DIY Ruusuntuoksuinen palasaippua

Olen vuosia haaveillut saippuanteosta, mutta lipeällä leikkiminen jännittää. Tällä viikolla tein lasten kanssa turvallisemmasta valmiista “melt & pour” saippuasta palasaippuoita lasten kanssa. Tässä ensimmäinen versio.

Tämän Ruususen palasaippuan ensimmäinen puolikas on värjätty mica-värillä hehkuvan vaaleanpunaiseksi ja hajustimme saippuan eteerisillä Clary Sage sekä Geranium -öljyillä. Geranium on mielenkiintoinen eteerinen öljy – en oikein välitä sen tuoksusta suoraan pullosta, tai yksinään, mutta nämä kaksi yhdistettynä ja kohtuullisella määrällä käytettynä muodostavat uskomattoman vihekeän tuoksun. Saippua on kuin Ruususelle tehty ja tietenkin lasten suosikki. ;)

Ostin silikonisen saippuamuottivuoan. Muotteihin mahtuu 1 dl nestettä joten täytin n. puolet vaaleanpunaiseksi värjätyllä seoksella ja annoin sen kuivua. Lisäsin väliin kuivattuja ruusunnuppuja, mutta niistä pieni huomio: nuput alkavat hiljalleen värjätä valkoista kerrosta. Tämä ei haittaa mitään, mutta muuttaa saippuan ulkonäköä.  Nuput eivät myöskään näkyneet vaaleanpunaisen kerroksen läpi niin paljon kuin ajattelin. Kaunis saippua siitä kuitenkin tuli!

Ruususen palasaippua © Hanna Stolt | Gurmee.net

Ruususen palasaippua © Hanna Stolt | Gurmee.net

Ruususen palasaippua

Ainekset

Vaaleanpunainen kerros

 • ½ dl läpikuultavaa saippuaseosta
 • veitsenkärjellinen vaaleanpunaista mica-kosmetiikkaväriä (Tulipunainen, MC016)
 • 4 tippaa eteeristä Geranium-öljyä
 • 5 tippaa eteeristä Clary Sage -öljyä

Valkoinen kerros

 • ½ dl valkoista saippuaseosta
 • 4 tippaa eteeristä Geranium-öljyä
 • 5 tippaa eteeristä Clary Sage -öljyä

Lisäksi

 • Kuivattuja ruusunnuppuja
 • käsidesiä / alkoholia suihkeena (pinnan tasoittamiseen)

Valmistus

 1. Sulata läpikuultava saippuamassa vesikauheessa. Älä vatkaa saippuamassaa, jotta siihen ei muodostu turhaan kuplia. Sekoita joukkoon mica-väri ja sekoita väri tasaisesti saippuamassaan. Lisää eteeriset öljyt ja kaada saippuaseos muottiin. Anna saippuan jäähtyä kunnes pintaan muodostuu kalvo. Voit tässä vaiheessa lisätä väliin ruusunnuput.
 2. Sulata sitten valkoinen saippuamassa vesihauteessa. Lisää eteeriset öljyt ja kaada saippuamassa ruusunnuppujen päälle. Suihkaise pinnalle hieman alkoholia tai desinfiointiainetta niin pienet kuplat poksahtavat rikki saippuan pinnalta.
 3. Anna kuivua täysin (2-3 tuntia tai yön yli) ennen kuin irrotat saippuan vuoasta.

Ruususen palasaippua © Hanna Stolt | Gurmee.net

Eteeriset öljyt

Eteeriset öljyt ovat muutakin kuin pelkkiä hajusteita. Ne tukevat hyvinvointiamme ja ovat huomattavasti parempi vaihtoehto kuin kemialliset parfyymit joita perussaippuoissa käytetään.

Geranium

Geranium on erityisen hyvä öljy terveen, hehkuvan ihon sekä hiusten edistämiseksi. Geraniumin tuoksu on makea ja kukkainen. Omaan makuuni se on to-del-la voimakas joten pienenpieni määrä on parempi kuin iso.

Clary Sage

Myös Clary Sage on ihon hyvä ystävä. Clary Sage rauhoittaa ja auttaa uudistamaan ja rauhoittamaan ihoa. Sen tuoksu on omaan makuuni huomattavasti raikkaampi kuin Geraniumin ja yhdessä niiden tuoksu muistuttaa ruusua tai jotakin ruusumaista.

Facebook Comments
Related Posts
Showing 2 comments
 • Kata

  Hei! Mistä löysit tuota läpikuultavaa valmista saippuaseosta? :) Resepti vaikuttaa aivan ihanalta, aion soveltaa tätä joululahjoihin!

  • Hanna

   Löysin porvoolaisesta askartelukaupasta Paperipilvi, mutta pitäisi kyllä löytyä suurimmasta osasta askarteluliikkeitä :) Ihana joululahjaidea! Tämä saippua oli tekemistäni ihanimman tuoksuinen :)

Vastaa

Rosmariinilla ja sormisuolahippusilla maustetut suklaaskonssit © Hanna Stolt | Gurmee.netMaalaiskanakeitto © Hanna Stolt | Gurmee.net

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. / Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. more information / lisätietoja

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close / sulje