Lanttulaatikko

Lanttulaatikko jakaa mielipiteitä, mutta tämä on minusta tosi hyvää :) Lantusta tulee makea paistettaessa ja laatikkomuodossa se maistuu hyvin erityisesti pienille lapsille, miksei aikuisillekin! Tämä ohje on äitini arkistoista ja yritin täsmentää sitä haastattelemalla :)

Lanttulaatikko

2 foliolaatikollista

  • 2 litraa paloiteltuja lanttuja (kuorittuna)
  • suolaa keitinveteen
  • ½ dl korppujauhoja
  • ½ dl kermaa
  • n.1,5 tl suolaa
  • 1 rkl sokeria
  • ¼ tl muskottipähkinää
  • n. 50 g voisulaa
  • 2 kananmunaa

Päälle

  • korppujauhoja

Keitä lantut kypsiksi ja pehmeiksi suolatussa vedessä. Kaada keitinvesi pois ja survo lantut soseeksi sauvasekoittimella tasaiseksi soseeksi. Sekoita kerma ja korppujauhot – anna jauhojen turvota hetki. Lisää seos lanttusoseen sekaan.

Mausta lanttuseos suolalla ja sokerilla, muskottipähkinällä ja voisulalla. Lisää sekaan lopuksi kananmunat ja sekoita tasaiseksi. Jaa seos kahteen vuokaan ja paista 200°:ssa 0,5 tuntia ja laske lämpöä sitten 150°:een ja jatka paistamista 2,5 tuntia.

Facebook Comments
Related Posts

Vastaa

glögipannacotta ja karhunvatukoita

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. / Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. more information / lisätietoja

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close / sulje