Lime aamiaisvanukas ja laku crumble

Näyttäisi olevan aamiaisvanukkaiden aika minun keittiössäni :) Tämä limellä maustettu vinkeän vihreä aamiaisvanukas on ah, niin herkullista! Olen aivan ihastunut doTERRA:n eteeriseen limeöljyyn, joka paitsi antaa tälle vanukkaalle upean raikkaan maun, myös tekee siitä ravinteikkaamman. Korostan tässä tuotenimeä, sillä en uskaltaisi itse muiden valmistajien eteerisiä öljyjä käyttää sisäisesti. Huom! Olen ohjeessa antanut myös hyvät vaihtoehdot eteerisille öljyille, tämän vanukkaan teko ei ole öljyistä riippuvainen :)

Nämä aamuvanukkaat ovat mielestäni todella käteviä. Vanukkaan ja crumblen voi tähänkin ohjeeseen valmistaa jo edellisenä iltana niin, että aamulla ei tarvitse muuta kuin koota annokset. Voit myös helposti valmistaa kerralla isomman satsin, jolloin saat siitä näyttävän tarjoiltavan vaikkapa brunssille!

Key Lime Pudding with raw liquorice crumble © Hanna Stolt | Gurmee.net

Lime aamiaisvanukas ja laku crumble

Ainekset

2 annosta

Limevanukas

 • 4 dl riisimaitoa
 • 1 avokado
 • 4 rkl chia-siemeniä
 • ¼ tl spirulina-jauhetta
 • 5 tippaa doTERRAn eteeristä limeöljyä (tai 2 rkl limemehua ja -kuorta)
 • 2 rkl vaahterasiirappia

Lakritsi Crumble

 • 1 dl cashew-pähkinöitä
 • 1 dlauringonkukansiemeniä
 • 6 mehukasta taatelia, kivet poistettuna
 • 2 rkl mantelivoita
 • ½ tl vaniljajauhetta / 1 vaniljatangon siemenet / 1 tl vaniljauutetta
 • ½ tl lakritsijauhetta
 • 2 kapselia (n. ¼ tl) aktiivihiiltä
 • ¼ tl suolaa

Koristeluun

 • Laku crumblea
 • Kaakaonibsejä

Valmistus

Chia-vanukas on parhaimmillaan jos valmistat sen etukäteen edellisenä iltana, mutta kyllä sen aamullakin ehtii. Sekoita avokado ja riisimaito blenderissä tasaiseksi. Voit halutessasi pyöräyttää chia-siemenet siinä mukana saadaksesi niiden kuoret kunnolla rikki ja tasaisemman vanukkaan. Itse pidän chia-siementen muodostamasta tekstuurista. Lisää muut ainekset ja nosta seos jääkaappiin hyytymään siksi aikaa kun valmistat laku crumblen.

Sekoita crumblen ainekset ruokaprosessorissa tai yleiskoneen S-terällä varustetussa kulhossa niin että taikina alkaa muodostaa taikinamaisen muruseoksen.

Kokoa annokset. Lisää kulhojen tai lasien pohjalle hieman crumblea. Sitten jaa vanukas crumblen päälle kulhoihin. Viimeistele crumblella ja kaakaonibseillä ja nauti!

Eteeriset öljyt

Jos olet kiinnostunut eteeristen öljyjen käytöstä ruoanlaitossa, suosittelen tutkimaan käyttämiesi öljyjen taustat mahdollisimman tarkkaan. Omalla kohdallani järkytyin kun minulle selvisi, että käyttämäni muka luomulaatuiset, 100% eteeriset öljyt olivatkin täysin väärennettyjä. Tämän jälkeen tutkin pitkään markkinoilla olevia eteerisiä öljyjä selvittääkseni, mitkä niistä ovat aidosti puhtaita ja terapeuttisia.

Jos olet kiinnostunut doTERRAn eteerisistä öljyistä, joita itse käytän, voit ottaa minuun yhteyttä hanna@gurmee.net tai 040054996. Voit myös tutustua ohjeisiin, miten voit itse avata tilin doTERRA:lle. Molemmin tavoin voit avata tilin itsellesi, jolla saat 25% alennusta listahinnoista ja riippuen tilimuodosta, myös muita etuja, kuten ilmaisia tuotteita.

Key Lime Pudding with raw liquorice crumble © Hanna Stolt | Gurmee.net

Facebook Comments
Related Posts

Vastaa

Chocolate & mint brownie pudding © Hanna Stolt | Gurmee.netMyrkytön lasinpesuaine / Ikkunanpesuaine © Hanna Stolt | Gurmee.net

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. / Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. more information / lisätietoja

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close / sulje