Porkkanalaatikko

Tämä porkkanalaatikon ohje on iso-äitini ja äitini käyttämä perinteinen silkkisen sileän porkkanalaatikon ohje. Jos et ole riisisen porkkanalaatikon ystävä ja pidät samettisesta, suussa sulavasta porkkanalaatikosta jossa kuitenkin on ihanan rapea pinta, olet löytänyt etsimäsi ohjeen. Tämän laatikkoon ei tule lainkaan riisiä.

Perinteinen porkkanalaatikko © Hanna Stolt | Gurmee.net

Samettinen porkkanalaatikko

2 foliolaatikollista (à 0,85 L)

  • 750 g porkkanaa
  • 1½ dl korppujauhoja
  • 1½ dl kermaa
  • n. 1½ tl suolaa
  • 1-2 rkl sokeria
  • 2 kananmunaa
  • ½-1 tl muskottipähkinää (maistele)
  • 2 rkl voisulaa

Päälle

  • Korppujauhoja

Valmistus

Kuori porkkanat ja keitä ne suolatussa vedessä kypsiksi. Kaada keitinvesi pois ja survo porkkanat sauvasekoittimella. Lisää sekaan loput ainekset ja sekoita tasaiseksi. Ripottele päälle ohuelti korppujauhoja ja kuvioi pinta lusikan kärjellä painellen.

Paista 200°:ssa ½-1 tuntia.

Perinteinen porkkanalaatikko © Hanna Stolt | Gurmee.net

 

Perinteinen porkkanalaatikko © Hanna Stolt | Gurmee.net

Facebook Comments
Related Posts

Vastaa

Piparkakkulatte, Hanna Stolt, VEGE Talvi (Readme.fi) | Gurmee.netglögipannacotta ja karhunvatukoita

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. / Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. more information / lisätietoja

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close / sulje