Talven paras lämmin juuressalaatti

Tällä hetkellä juurekset ja kasvikset hohtavat HeVi-osastolla niin huikeissa väreissä, että ostosreissulla tulee kasattua kärryyn tavallista enemmän kasviksia tuosta vaan! Yksi suosikki tavoistani hyödyntää juureksia, perinteisen uunijuures-vuoallisen lisäksi on lämmin juuressalaatti. Juuri nyt löydät vihannestiskeiltä eri värisiä porkkanoita, perinteisten punajuurten lisäksi myös kauniita raitajuuria, tavallisen kukkakaalin ja parsakaalin lisäksi upean näköistä romanesco boccolia… Ateria kuin ateria näyttää silmiä hivelevän kauniilta kun sen kokoaa kauniista kauden kasviksista.

Tässä kaudenkasvis-huumassa loihdin viime viikolla Viinimaahan kenties talven parhaan lämpimän juuressalaatin ohjeen. Viinitietäjät Viinimaassa ohjeistivat nauttimaan salaatin kanssa Lindeman’sin Bin 99 Pinot Noir -viiniä ja sehän toimi erinomaisesti!

>> Löydät salaatin ohjeen näppärästi Viinimaasta.

Talven paras lämmin juuressalaatti

Juuressalaatin eri versiot

Minä pidän tästä ruokaisasta salaatista sellaisenaan. Vegaani voi korvata fetajuuston vegaanisella feta/salaattijuustolla. Itse en oikein feikkijuustoista pidä, tutkittuani niiden sisällysluetteloita. Mieluummin sitten tavallista juustoa. Toinen hyvä vegaaninen vaihtoehto on esim. kikhernetofu jonka ohjeen löydät mm. uusimmasta kirjastani Vege Talvi :)

Tämän salaatin kera voi sekasyöjä tarjoilla myös uunissa paistettua lohta tai kanaa / kalkkunaa. Nämä sopivat myös hyvin yhteen tuon viinisuosituksen kera.

Juurekset maistuvat myös lapsille

Huomaan, että ainakin meidän lapset syövät juureksia ja kasviksia tosi innokkaasti ja erityisen mielellään ihan sellaisenaan, raakana. Ei kikkailua, kuullottamista, paistamista. Ihan vaan porkkanaa tai kukkakaalia. Saatan salaattia valmistaessa jättääkin lapsille osan kasviksista paistamatta ja meille aikuisille valmistan ne paistettuna. Pääasia, että maistuu. Eri väreissä hohtavat porkkanat ym. juurekset tuntuvat houkuttelevan lapsia maistelemaan kasviksia entistä innokkaammin, mikä on ihanaa!

Vähemmän hävikkiä

Juuressalaatti on myös näppärä tapa hyödyntää kenties aiemmalta aterialta yli jääneitä juureksia. Mukaan hieman jotain vihreää, kenties quinoaa tai couscousta, juustoa – esim. fetaa tai halloumia ja salaatti on jo lähes valmis! Käytän itse mieluusti aina jotain linssejä tai papuja salaateissa. Ne tekevät salaatista ruokaisamman ja samalla saadaan hyvä annos kasvisproteiinia mukaan.

>> Tutustu tämän kauniin talven juuressalaatin ohjeeseen Viinimaassa!

Talven paras lämmin juuressalaatti

Sponssi-info

Viinimaa.fi:ssä sijaitseva resepti on tuotettu Viinimaa.fi:lle, tämän artikkelin kirjoittamisesta en saa korvausta. Kaikki artikkelissa ilmaistut mielipiteet ovat omiani, eikä niihin ole yritetty vaikuttaa.

 

Facebook Comments
Related Posts

Vastaa

Ananas-tyrnismoothie

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. / Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. more information / lisätietoja

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close / sulje