Reilusti vihreät pinaattivohvelit

Pinaattivohvelit eivät ole kuuluneet perusrepertuaariini, mutta kun lapset pyysivät eilen illalla pinaattilettuja, syntyi tämä maukas pinaattivohvelien ohje. Taikinaan upposi hieman jääkaapista löytynyttä valmiiksi keitettyä tattaria, joka antoi vohveleille kivaa purutuntumaa (kaikkien, paitsi vanhemman lapsen mielestä). Vihreä väri ei meidän lapsia tunnu kammottavan, vaikka välillä mietin, menikö jo överiksi. Ovat onneksi tottuneet äitinsä kokkailuihin, vaikka syövätkin päiväkodin pöperöitä pitkin viikkoa.

Pinaattivohvelit © Hanna Stolt | Gurmee.net

Manitoba CreamVohvelitaikinassa käytin myös Ruoholahden Citymarketista löytämääni Ramlösa Kvarnin Manitoba Cream-jauhoa. Voit hyvin korvata manitobajauhon perus vehnäjauholla :) Manitoba Cream valmistetaan kevätvehnästä ja on hyvin proteiinipitoista. Se myös sitoo hyvin nestettä, minkä vuoksi sillä saa leivottua houkuttelevan ilmavaa leipää.

Niin jauhohifistelijä en ole, että olisin varta vasten tätä jauhoa metsästänyt, mutta nuo Ramlösa Kvarning jauhopussit olivat niin kauniita, että ne suorastaan huusivat päästä hyllyltä kotiin testattavaksi! Ei ole kaduttanut :) Ostan lisää jos löydän. Toisaalta tuen mielläni myös loviisalaisen Malmgårdin toimintaa, sillä heiltä saa myös erinomaisia jauhotuotteita ja on kiva tukea lähituotantoa.

Pinaattivohveleissa vilahtaa myös ensikertaa “NoEgg” tai kananmunankorvike. Tämä on itselleni ihkauusi tuote, jonka bongasin viime kauppareissulla mukaani. Monelle muulle tämä on varmaan jo tuttu tuote, mutta minä en ollut koskaan ennen tuotteeseen törmännyt. Tällä viikolla olen tuotetta testannut useammassakin ruoassa ja olen positiivisesti hämmästynyt, miten hyvin se toimii! Yhdestä paketista riittää 66 “kananmunaa” ja koska tuote on jauhetta, on sen hyllyikä loistava verrattuna kananmunaan. Olen myyty. Tulette näkemään viittauksia tuotteeseen jatkossakin, mutta jos korvikkeet eivät kiinnosta, voi tietenkin käyttää tavallisia kananmunia.

Pinaattivohvelit © Hanna Stolt | Gurmee.net

Reilusti vihreät pinaattivohvelit

6 kpl

Ainekset

 • 2 rkl NoEgg kananmunankorviketta
 • 3 dl mantelimaitoa
 • iso kourallinen (~10 kuutiota) pakastepinaattia
 • 1 rkl ravintohiivaa (ei pakollinen, antaa makua)
 • ½ tl suolaa
 • 1 rkl hamppuproteiinia (ei pakollinen, mutta erinomainen kasvisproteiinin lähde)
 • 3 dl valmiiksi keitettyä tattaria
 • 1 dl Manitoba Cream vehnäjauhoja

Valmistus

Sekoita tehosekoittimessa tasaiseksi kananmunankorvike/kananmuna (huom! jos käytät kananmunaa, mantelimaitoa luultavasti tarvitaan 60 ml vähemmän!), pakastepinaatti, ravintohiiva, suola sekä hamppuproteiini. Kaada kulhoon ja lisää sekaan tattari sekä vehnäjauhot.

Paista vohvelit ja nauti esim. kaurakermavaahdon, passionhedelmän ja vadelmien kera. Tai testaa suolaisen täytteen kera!

P.S. Voit nostaa vohvelit 50-asteiseen (kiertoilma)uuniin ritilälle siksi aikaa kun paistat loput, niin ne säilyvät lämpiminä tarjoiluun saakka, veltostumatta.

Pinaattivohvelit © Hanna Stolt | Gurmee.net

SPONSSI-INFO: Tätä kirjoitusta ei ole sponsoroitu millään muotoa :)

Facebook Comments
Related Posts
Comments
 • Maritta

  Näyttääpä herkulliselta!

Vastaa

DIY tumma sokeri - hunajakuorinta | Gurmee.netOmenainen chia-puuro © Hanna Stolt | Gurmee.net

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. / Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. more information / lisätietoja

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close / sulje