Kirsikka-suklaa n’ice cream -aamupala

Kirsikkapuumme tuotti tänä vuonna kohtuullisen sadon marjoja, joten sain hyvän syyn tehdä aamupalaksi ihanan kirsikka-suklaa n’ice cream -jäätelön, eli maidottoman, vegaanisen jäätelön joka on niin terveellinen, että sitä voi syödä hyvällä omatunnolla. Tämä aamupala oli todella myös lastemme mieleen ja sainkin palautetta siitä, että annos olisi saanut olla isompikin. ;) Joskus näinkin. On hauska seurata, miten 3- ja 5-vuotiaat lapset herkuttelevat onnessaan 72 %:lla raakasuklaalla, jossa on kaikki ravinteet tallella! Ihanaa, että lasten makupalettia voi pienillä asioilla koulia terveelliseen suuntaan. Pyrin itsekin syömään hieman raakasuklaata tai raakakaakaota lähes päivittäin sen sisältämien ravinteiden vuoksi. Voisi asiat olla huonomminkin.

Tämä kirsikkainen, suklainen aamiaisherkku on ihanan raikas, eikä liian makea. Se ei myöskään ole liian hapan. Juuri sopivasti makeahko ja raikas. Annoksesta tulee huikean kauniin värinen, kiitos kirsikoiden. Taidankin pakastaa ison satsin kirsikoita, jotta voimme herkutella kirsikkaisilla herkuilla talvellakin!

Kirsikka-suklaa n'ice cream © Hanna Stolt | Gurmee.net

Kirsikka-suklaa n’ice cream

2-3:lle

Ainekset

  • 3 pakastettua banaania
  • 3 dl kirsikoita (kivet poistettuina)
  • 3 rkl chia-siemeniä
  • 6 mehukasta taatelia, kivet poistettuina
  • ½ tl vaniljajauhetta
  • ½ dl raakakaakaojauhetta
  • 2 mitallista doTERRAn suklaa Trim Shake proteiinijauhetta (doTERRA:lla on myös vegaaninen proteiinijauhe “V-shake”. Voit korvata tämän millä tahansa käyttämälläsi suklaa proteiinijauheella. Hamppuproteiini on loistava, terveellinen vaihtoehto, mutta laittaisin sitä vain 1 rkl sillä sen maku on hieman vahva)
  • pikkuripaus suolaa

Koristeluun

  • n. 2 rkl raakasuklaamassaa rakeina tai raastettua raakasuklaata (72%)

Valmistus

Laita jäiset banaanit, kirsikat, chia-siemenet, taatelit sekä vaniljajauhe tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi. Kaada puolet kirsikkajäätelöstä kulhoon ja nosta jääkaappiin. Lisää loppujen sekaan raakakaakaojauhe, proteiinijauhe sekä pikkuripaus suolaa.

Lusikoi suklaaseos lasien pohjalle ja jaa sen päälle kirsikkaseos. Koristele raakasuklaamassarakeilla tai raastetulla raakasuklaalla.

Kirsikka-suklaa n'ice cream © Hanna Stolt | Gurmee.net

Facebook Comments
Related Posts

Vastaa

3 tapaa käyttää eteerisiä öljyjä | Gurmee.netOne drop of peppermint essential oil = 28 cups of peppermint tea | Gurmee.net

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. / Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. more information / lisätietoja

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close / sulje