Tortillat – parasta ruokaa isolle seurueelle

Olemme aloitelleet hiihtolomaviikkoa Rukalla ja mökkioloissa muuttuu ruoanlaittokin hieman. Yksi isojen ruokakuntien haasteista on mielestäni miten sovittaa kaikkien ruokatottumukset kivuttomasti yhteen. Yksi karppaa, toinen välttelee lihaa ja kolmas on allerginen jollekin. Mitä ruokaa siis valmistaa, että kaikki voisivat syödä sitä, eikä tarvitsisi kokkailla kolmea tai viittä eri ateriaa?!

Mökkioloissa, ja miksei kotonakin, tortillat ovat mielestäni aivan huippukeksintö (ja niistä löytyy helposti myös gluteenittomat versiot!). Lapset syövät helposti kolmin kertaisen annoksen kasviksia tuosta vaan ja jokainen saa koottua tortillatäytteensä oman maun mukaan. Perustäytteet sopivat yleensä kaikille ja liha / kasvisproteiinitäytteet on helppo tarjoilla erikseen. Näin meidän sekaani-vegaani-täytteet koostuivat eilen illalla:

Tällä kertaa kokosimme täyteriviin:

  • valmista salaattisekoitusta
  • kurkkua (kuutioituna)
  • kirsikkatomaatteja (paloiteltuna)
  • kanajauhelihaa (ja sen sekaan pari ruokalusikallista tomaattipohjaista taco-kastiketta + 1 sipuli)
  • persiljaa (silputtuna)
  • kidneypapuja + taco-kastiketta (medium)
  • avokadoa (siivuina)
  • smetanaa
  • (lisäksi nachoja ja taco-kastiketta)
  • (ja niitä tortillaleipiä tietty)

Tortillatäytteet | Gurmee.net

Tortillatäytteet | Gurmee.net

Olen ollut joka kerta iloisesti yllättynyt miten innokkaasti meidän 3- ja 5-vuotiaat lappavat kasvistäytteitä tortillojensa väliin. Puolet täytteistä putoaa lautaselle syödessä mutta ne syödään mukisematta haarukoiden, tai toisen tortillan väliin käärittynä. Saman määrän kun laittaisi perinteisenä salaattina lautaselle, ei tulisi mitään vaikka meillä lapset syövätkin salaatteja ihan mielellään.

Yksi avaintekijä tortilloissa on varmasti myös lasten kannalta valinnanvapaus. He saavat itse kerätä täytteet ja sitoutuvat myös syömään koko annoksen – aivan eri asia kuin jos aikuinen vain mättää ruokaa lautaselle ja sanoo että “syö”.

Vege Tortilla | Gurmee.net

Tortilla | Gurmee.net

 

Facebook Comments
Related Posts

Vastaa

Lilla Lena suklaamousse © Hanna Stolt | Gurmee.netNopea vegaani-lounas © Hanna Stolt | Gurmee.net

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. / Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. more information / lisätietoja

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close / sulje