Vegewellington ilahduttaa kasvissyöjää

Äitini bongasi herkullisen Vegewellingtonin ohjeen Kaikkien aikojen jouluherkut -lehdestä 2/2017 (meillakotona.fi). Tässä ohjeessa on käytetty punaisia linssejä. Kokeilen itse ensi kerralla omilla suosikeillani – puy-linsseillä. Punaisten linssien etu on, että ne muussaantuvat ja pitävät siten muun massan paremmin kasassa. Pidän kuitenkin puy-linssien mausta ja rantenteesta ylivoimaisesti eniten joten houkuttaa testata tämä ohje niillä ensi kerran. Täytteeseen voisi hyvin myös laittaa muita juureksia, kuten juuriselleriä, palsternakkaa, jopa bataattia. Voi olla, että tässä saakin tehdä useamman kokeilun ;)

Alkuperäisestä ohjeesta valitettavasti puuttui osa aineksista listalta, joten tässä ohjeessa meidän käyttämämme arvaukset sitruunamehusta, paras arvaus pähkinöistä, kananmunista sekä lehtikaalista. Harmillista, että nämä olivat unohtuneet alkuperäisestä reseptistä!

Vegewellington sopii syötäväksi sellaisenaan, salaatin kera tai esim. liharuoan lisukkeena. Sen maku vain paranee jääkaapissa, joten voit hyvin valmistaa sen pari päivää aiemmin ja lämmittää uudelleen ennen tarjoilua. Nam!

Vegewellington © Hanna Stolt | Gurmee.net

Vegewellington

4–6 annosta
Valmistusaika 40 min + 40 min

Ainekset

 • 1 pkt (600 g) isoa voitaikinalevyä

Täyte

 • 1 dl punaisia linssejä
 • 1 sipuli
 • 2 valkosipulinkynttä
 • 1 porkkana
 • 100 g sieniä, esim. siitakkeita
 • 1 iso suippopaprika
 • 3 rkl hienonnettua lehtipersiljaa
 • sormisuolaa
 • muutama kierros mustapippuria myllystä
 • savupaprikamaustetta
 • ½ sitruunan mehu
 • ½ pss (n. 70 g) pekaanipähkinää (myös saksanpähkinä voisi toimia)
 • 1 kananmuna (+ 1 voiteluun)
 • ½ pss (3-4 lehteä) lehtikaalia
 • (vehnäjauhoja)

Valmistus

 1. Keitä linssit pakkauksen hjeen mukaan, mutta käytä keitinnesteenä kasvislientä.
 2. Kuori ja hienonna sipulit. Kuori porkkana. Leikkaa se pienen pieniksi kuutioiksi. Kuutioi myös sienet ja paprika. Kuullota sipuleita pannulla öljyssä muutama minuutti, kunnes ne pehmenevät. Lisää loput kasvikset. Paista sekoitellen kypsäksi. Mausta yrteillä, savupaprikalla, suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla.
 3. Rouhi pähkinät tehosekoittimella. Yhdistä ne linssien, kasvisseoksen ja kevyesti vatkatun munan kanssa. Jos massa tuntuu liian löysältä, lisää hieman vehnäjauhoja.
 4. Kuori ja hienonna valkosipuli. Leikkaa lehtikaali pienenpieniksi paloiksi. Kuullota valkosipulia pannulla öljyssä. Lisää lehtikaali ja paista muutama minuutti.
 5. Kauli sulatettu taikina jauhotetulla pöydällä hieman ohuemmaksi. Laita lehtikaaliseos keskelle taikinalevyä. Lisää sen päälle linssiseos. Voitele taikinan reunat ja taittele ne massan päälle. Leikkaa tarvittaessa taikinaa pienemmäksi. Ylijääneestä taikinasta voi tehdä koristeita pinnalle. (Voitele halutessasi kananmunalla).
 6. Paista 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia. Anna levähtää folion alla noin 10 minuuttia ennen leikkaamista.

 

Facebook Comments
Related Posts

Vastaa

Lusikkaleivät tarjottimella

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. / Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. more information / lisätietoja

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close / sulje