Sitrus- ja laventelikylpypommit

Hiljattain kirjoitin tekemistäni “pönttöpommeista” eli palloista jotka valmistuvat yksinkertaisista, myrkyttömistä raaka-aineista ja auttavat pöntön putsauksessa. Valmis pallo nakataan pönttöön ja sen annetaan sihistä. Lopuksi pyyhkäistään wc-harjalla ja pönttö on puhdas. Samalla pönttöpallojen eteeriset öljyt raikastavat huoneilman vessassa.

Samalla idealla voi myös tehdä kylpypommeja! Olen ostanut lapsillemme Lush:in kylpypommeja, mutta minua on hieman häirinnyt niiden todella voimakas ja synteettisen oloinen tuoksu joka leviää kaikkialle taloon. Nämä kylpypommit sisältävät vain luontaisia aineksia sekä DoTerran puhtaita eteerisiä öljyjä, joten ne puhdistavat, tuoksuvat ja pallojen sisältämä kookosöljy hoitaa ihoa. Lasten mielestä pienet kuplivat kylpypommit ovat myös hurjan hauskoja!

Citrus Bliss & Lavender Bath Bombs © Hanna Stolt | Gurmee.net

Sitrus- ja laventelikylpypommit

Ainekset

  • 2 ½ dl sitruunahappoa (esim. apteekista)
  • 2 ½ dl ruokasoodaa
  • 1 ¼ dl maissitärkkelystä (esim. Maizena)
  • 1 ¼ dl fraktioitua kookosöljyä
  • 10–15 tippaa eteeristä Citrus Bliss tai Laventeliöljyä (tai Serenity-öljysekoitusta)

Valmistus

Sekoita kulhossa sitruunahappo, ruokasooda, maissitärkkelys ja öljy.

Lisää eteerinen öljy. Jos valmistat eri tuoksuisia palloja, jaa massa ensin osiin ja lisää sitten eri öljyt eri “taikinoihin”.

Sekoita hyvin lusikalla, kunnes massasta voi puristaa palloja. Massan koostumuksen pitäisi olla kuten kosteaa hiekkaa. Jos seos on liian kosteaa, lisää hieman ruokasoodaa ja maissitärkkelystä, kunnes koostumus on sopivaa.

Seuraavaksi voit lisätä halutessasi yrttejä massan sekaan. Laventelin sekaan sopivat hyvin laventelinkukat, kuivattu rosmariini.. Sitruksen sekaan lisäsin itse kuivattua kehäkukkaa. Myös sitruunan, limen tai appelsiinin kuori raastettuna sopii hyvin sitruspalloihin!

Painele massa silikonimuottiin tai purista siitä palloja “pallosaksilla”. Anna kuivua 24h muoteissa ja irrota palat sitten varovasti muoteista. Säilytä esim. lasipurkissa ja ota sitten pallo kerrallaan kylpyveteen. 1-2 palloa ammeeseen ja saat nauttia rentouttavasta tai virkistävästä kylvystä!

Citrus Bliss & Lavender Bath Bombs © Hanna Stolt | Gurmee.net

Alkuperäinen ohje: DIY Frizzing Bath Bombs
Facebook Comments
Related Posts

Vastaa

Raikas kurkkusalaatti kesäpöytään © Hanna Stolt | Gurmee.net100+ käyttötapaa eteerisille öljyille, kuva © @twigyposts | Gurmee.net

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. / Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. more information / lisätietoja

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close / sulje