Sekokakku kaikille jotka pitävät hattaroista ja yksisarvisista

Tulin jossain vaiheessa ostaneeksi Tigerista hattaraa purkissa. Halusin päästä testaamaan mitä siitä voisi taikoa. Päädyin tekemään “sekokakun” johon halusin sisään värikkäät raidat, pinnalle hattarapilven ja jotain värikkäitä koristeita. Siis sellaisen lasten unelmakakun, miksei aikuistenkin. :) Lopputulos oli .. vähän jännä.

Sekokakku © Hanna Stolt | Gurmee.net

Sössin hieman kuorrutteen kanssa, mikä teki siitä muhkuraisen ja röpelöisen. Opin myös uusia asioita, kuten:

Hattara sulaa esim. kermavaahdon päälle. Ihan vaan tiedoksi, jos kuten minä harkitset kakun koristelemista hattaralla. Siinä on nopeus valttia tai vaihtoehtoisesti hattara kannattaa kiinnittää tikkujen tai vastaavien päälle jotta se ei ole kosketuksissa kosteisiin pintoihin.

Tai että:

Jos haluat tehdä kerroksittain rakennetun sisuksen kakkuun, maltti ja kärsivällisyys eivät ole aivan turhia leipurin ominaisuuksia. No, minullahan niitä ei juuri ole, joten kerrokset sekoittuivat paikoin ja niin pois päin.

Kaikesta tästä huolimatta, kakkua oli hauska tehdä ja maut kyllä olivat aivan onnistuneita. Ensi kerralla sitten näistä opeista viisastuneena hieman viimeistellympi versio tästäkin kakusta.

Sekokakku © Hanna Stolt | Gurmee.net

Sekokakku © Hanna Stolt | Gurmee.net

Sekokakku

Pohja

Liila mustikkatäyte

 • 200 g mustikkaa
 • ½ dl sokeria
 • 2 dl kermaa

Pannacotta-täyte (sininen ja turkoosi)

 • 2 liivatelehteä
 • 2 dl kermaa
 • 1 vaniljatanko
 • ½ dl sokeria
 • 1 dl turkkilaista jogurttia

Kuorrutus

 • 200 g kaakaovoita
 • 4 dl kermaa
 • 2 tl vanilliinisokeria
 • ½ dl sokeria

Valmistus

Sekoita kakkupohjan ainekset esim. monitoimikoneella tai käsin nyppien ja painele ø 20 cm irtopohjavuokaan. Nosta vuoka jääkaappiin odottelemaan.

Kiehauta mustikat ja sokeri. Lisää sekaan kerma ja sekoita. Kaada ¾ seoksesta ø 15 cm irtopohjavuokaan ja nosta vuoka jääkaappiin tai pakkaseen (pakkasessa hyytyy nopeammin). Säästä ¼ (n. 120 ml) seoksesta.

Laita liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään. Kuumenna kermaa ja liota liivatelehdet siihen. Lisää seokseen vaniljatangon siemenet ja sokeri. Sekoittele kunnes sokeri on sulanut kerman sekaan. Lisää seokseen turkkilainen jogurtti. Sekoita 120 ml pannacottaseoksesta mustikkaseokseen. Anna seoksen jäähtyä.

Jaa loput pannacottaseoksesta kahteen osaan ja värjää ne haluamillasi väreillä. Minä värjäsin tällä kertaa toisen osan siniseksi ja toisen turkoosiksi. Myös vaaleanpunainen ja vaalea keltainen olisivat hauskoja värejä kakussa. Anna seosten jäähtyä.

Kun mustikkakerros on hyytynyt, kaada sen päälle uusi kerros ja nosta jälleen kylmään, kunnes seuraava kerros hyytyy ja lisää taas seuraava. Jatka näin kunnes kaikki täytteet on kerrostettu ø 15 cm vuokaan.

Valmista kuorrutus. Mittaa kaakaovoi ja kerma kattilaan. Lisää sekaan sokeri ja vanilliinisokeri. Sekoita kuorrutus tasaiseksi ja anna sen jäähtyä hetki ennen kuin kaadat sen kakun päälle. Älä kuitenkaan odota liian pitkään, ettei kakullesi käy kuten tälle minun harjoituskappaleelleni :)

Ennen kuorruttamista, nosta ø 15:sen vuoan sisältö varovasti isomman vuoan sisään, mahdollisimman keskelle, niin että reunoille jää tyhjää tilaa. Kaada kuorrutus kakkuvuokaan ja pyri saamaan se mahdollisimman hyvin myös reunojen väliin. Tämä voi olla helpointa jos pakastat sisälle tulevan osan, jotta se on aivan kylmä – tällöin voit kaataa kuorrutuksen päälle lämpimämpänä ja siten notkeampana.

Nosta kakku kylmään.

Koristele ennen tarjoilua esim. marengeilla, macaronseilla, hattaralla (omalla vastuulla). Tässä vielä vähän surkuhupaisa räpsäisy missä näkyy vilaus erivärisiä kerroksia:

Sekokakku © Hanna Stolt | Gurmee.net

Sekokakku © Hanna Stolt | Gurmee.net

Facebook Comments
Related Posts

Vastaa

Cacao boy smoothie | Gurmee.netGreen Juice | Gurmee.net

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. / Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. more information / lisätietoja

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close / sulje