Mukiinmenevät Runebergin tortut

Ehem… Kiireisenä sitä keksii vaikka mitä :) Jos tuntuu, että olisi kauhean kiva itse leipoa Runebergin torttuja, mutta pelkkä vilkaisu omaan kalenteriin saa naurahtamaan surkeana, tässä ohjeessa saattaa olla ratkaisu sinunkin iltaasi!

Aamupala-kirjassani esittelin muutamankin mukiruoan reseptin. Jos konsepti ei ole tuttu, tässä se tulee pähkinänkuoressa: ainekset sekoitetaan suoraan kuppiin ja kypsennetään mikrossa n. minuutin ajan ja valmista! Tuli sitten tuossa toissa iltana mieleen, että voisihan niitä Runebergin torttujakin pystyä “mukittamaan”.. Tänään oli yksinkertaisesti pakko päästä jo testaamaan päässä hautunutta ideaa ja olen enemmän kuin tyytyväinen kokeilun tuloksiin!

Mukiinmenevät Runebergin tortut © Hanna Stolt | Gurmee.net

Mukiinmeneviltä Runebergin tortuilta voit odottaa tuttua makua, mutta koostumus on hieman erilainen kuin perinteisessä tortussa. Tämä johtuu pitkälti valmistustavasta. Itse ihastuin täysin tämän mukiversion hieman mutakakkumaiseen, muttei suinkaan raakaan koostumukseen. Ehkä jonain päivänä vielä kokeilen niiden oikeidenkin Runebergin torttujen valmistusta, mutta tänä vuonna mennään näillä :)

Mukiinmenevät Runebergin tortut © Hanna Stolt | Gurmee.net

Mukiinmenevät Runebergin tortut © Hanna Stolt | Gurmee.net

Mukiinmenevät Runebergin tortut

4 kpl

 • 1 dl kokonaisia manteleita
 • 1 dl sokeria
 • ½ tl karvasmanteliaromia
 • 75 g piparkakkuja
 • 1 dl gluteenitonta jauhoseosta (tai vehnäjauhoja)
 • ½ dl mantelijauhoja
 • 1 kananmuna (ja mahdollisesti 1 keltuainen jos haluat käyttää pikeeristä ylijäävän, mutta se ei ole välttämätön)
 • 90 g voita sulatettuna
 • 1 cl punssia
 • ¾ tl leivinjauhetta

Koristelu

 • Valmista pikeeriä tai itse valmistettua
 • Vadelmamarmeladia tai -hilloa

Pikeeri

 • 1 kananmunan valkuainen (keltuaisen voi lisätä leivostaikinaan jos haluat)
 • 4 dl tomusokeria
 • 5 tippaa vastapuristettua sitruunamehua 

Lisää ainekset mainitussa järjestyksessä tehosekoittimeen ja aloita sekoittaminen rauhallisella tahdilla, hiljalleen nostaen tehoa. Ohjaa aineksia kohti tehosekoittimen teriä sauvalla, kunnes massa on sopivan tasaista. Sekaan saa jäädä hieman mantelin palasia, eli sen ei ainakaan omaan makuuni tarvitse olla täysin sileää. Päätä itse! Jos nostat tehoa ja jatkat sekoittamista, saat tasaisempaa taikinaa.

Voitele 4 pientä mikron kestävää keraamista mukia ja jaa takina mukeihin. Paista mukeja mikrossa täydellä teholla (900W) noin minuutin ajan. Kannattaa seurata mikron ikkunasta että a) taikina ei kuohu yli tai b) että leivos ei ole liian kauan uunissa ja ala savuttaa :) Varmuuden vuoksi voit kokeilla ensimmäisen leivoksen yksinään jotta voit varmistua paistoajasta omassa mikrossasi.

Anna leivosten vetäytyä hetki – niiden kypsyminen jatkuu vielä hetken sen jälkeen kun nostat ne mikrosta. Valmista sillä aikaa pikeeri jos valmistat sen itse.

Sekoita pikeerin ainekset vispilällä tasaiseksi kuorrutteeksi. Lusikoi tai pursota pikeeri leivosten päälle renkaaksi. Lusikoi hillo tai marmeladi renkaan keskelle ja mukiherkku on valmis!

Mukiinmenevät Runebergin tortut © Hanna Stolt | Gurmee.net

(Tämä kaunokainen, joka kyllä vetosi minun sieluuni voimakkaimmin, vietti mikrossa hieman turhan monta sekuntia.. ;)

Mukiinmenevät Runebergin tortut © Hanna Stolt | Gurmee.net

Facebook Comments
Related Posts

Vastaa

Pesto-boston © Hanna Stolt | Gurmee.net

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. / Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. more information / lisätietoja

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close / sulje