Helpot kuivatut banaaniherkut

Ostin pari vuotta sitten oman Excalibur-kuivurini. Ajatukseni siitä, miten ison kuivurin tarvitsemme saattoi olla hieman suuruudenhullu (hankin tietenkin isoimman, 10 hyllyisen!), mutta ostosta en ole katunut päivääkään. Päin vastoin! Tuntuu, että kaiken aikaa oppin käyttämään kuivuria monipuolisemmin. Alkuun kuivasimme yksinkertaisesti sieniä, omenaa, banaania. Hiljalleen repertuaari on kasvanut ja olemme kuivanneet marjoja ja jauhaneet niitä marjajauheiksi. Olen valmistanut jogurtteja, hedelmäremmejä, nostattanut taikinaa jne.

Nämä banaaniherkut ovat edelleen sieltä yksinkertaisimmasta päästä reseptejä ja kenties siksi juuri niin ihania. Jos olet joskus maistanut kaupan valmiita kuivattuja banaaneja, unohda kaikki mitä luulet tietäväsi kuivatun banaanin mausta. Kaupan kuivatut banaanit ovat mielestäni aika kamala maku- ja tekstuurikokemus. Jauhoista, hieman omituisen makuista kuivaa kököä. Itsekuivatut banaanit sen sijaan ovat aavistuksen pehmeitä, jopa hieman toffeisia maultaan.

Kuivatut banaaniherkut

Tämä resepti on “juhlaversio” tavallisista kuivatuista manaanilastuista. Käytin kahta suosikkimausteseostani, mutta suosittelen olemaan luova. Esimerkiksi vaniljajauhe, inkivääri, kaneli, kardemumma ja monet muut yksinkertaiset mausteet sopivat mainiosti banaanin makupareiksi ja ne ovat myös sokerittomia. Näissä Herbarian mausteseoksissa on molemmissa hieman (tarpeetonta) sokeria mukana.

Kuivattavien banaanien on hyvä olla kypsiä. Ei siis liian raakoja, eikä toisaalta aivan pilkullisiakaan. Sellaisia optimaalisessa syömiskypsyydessä olevia :)

Kuivatut banaaniherkut

Ainekset

  • Kypsiä banaaneja
  • Punertava pinta: Lilla Lena mausteseosta (Herbaria. sis. raakaruokosokeria, hibiskusta, sitruunagranulaattia, mustikkahiutaleita, vadelmagranulaattia, kanelia, vaniljaa)
  • Kellertävä pinta: Söta Geishan (Herbaria. sis. raakaruokosokeria, ananashiutaleita, passionhedelmähiutaleita, banaanihiutaleita, mangohiutaleita, sitruunamyrttiä, matchaa, inkivääriä, vaniljaa)

Valmistus

  1. Leikkaa banaanit n. 0,5 cm paksuisiksi siivuiksi kuivurin pellille, niin monta banaania kuin mahtuu tai maistuu.
  2. Ripottele banaanien leikkuupinnalle ohuelti mausteseosta.
  3. Kuivata 42°:ssa, kunnes banaanit ovat kuivia ja vielä hieman taipuisia. Säilytä suljetussa lasipurkissa. kuivatusaika riippuu ilmankosteudesta ym. joten tarkkaa yleispätevää aikaa on vaikea antaa. Aloita esim. 4 tunnista.

Kuivatut banaaniherkut

Facebook Comments
Related Posts

Vastaa

Ananas-tyrnismoothiePuolukka-kinuskijuustokakku

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. / Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. more information / lisätietoja

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close / sulje