolukoilla.

Puolukka-kinuskijuustokakku

Facebook Comments
Related Posts

Vastaa

Kuivatut banaaniherkutMustaherukkasmoothiekulho

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. / Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. more information / lisätietoja

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close / sulje