Rosmariinilla maustettu panna cotta

Äitini löysi tämän herkullisen rosmariinilla maustetun panna cottan ohjeen Ilta-Sanomista. Reseptin alkuperäksi paljastuikin alunperin mestarikokki Hans Välimäen kirja Makujen Salaisuudet. Miten voikin yksi yksinkertainen yrtti muuttaa maun niin upeisiin uusiin sfääreihin?!

Sain tästä idean poikasen vegaaniseen versioon. Saas nähdä milloin ehdin sen testata! Tällä hetkellä painan täyttä pahkaa kolmannen keittokirjani kuvausten viimeistelyn kanssa. Tänä syksynä on siis tiedossa uusi kirja nimeltä VEGE Talvi (Readme.fi). Kirjan idea lähti vuosi sitten kun yritin haalia kasaan riittävästi kasvisruokia joulupöytään ja se tuntui työläältä. Joulu tuntuu olevan yllättävän liha- ja kalapainotteista aikaa. Se on ihan ok, mutta kun itse kaipaan lautaselleni lähinnä kasviksia :)

VEGE Talvi siis lähti liikkeelle jouluruoasta, mutta laajeni pian kattamaan ylipäätään talviajan ruokia niin arkeen kuin juhlaan. Tyyli on tuttu – yksinkertaista ja maukasta kasvisvoittoista ruokaa, mutta tällä kertaa painopiste on erityisesti kasvisruoassa, ei aina niin vahvasti terveydessä. Toisin sanoen, kirjasta löytyy tällä kertaa makeampiakin herkkuja, koska nutturan ei tarvitse liikaa kiristää ;) Kirjan työstäminen on ollut aiempia vaiheikkaampaa. Päivätöissä on ollut kiirettä, mikä on valuttanut aikatauluhaasteita kirjan kirjoittamiseen, mutta sain kuin sainkin sen aikataulussa valmiiksi. Sitten hajosi kamera. Olen niin kiitollinen kaikille apuun tulleille – lainasin hetken aikaa mieheni vanhaa järkkäriä, mutta sen linssit eivät olleet aivan parhaat ruokakuvaukseen. Ystäväni Björn, joka kuvasi kaksi aiempaa kirjaani, tarjosi myös omaa kameraansa lainaan ja samaan aikaan isäni tarjosi oman kameransa lainaan ja siinä syntyikin uusi digikuvaajan rakkaustarina! Loppujen kuvien kuvaaminen onkin ollut yhtä juhlaa ja nyt tiedän mikä kamera on seuraavaksi hankinnassa :)

Näillä pitkillä selityksillä ja radalta eksymisillä – odotan innolla, että saan kuulla reaktioitanne uuteen kirjaan – se löytyy syksyllä kirjakaupoista! Vielä voimme kuitenkin palata siihen ihanaan kesäiltaamme sulostuttaneeseen jälkiruokaherkkuun, josta tämäkin kirjoitus alunperin lähti.

Rosmariinilla maustettu panna cotta © Hanna Stolt | Gurmee.net

Rosmariinilla maustettu panna cotta © Hanna Stolt | Gurmee.net

Rosmariinilla maustettu panna cotta

4:lle

Ainekset

  • 2 ½ dl täysmaitoa
  • 2 dl kermaa
  • 1 vaniljatanko
  • ¾ dl sokeria
  • 2 liivatelehteä
  • 4 rkl sokeria
  • 1 oksa rosmariinia tai ½ rkl kuivattua rosmariinia

Valmistus

Mittaa maito, kerma ja sokeri kattilaan. Lisää joukkoon halkaistu vaniljatanko ja rosmariini. Kiehauta. Liota liivatteet kylmässä vedessä ja lisää vielä lämpimään kerma-maitoseokseen. Sulata 4 ruokalusikallista sokeria pannulla ja anna karamelisoitua (eli saada väriä).

Kaada neljään annosvuokaan karamelisoitua sokeria pohjalle ja täytä vuoat vanukasmassalla. Jäähdytä jälkiruoat jääkaapissa. Saat vanukkaat kauniisti ulos vuoistaan, kun kastat vuoan pohjan nopeasti kuumaan veteen. Kumoa vanukas lautaselle.

Kokemuksemme perusteella silikoniset joustavat vuoat olisivat huomattavasti helpompia vanukkaiden irrottamisen kannalta, kuin äitini käyttämät keraamiset vuoat. Silikonit siis haussa! :D

Rosmariinilla maustettu panna cotta © Hanna Stolt | Gurmee.net

Facebook Comments
Related Posts

Vastaa

Myrkytön lasinpesuaine / Ikkunanpesuaine © Hanna Stolt | Gurmee.net3 tapaa käyttää eteerisiä öljyjä | Gurmee.net

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. / Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. more information / lisätietoja

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close / sulje