Suussa sulavat appelsiini-valkosuklaaraakakeksit

Satu Silvo & Silvoplee, WSOYJos et vielä ole tutustunut Satu Silvon Silvoplee – Elinvoimaa kasvisruoasta -kirjaan, suosittlen lämmöllä tutustumaan siihen! Kirjan alussa on sopivan napakka infopaketti laadukkaan ravinnon merkitysestä sekä Silvopleen ja Satun itsensä historiasta. Ja sitten paras osio: reseptit. Oma lempiravintolani yli kaikkien muiden on Silvoplee Hakaniemessä. Järjettömän kokoinen valikoima laadukkaita, herkullisia, ravinteikkaita ruokia! Ja nyt näitä reseptejä on tallennettu kaksien kansien väliin :) Kiitos Silvopleen tiimi!

Nämä keksit voi paistaa uunissakin, mutta silloin niistä katoaa osa ravinteista. Kätevimmin kuivatat keksit kasviskuivurissa. Itse käytän kuivaamiseen Excaliburia. Voit myös hyödyntää tavallista uunia: laita lämpö matalimmalle, n. 50 asteelle ja jätä uunin luukku raolleen. Tämä ajaa suunilleen saman asian kuin kasviskuivurilla kuivaaminen.

Appelsiini-valkosuklaaraakakeksit

Appelsiini-valkosuklaaraakakeksit

Appelsiini-valkosuklaakeksit

n. 20 keksiä

Ainekset

Keksit

 • 2 dl liotettuja cashewpähkinöitä
 • 2 appelsiinin raastettu kuori + kuorrutteeseen
 • 1 dl pellavansiemeniä (korvaan nämä mielelläni hampun- tai chiasiemenillä)
 • 2 dl kuivattuja aprikooseja (150 g)
 • 1 tl vaniljajauhetta
 • ¾ dl kookospalmusokeria
 • 2 dl kookoshiutaleita
 • 1 rkl psylliumjauhetta
 • 1 dl pehmeitä tai liotettuja taateleita
 • ripaus suolaa
 • n. 100 g raakasuklaata

Valkosuklaakuorrute

 • 1 dl sulatettua kaakaovoita
 • 4 rkl sulatettua kookosöljyä
 • 1 tl aitoa vaniljajauhetta
 • ½ dl kookoskermaa
 • 3 rkl hunajaa (vegaani versio: korvaa esim. agavella tai vaahterasiirapilla)
 • ripaus suolaa

Koristeluun

 • raakasuklaarouhetta
 • appelsiininkuorta

Valmistus

Keksien valmistus

 1. Liota cashewpähkinöitä vedessä 4h ja huuhtele ne. Raasta appelsiininkuori.
 2. Jauha monitoimikoneessa kaikki ainekset raakasuklaata lukuunottamatta tasaiseksi tahmeaksi massaksi. Seoksen ei tarvitse olla täysin sileää. Rouhi raakasuklaata ja sekoita ¾ siitä massaan käsin. Säästä loppu suklaa koristeluun.
 3. Muotoile massasta keksejä kuivurin levylle leivinpaperin päälle. Kuivata vähintään 24h tai kunnes keksit ovat kuivia ja rapeita. Voit paistaa keksit myös uunissa matalassa lämpötilassa esim. 175 asteessa kunnes ne ovat vaaleanruskeita. Uunissa kekseistä häviää kuitenkin osa raaka-aineiden ravinteista.

Valkosuklaakuorrutteen valmistus

 1. Sulata kaakaovoi ja kookosöljy vesihauteessa.
 2. Sekoita kaikki ainekset tehosekoittimessa tasaiseksi ja laita viilenemään jääkaappiin noin 10 minuutiksi.
 3. Kasta valmiit keksit puoliksi kuorrutteeseen ja aseta leivinpaperin päälle. Ripottele kuorrutteen päälle raakasuklaarouhetta ja raastettua appelsiininkuorta. Laita keksit hetkeksi jääkaappiin jähmettymään.

Appelsiini-valkosuklaaraakakeksit

Facebook Comments
Related Posts

Vastaa

Talven paras lämmin juuressalaatti

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. / Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. more information / lisätietoja

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close / sulje